|
| pasta Fra : Ann Jensen |
Dato : 30-04-05 15:52 |
|
Hejsa.
Når vi får pasta har vi et problem.
vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
klister sammen,
Hvad gør vi forkert??
kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
håber i kan hjælpe..
| |
Helle (30-04-2005)
| Kommentar Fra : Helle |
Dato : 30-04-05 16:16 |
|
"Ann Jensen" <xafie@tele2adsl.dk> skrev i en meddelelse
news:qYMce.557$v%6.28@news.get2net.dk...
> Hejsa.
> Når vi får pasta har vi et problem.
> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
> klister sammen,
> Hvad gør vi forkert??
> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
> håber i kan hjælpe..
>
>
Hejsa.
Ja I skal lige kommet lidt olie i vandet imens I koger dem, så klistrer de
ikke sammen.
Mvh Helle
| |
Astrid Lund (30-04-2005)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 30-04-05 16:36 |
|
On Sat, 30 Apr 2005 17:15:32 +0200, "Helle" <mail@hellenielsen.dk>
wrote:
>
>"Ann Jensen" <xafie@tele2adsl.dk>
>Ja I skal lige kommet lidt olie i vandet imens I koger dem, så klistrer de
>ikke sammen.
Ja, og det er lurt å røre litt mens det koker. Vanlig fast smør kan
også brukes, men litt olje er best (vanlig olje som ikke gir for mye
smak).
--
Astrid
| |
Aragorn Elessar (30-04-2005)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 30-04-05 17:00 |
|
"Ann Jensen" <xafie@tele2adsl.dk> wrote in message
news:qYMce.557$v%6.28@news.get2net.dk...
> Hejsa.
> Når vi får pasta har vi et problem.
> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
> klister sammen,
> Hvad gør vi forkert??
> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
> håber i kan hjælpe..
Hej Ann.
Jeg plejer at smide et skvat salt og en solid slat olivenolie i vandet, og
husk at røre med jævne mellemrum, så klistrer stadset ikke sammen.
Når du hælder pastaen op i en skål, kan du også tilsætte et bette skvæt olie
og røre rundt, så klistrer det ikke sammen til en stor ulækker klump i
skålen.
Venlig hilsen
Aragorn_DK - der så tricket i noget madudsendelse fra Italien engang.
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Basil (30-04-2005)
| Kommentar Fra : Basil |
Dato : 30-04-05 18:01 |
|
Ann Jensen wrote:
> Hejsa.
> Når vi får pasta har vi et problem.
> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
> klister sammen,
> Hvad gør vi forkert??
> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
> håber i kan hjælpe..
Bare skyl det under koldt vand, når du har hældt det op i et
(plast-)dørslag.
Det skyller al "slimen" af, og pastaen er varm nok til at den ikke bliver
kold.
Når pastaen har kogt et par minutter, så husk lige at rør i den, så det hele
skilles fra hinanden.
Kai
| |
JS (01-05-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 01-05-05 14:16 |
|
"Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> skrev i en meddelelse
news:yROce.601$Fe7.18379@news000.worldonline.dk...
> Ann Jensen wrote:
>> Hejsa.
>> Når vi får pasta har vi et problem.
>> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem
>> de
>> klister sammen,
>> Hvad gør vi forkert??
>> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
>> håber i kan hjælpe..
>
> Bare skyl det under koldt vand, når du har hældt det op i et
> (plast-)dørslag.
> Det skyller al "slimen" af,
Og al næring ligger herefter i køkkenvasken...
| |
Hauge (01-05-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 01-05-05 14:25 |
|
Hejsa
JS wrote:
> Og al næring ligger herefter i køkkenvasken...
Mener du dermed at _alt_ energien i pasta, ligger i slimen? Hvad er det så
der bliver tilbage?
Drikker du forøvrigt pasatavandet efter kogning, for der må da være masser
af næring i?
Mvh Hauge
| |
ThomasB (01-05-2005)
| Kommentar Fra : ThomasB |
Dato : 01-05-05 18:41 |
|
"JS" <js_539@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>> Bare skyl det under koldt vand, når du har hældt det op i et
>> (plast-)dørslag.
>> Det skyller al "slimen" af,
> Og al næring ligger herefter i køkkenvasken...
Nej, næringen er der masser af tilbage.
I øvrigt er der ikke meget næring i pasta, men masser af tomme kalorier.
Det samme med kartofler, i gamle dage troede man at vitaminerne sad i
skrællen, men det har man fundet ud af heller ikke passer. Vitaminerne er
jævnt fordelt i hele kartoflen.
| |
Rene' Hjorth (01-05-2005)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 01-05-05 22:13 |
|
[JS | Sun, 1 May 2005 15:16:07 +0200]
>Og al næring ligger herefter i køkkenvasken...
Næring? Undskyld mig, men hvornår har du sidst set på mængden af vitaminer
og mineraler i (Frisk) pasta - den er så uhyrlig lille at det ikke er værd
at nævne.
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Emil (01-05-2005)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 01-05-05 23:16 |
|
On Sun, 01 May 2005 23:12:56 +0200, Rene' Hjorth wrote:
>Næring? Undskyld mig, men hvornår har du sidst set på mængden af vitaminer
>og mineraler i (Frisk) pasta - den er så uhyrlig lille at det ikke er værd
>at nævne.
Oh, tak. Min opfattelse af pasta (alle katagorier) har altid
været, at det kun er et billigt, smagsløst fyld med en variende
(dårlig) konsistens.
m.v.h. Emil
| |
Rene' Hjorth (02-05-2005)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 02-05-05 15:04 |
|
[Emil | Mon, 02 May 2005 00:16:28 +0200]
>Oh, tak. Min opfattelse af pasta (alle katagorier) har altid
>været, at det kun er et billigt, smagsløst fyld med en variende
>(dårlig) konsistens.
Næsten enig... for et par gange om året savner jeg stadig en god spaghetti
carbonara; og den bliver altså en for fed og smagsintens ting uden pastaen
:)
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Louise (30-04-2005)
| Kommentar Fra : Louise |
Dato : 30-04-05 19:46 |
|
> Hejsa.
> Når vi får pasta har vi et problem.
> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
> klister sammen,
> Hvad gør vi forkert??
> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
Som andre også foreslår kan man tilsætte lidt olie.. Men min holdning er at
hvis det er nødvendigt med olie, er det fordi kvaliteten af pastaen er for
dårlig.
Jeg kommer det altid i spilkogende vand, og med en god portion god havsalt.
Undervejs rører jeg i det en eller to gange.
Det gør at det ikke klistrer sammen for mig.
MVH Lousie
| |
Hauge (30-04-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 30-04-05 19:59 |
|
Hejsa
Louise wrote:
> Som andre også foreslår kan man tilsætte lidt olie.. Men min holdning
> er at hvis det er nødvendigt med olie, er det fordi kvaliteten af
> pastaen er for dårlig.
Delvis enig.
> Jeg kommer det altid i spilkogende vand, og med en god portion god
> havsalt.
Hvad den "gode" havsalt har at sige, det ved jeg ikke, udover spild af
penge, men ifm. klistringen betyder det intet..
> Undervejs rører jeg i det en eller to gange.
Må i hvert fald bare _ikke_ gå af kog.
Kan anbefale Aldi's halvdyre pasta, den med æg, den smager godt, og er god
og fast. Klistrer aldrig, hvis man da ikke koger den for længe.
/Hauge
| |
Ann Jensen (01-05-2005)
| Kommentar Fra : Ann Jensen |
Dato : 01-05-05 11:31 |
|
Tak for de gode råd..
"Ann Jensen" <xafie@tele2adsl.dk> skrev i en meddelelse
news:qYMce.557$v%6.28@news.get2net.dk...
> Hejsa.
> Når vi får pasta har vi et problem.
> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
> klister sammen,
> Hvad gør vi forkert??
> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
> håber i kan hjælpe..
>
>
| |
ThomasB (01-05-2005)
| Kommentar Fra : ThomasB |
Dato : 01-05-05 18:52 |
|
"Ann Jensen" <xafie@tele2adsl.dk> skrev i en meddelelse
> Når vi får pasta har vi et problem.
> vi koger dem efter anvisningen på pakken men aligevel har vi et problem de
> klister sammen,
> Hvad gør vi forkert??
> kan man tilsætte noget som de ikke gør det ??
> håber i kan hjælpe..
1. Køb en dyr pasta, eller lav den selv.
2. Sæt noget vand til at koge - masser af vand - jo mere vand jo mindre
klistrer det.
3. Tilsæt salt *efter* vandet koger, ellers ødelægger du gryden.
4. Tilsæt pasta når vandet koger kraftigt, og lad den stå på fuld blus i ca.
2 min og skru så ned på lidt over halv (ved1-6 vælges 3 eller 4 alt afhængig
af gryde og komfur).
5. Kog uden låg på i ca. 1 minut mindre end angivet på posen. (2 minutter,
hvis du skal blande noget i pastaen, f.eks fløde, eller lave carbonara)
6. Hæld over i dørslag.
7. Tilbage i den lune gryde, så det holder sig varmt - låg på.
8. Tilsæt evt. en lille klat smør, rør rundt. (smør er ikke så fedtet som
olie)
9. I stedet for smør kan du lade være med at ryste vandet så meget af
pastaen i dørslaget. Så er den fugtig, og slipper let. Men den skal ikke stå
i mere end 20-30 minutter, så begynder den at klistre.
| |
|
|