"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> Vi får gæster i morgen og vil lave en lammesteg med flødekartofler.
> Sædvanligvis har jeg serveret bønner til, men det er altså så keeeedeligt!
> Er der nogen, der har et godt forslag til, hvad man ellers kan servere
> til?
Kartofler (skal ikke skrælles, blot skrubbes)
Løg (halveres og strimles)
Hvidløg (hakkes!)
Salt
Peber
Krydderier (timian, persille)
Når vi laver lammesteg, så laver jeg en hulens masse kartoffelbåde, strimler
nogle løg, hakker en masse hvidløg, tilsætter salt, peber og krydderier. Det
lægger jeg i det hele i et stort fad, og ovenpå lægger jeg lammestegen - ind
i ovnen med det hele i et par timer eller tre.
Når den steges med kartofler under, bliver den rigtig saftig.
Som tilbehør laver jeg tzatziki.
Tzatziki:
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0742.htm
Bag også noget brød med oliven i skiver. (oliven holder brødet fugtigt, og
smager super)
På bordet skal naturligvis stå små skåle med oliven, syltede hvidløg,
perleløg eller hvad du lige har.
Du kan også erstatte lammestegen med kylling, kyllingelår, lørdagskylling mv
og bruge det til hverdagsmad - skal dog kun stege i ca 1 time.
Mvh ThomasB