/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Skvalderkål
Fra : Nuser


Dato : 16-04-05 16:17

Nolge der har forslag til anveldelse af subj. ud over i salat bowlen ??

Hilsen Nuser



 
 
Bo Warming (16-04-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 16-04-05 17:46

"Nuser" <tortieFJERNDETTE@ofir.dk> wrote in message
news:42612c6c$0$159$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Nolge der har forslag til anveldelse af subj. ud over i salat bowlen ??

På denne årstid kan det smage fint både krydret og ukrydret, kogt og rå.

Men kål, salat, og spinat smager bedre. For fattigfolk på sultegrænsen for
100 år siden var det overlevelsesnødvendigt, når grønkålen slap op. Navnet
skvalder-kål er berettiget.



Inger Pedersen (17-04-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 17-04-05 11:20


"Nuser" <tortieFJERNDETTE@ofir.dk> skrev i en meddelelse

> Nolge der har forslag til anveldelse af subj. ud over i salat bowlen ??

De friske lysegrønne blade kan hakkes og bruge i stedet for persille i
"persillesovs".
De kan også bruges som hakket grønt i diverse supper.
Sandsynligvis kan de også erstatte persille/grønkål/spinat andre steder.

Hilsen Inger



ThomasB (17-04-2005)
Kommentar
Fra : ThomasB


Dato : 17-04-05 14:37

"Nuser" <tortieFJERNDETTE@ofir.dk> skrev i en meddelelse

> Nolge der har forslag til anveldelse af subj. ud over i salat bowlen ??

Skvalderkålsfrikadeller:

Hak skvalderkålen meget fint.
Tilsæt æg, mel, løg, mælk, salt, peber og evt. nogle krydderier. (som
almindelige frikadeller)

Smør/olie på en pande, og steg til de er faste og sprøde.

De bliver lavet et par gange om året herhjemme, selvfølgelig med
kartoffelsalat, og de smager næsten som almindelige frikadeller.

Tænk hvad man kan få ud af ukrudt

Mvh ThomasB



Max (18-04-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-04-05 20:38

Hej

> De bliver lavet et par gange om året herhjemme, selvfølgelig med
> kartoffelsalat, og de smager næsten som almindelige frikadeller.
>
> Tænk hvad man kan få ud af ukrudt

Det er vel ikke ukrudt når man spiser det :)

Jeg nyder skvalderkål i græsplænen, det dufter så dejligt når
det bliver slået.

Mvh Max



Bo Warming (19-04-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 19-04-05 19:10

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42640c68$0$183$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
>> De bliver lavet et par gange om året herhjemme, selvfølgelig med
>> kartoffelsalat, og de smager næsten som almindelige frikadeller.
>>
>> Tænk hvad man kan få ud af ukrudt
>
> Det er vel ikke ukrudt når man spiser det :)
>
> Jeg nyder skvalderkål i græsplænen, det dufter så dejligt når
> det bliver slået.
>

What is a weed? A plant whose virtues have not been discovered.

Ralph Waldo Emerson, Fortune of the Republic,1878



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste