|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvis kartofler var blå Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  13-04-05 17:36
 | 
 |  | Vi smager med synet - men kun fordi vi ikke tænker klart
 
 Hvis du er sulten og dampende kogte kartofler med god lugt står foran dig -
 men er blå pga et uskadeligt smagløst farvestof som dit barn fejlagtigt
 sprayede på, så bør du kunne abstrahere fra synsindtrykket og lade stivelse,
 solanin og konsistens kærtegne dine smagsløg helt som hvis alt var normalt.
 
 ½ år efter skilsmisse begyndte jeg at trøstespise og fik kolon-divertikler
 og gigt, men kun når jeg var i mit hjem. Når jeg besøgte mine forældre, og
 mor kræstede op med krystalglas og årgangsvin, og min fars termoruder gav
 nul træk så gigt smerter var mindre, så var de delvis psykosomatiske
 sygdomssymptomer væk, helt og aldeles. Også hvis jeg forspiste mig. Ellers
 giver kolon-udposningerne især smerter når maven er rigelig fuld..
 Jeg tror der er megen sundhed i at gøre sig bevidst, at vinen smager lige så
 godt af plastikbæger som af vinglas.
 Man kan godt alligevel nyde med alle sanser den elegant serverede vin.
 
 Jeg hader at drikke øl af tekrus, (også hvis det har indre overflade, så det
 ikke skaber bobler.)
 En bred kant gør indhældning i munden upræcis - eller noget i den stil. Her
 er jeg lidt hysterisk - pinligt!.
 Fordi jeg kan lide den skarpe kant mod læberne, er engangs-plastbægere
 faktisk bedre til al vin, incl de dyreste, fine, tynde vinglas - FOR MIG.
 Men afveksling fryder, og når gæster en sjælden gang besøger mit rodede
 hjem, så føjer jeg æstetik til mad+drikke nydelsen og bruger glas med stil
 osv - der også står tungt og stabilt på bordet, selvom det blæser.
 
 At der er rande af indtørret vin og sodavand på mit yndlings-vinplastikglas
 betyder intet. Patinaen hindrer ikke at nyde vinens klarhed og farve, og
 giver ikke afsmag (hvordan skulle den også det - kun fiskeretter og fedt og
 stærkt krydrede ting kan overføre smag fra forrige brug af servicet).
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jørn Ibsen (13-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørn Ibsen
 | 
 Dato :  13-04-05 21:55
 | 
 |  | Bo Warming <bwng@bwng.dk> skrev:
 
 >Jeg tror der er megen sundhed i at
 >gøre sig bevidst, at vinen smager lige så
 >godt af plastikbæger som af vinglas.
 >Man kan godt alligevel nyde med alle
 >sanser den elegant serverede vin.
 >
 Det er jo løgn! Du LYVER, når du skriver at vin smager lige så
 godt af plastickrus. En vinoplevelse handler ikke kun om de
 smagsstoffer, der rammer smagsløgene, men lige så meget om de
 duftstoffer, der rammer lugtesansen. Og disse duftstoffer samles
 bedst i et glas med den rigtige form, som desuden tillader at
 slynge vinen.
 
 Dine løgne må skyldes, at novicer som dig ikke forstår at få det
 fulde udbytte af denne ædle drik. Men taler vi om papvine til
 16,95 i Netto, er plastickrus sikkert udmærkede.
 
 >Men afveksling fryder, og når gæster
 >en sjælden gang besøger mit rodede
 >hjem, så føjer jeg æstetik til
 >mad+drikke nydelsen og bruger glas med stil
 >osv - der også står tungt og stabilt
 >på bordet, selvom det blæser.
 >
 Hvad med at tætne vinduerne?
 
 >At der er rande af indtørret vin og
 >sodavand på mit
 >yndlings-vinplastikglas
 >betyder intet. Patinaen hindrer ikke
 >at nyde vinens klarhed og farve, og
 >giver ikke afsmag (hvordan skulle den
 >også det - kun fiskeretter og fedt og
 >stærkt krydrede ting kan overføre
 >smag fra forrige brug af servicet).
 
 Nu lyver du igen! Selvfølgelig vil indtørret vin rumme
 smagsstoffer, som overføres til vinen. Og skulle den tidligere vin
 have nået et forældet stadie, vil den indtørrede vin rumme en
 særdeles ubehagelig eddikeagtig smag. Hvis ikke du kan smage
 dette, mener jeg ikke du bør ofre over 20 kr. pr. flaske, du
 drikker. Eller bryg selv, det er billigere endnu.
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (14-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  14-04-05 07:27
 | 
 |  | "Jørn Ibsen (slet UFDA8)" <j-ibsen@UFDA8get2net.dk> wrote in message
 news:11134259070.402517975438251@dtext.news.tele.dk...
 > Bo Warming <bwng@bwng.dk> skrev:
 > Det er jo løgn! Du LYVER, når du skriver at vin smager lige så
 > godt af plastickrus. En vinoplevelse handler ikke kun om de
 > smagsstoffer, der rammer smagsløgene, men lige så meget om de
 > duftstoffer, der rammer lugtesansen. Og disse duftstoffer samles
 > bedst i et glas med den rigtige form, som desuden tillader at
 > slynge vinen.
 > Dine løgne må skyldes, at novicer som dig ikke forstår at få det
 > fulde udbytte af denne ædle drik. Men taler vi om papvine til
 > 16,95 i Netto, er plastickrus sikkert udmærkede.
 
 Dyr amarone kan du heller ikke smage forskel på hvis mit beskidte plastglas
 holdes til din mund og du har bind for øjnene
 Duft har jeg diskuteret, men så meget bedre er insnusning ikke fra
 cognacglas eller tilsvarende tulipanformede ølglas altså ikke
 NB Løgn er bevidst misinformation. Måske jeg stadig har selvbedrag og
 livsløgn, selvom jeg luger ud så godt jeg kan. Lad det komme an på en
 prøve.Praktisk, fx ved møde på indre by restaurant.
 
 > Hvad med at tætne vinduerne?
 
 Jeg nævner bagatellen med træk der giver gigtsmerter (hvor du isoleret set
 har ret) for at anskueliggøre SELVBEDRAGENES MANGFOLDIGHED og at en fjer
 blir fem høns. Madsnobberi fungerer på den måde.Meget indgår i samlet
 indtryk. Videnskabsmanden holder parametrene adskilt og ændrer kun en af dem
 og konstaterer så - vupti -. det var selvbedrag. Reelt gorde glassets
 klarhed ingen forskel for smag og duft mm
 
 > Nu lyver du igen! Selvfølgelig vil indtørret vin rumme
 > smagsstoffer, som overføres til vinen. Og skulle den tidligere vin
 > have nået et forældet stadie, vil den indtørrede vin rumme en
 > særdeles ubehagelig eddikeagtig smag. Hvis ikke du kan smage
 > dette, mener jeg ikke du bør ofre over 20 kr. pr. flaske, du
 > drikker. Eller bryg selv, det er billigere endnu.
 
 Jeg har vundet væddemål på om kedelsten og andre grimme rande afgiver smag.
 Det gør de ikke.
 Men ring 35861000 og lad os arrangere væddemål. Er du til noget? Eller vil
 du leve på illusion om at dine ritualer giver ægte lykke?
 
 
 
 
 |  |  | 
  ThomasB (14-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ThomasB
 | 
 Dato :  14-04-05 09:48
 | 
 |  | "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 
 > Vi smager med synet - men kun fordi vi ikke tænker klart
 
 For det første så er blå kartofler helt almindelige, og kan købes mange
 steder.
 
 For det andet så har det ikke noget med at tænke klart at gøre, om man
 smager med synet.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jens Bruun (14-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  14-04-05 12:38
 | 
 |  | 
 
            "ThomasB" <usenet*fjern*@*fjern*2ma2.dk> skrev i en meddelelse
 news:425e2e30$0$198$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
 > For det andet så har det ikke noget med at tænke klart at gøre, om man
 > smager med synet.
 For Bo Warming har det. Det må du da respektere?
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 04/14/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
   Jørgen Hess (14-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  14-04-05 17:45
 | 
 |  | 
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:425e5621$0$78286$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > "ThomasB" <usenet*fjern*@*fjern*2ma2.dk> skrev i en meddelelse
 > news:425e2e30$0$198$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
 >
 >> For det andet så har det ikke noget med at tænke klart at gøre, om man
 >> smager med synet.
 >
 > For Bo Warming har det. Det må du da respektere?
 >
 > -- 
 > -Jens B.
 > http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 04/14/05)
 > http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery
 >
 Bo Warming har ALTID ret. Undtagen hvis du giver ham ret. Så vil han også 
 imødegå sine egne påstande.
 mvh
 Jørgen
            
             |  |  | 
    Bo Warming (15-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  15-04-05 03:18
 | 
 |  | "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> wrote in message
 news:425e9ecb$0$22993$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 > "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 > news:425e5621$0$78286$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 >> "ThomasB" <usenet*fjern*@*fjern*2ma2.dk> skrev i en meddelelse
 >> news:425e2e30$0$198$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
 >>
 >>> For det andet så har det ikke noget med at tænke klart at gøre, om man
 >>> smager med synet.
 >>
 >> For Bo Warming har det. Det må du da respektere?
 
 > Bo Warming har ALTID ret. Undtagen hvis du giver ham ret. Så vil han også
 > imødegå sine egne påstande.
 
 "Respekt"  bør ikke være basis, for at være åben for mit synspunkt.
 
 Den naturvidenskabelige tænkemåde som gør Europa, Fjernøsten og USA dynamisk
 er baseret på at man ikke roder alt sammen i een gryde, men prøver at
 adskille faktorerne og tænke klart, TÆNKE ANALYTISK. Giv Gud hvad Guds er og
 Kejseren hvad Kejserens er..
 
 Idag tabte jeg 500 kr væddemål til min søn om hvorvidt man kan smage forskel
 på AntonBerg og Aldis lybækker-marcipanbrød (som har meget mere mandel og
 meget mindre abrikoskerner, men er billigere!. "Lindeberg" hedder de vist.)
 
 Afskårne ens stykker, facitliste-seddel under hver. Ingen oplysning om
 korrekt svar før 6 smagstest.
 
 Han havde 4 rigtige - og jeg er egentlig enig med ham i, at der er et skønt
 syntetisk pift ved de danske dyre.
 
 Men når det ikke erhver gang, der afgøres sikkert, så er der IKKE MEGEN
 GRUND til at vrænge af tysk, billig discount, vel?
 
 Prøv at lade din hverdag være fuld af videnskabelige tests, der tilstræber
 _nul sammenblanding af parametrene_.
 Som når Steen i "Steen og Stoffer" skal slå æg ud i kop og lukker det ene
 øje for at konstatere, hvor meget 3-D-syn, så er svækket, og selvfølgelig
 rammer mors komfur i stedet for koppen ( til Stoffers begejstring.)
 
 Prøv også at smage om hvor meget pålæg der skal på rugbrød med en grøn
 mugplet for, at den ikke smages. En tynd skive salt kød - eller lidt
 løgfedt - er ofte rigeligt
 
 (Engang tog jeg krydderbolle fra køkkenet i mørke og tog en stor bid i mørke
 mens jeg så TV - og den var virkelig grøn af mug. Et halvt år undgik jeg
 krydderboller - men fobier kan man arbejde sig ud af, og det er kun mugne
 jordnødder der har givet sygdom - pga aflatoxin og i ulande hvor folk er
 sårbare pga sult)
 
 
 
 
 |  |  | 
     Jørn Ibsen (18-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørn Ibsen
 | 
 Dato :  18-04-05 21:23
 | 
 |  | Bo Warming <bwng@bwng.dk> skrev:
 >
 >Men når det ikke erhver gang, der
 >afgøres sikkert, så er der IKKE MEGEN
 >GRUND til at vrænge af tysk, billig
 >discount, vel?
 >
 Nej - der er vist noget alvorligt galt med dine smagsløg. Den
 tyske discountparciman har intet til fælles med kvalitetsvarer.
 
 >Prøv at lade din hverdag være fuld af
 >videnskabelige tests, der tilstræber
 >_nul sammenblanding af parametrene_.
 
 Det gør jeg allerede. Hidtil har jeg konstateret, at jeg ikke kan
 smage forskel på Hof og Tuborg. I alle andre tilfælde er jeg ikke
 blevet overrasket.
 >
 >Prøv også at smage om hvor meget pålæg
 >der skal på rugbrød med en grøn
 >mugplet for, at den ikke smages. En
 >tynd skive salt kød - eller lidt
 >løgfedt - er ofte rigeligt
 >
 Nu rabler det for dig.
 
 >(Engang tog jeg krydderbolle fra
 >køkkenet i mørke og tog en stor bid i mørke
 >mens jeg så TV - og den var virkelig
 >grøn af mug. Et halvt år undgik jeg
 >krydderboller - men fobier kan man
 >arbejde sig ud af, og det er kun mugne
 >jordnødder der har givet sygdom - pga
 >aflatoxin og i ulande hvor folk er
 >sårbare pga sult)
 
 Hm. Mugpletterne har muligvis bredt sig til den grå muskel mellem
 ørerne...
 
 
 
 |  |  | 
      Bo Warming (19-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  19-04-05 15:50
 | 
 |  | "Jørn Ibsen (slet TSN1F)" <j-ibsen@TSN1Fget2net.dk> wrote in message
 news:11138560000.0453599008471635@dtext.news.tele.dk...
 > Bo Warming <bwng@bwng.dk> skrev:
 >>
 >>Men når det ikke erhver gang, der
 >>afgøres sikkert, så er der IKKE MEGEN
 >>GRUND til at vrænge af tysk, billig
 >>discount, vel?
 >>
 > Nej - der er vist noget alvorligt galt med dine smagsløg. Den
 > tyske discountparciman har intet til fælles med kvalitetsvarer.
 
 Kik om kring og lad os se om du kan vinde væddemål. Der er meget mere mandel
 i Linderberg som Aldi fører end i Anton Berg, der bruger surrogatmandler =
 abrikoskerner.
 
 >>
 >>Prøv også at smage om hvor meget pålæg
 >>der skal på rugbrød med en grøn
 >>mugplet for, at den ikke smages. En
 >>tynd skive salt kød - eller lidt
 >>løgfedt - er ofte rigeligt
 >>
 > Nu rabler det for dig.
 
 Det handler om dovenskab . Hvis en anelse grønt mug pådages på rugbrøddet
 når man sidder med sin smurte mellemmand, kan man jo spytte ud  , hvis grim
 smag. Men ofte overdøves det helt af pålæg
 
 >>(Engang tog jeg krydderbolle fra
 >>køkkenet i mørke og tog en stor bid i mørke
 >>mens jeg så TV - og den var virkelig
 >>grøn af mug.>
 
 > Hm. Mugpletterne har muligvis bredt sig til den grå muskel mellem
 > ørerne...
 
 Kun aflatoxin fra mug i jordnødder kan skade dit legeme, så vidt man ved. Og
 det er kun sultende folk i ulande, der kun spiste affaldsjornødder, er er
 blevet syge - måske især psykosomatisk
 
 Luksus dyr spytter hindbær ud hvis de ser en orm (eller ½ orm). Men hvorfor
 egentlig. Mange orme eller maddiker kan give dårlig smag, men fare = nul.
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |