/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mørk og lys chokolade
Fra : Thomas Mouritsen


Dato : 10-04-05 15:38

Jeg kan godt li' pålægschokolade på rugbrød, med banan ovenpå

Har på et tidspunkt læst, at mørk chokolade feder mindre end lys
chokolade - passer det egentligt, og hvorfor er det sådan?

Feder det meget mindre end lys chokolade, eller er det begrænset hvor
meget det drejer sig om? Ikke at jeg vil til at spise mig mæt i det,
eller noget!

 
 
Peter Westh (10-04-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 10-04-05 20:16

"Thomas Mouritsen" <its@secret> skrev i en meddelelse
news:42593aa1$0$283$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg kan godt li' pålægschokolade på rugbrød, med banan ovenpå
>
> Har på et tidspunkt læst, at mørk chokolade feder mindre end lys
> chokolade - passer det egentligt, og hvorfor er det sådan?

Her er ingen nævneværdig forskel i kalorieindhold:

Lys chokolade http://www.foodcomp.dk/fvdb_details.asp?FoodId=0038

Mørk chokolade http://www.foodcomp.dk/fvdb_details.asp?FoodId=0039

Det, der kan tale for at mørk chokolade er sundere, er at lys chokolade
indeholder ret store mængder mælkefedt. Fedtstoffet i cacaobønner skulle
være sundere, skønt også det er mættet fedt. Hvor meget det har på sig ved
jeg ikke.

> Feder det meget mindre end lys chokolade, eller er det begrænset hvor
> meget det drejer sig om? Ikke at jeg vil til at spise mig mæt i det, eller
> noget!

Spist som pålægschokolade er forskellen i hvert fald helt uden betydning.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste