/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Godt og skidt ved havregrød?
Fra : JE


Dato : 04-04-05 19:15

Er der nogen som kan fortælle hvad der er godt og skidt ved at spise en
portion havregrød. Jeg tænker på ernæring m.v.





 
 
bb (04-04-2005)
Kommentar
Fra : bb


Dato : 04-04-05 19:26

>Er der nogen som kan fortælle hvad der er godt og skidt ved at spise en
>portion havregrød. Jeg tænker på ernæring m.v.

jeg kan ikke se hvad der er skidt ved det, havregrød har været spist i
århundreder.

JE (05-04-2005)
Kommentar
Fra : JE


Dato : 05-04-05 08:11

"bb" skrev:
> jeg kan ikke se hvad der er skidt ved det, havregrød har været spist i
> århundreder.

OK, men jeg tænker at vi i de senere år er blevet meget klogere på (og
bevidste om) hvad vi spiser. Jeg elsker selv at spise havregrød, især efter
at ha' dyrket sport, og jeg tænker blot på hvor "sundt" det egentlig er. Om
der er nok energi og ernæring i det, om det reelt feder hvis jeg putter
sukker på, m.v.



Lisbeth Jacobsen (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 05-04-05 07:26

"JE" <nospamjanelne@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:42522bfe$1@news.wineasy.se...

> OK, men jeg tænker at vi i de senere år er blevet meget klogere på (og
> bevidste om) hvad vi spiser. Jeg elsker selv at spise havregrød, især
efter
> at ha' dyrket sport, og jeg tænker blot på hvor "sundt" det egentlig er.
Om
> der er nok energi og ernæring i det, om det reelt feder hvis jeg putter
> sukker på, m.v.

Det er ikke og aldrig en enkelt vare eller et enkelt måltid, der feder.
Det er for mange kalorier over længere tid, der feder.

Men begræns sukkeret til det mindst muligt. Sukker er overflødigt i
ernæringsmæssig betydning. Det er et krydderi, der får maden til at smage
bedre og bør bruges om sådan.

Mvh. Lisbeth



Nette (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 05-04-05 10:41


"JE" skrev

> OK, men jeg tænker at vi i de senere år er blevet meget klogere på (og
> bevidste om) hvad vi spiser. Jeg elsker selv at spise havregrød, især
efter
> at ha' dyrket sport, og jeg tænker blot på hvor "sundt" det egentlig er.
Om
> der er nok energi og ernæring i det, om det reelt feder hvis jeg putter
> sukker på, m.v.

Hvis du ser sådan på det, så synes jeg faktisk ikke jeg kan holde mig
kørende på en portion havregrød fra morgen og indtil jeg igen kan få mad til
frokost.
Så hos mig giver det ikke nok energi.

Nette



Bo Warming (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 05-04-05 17:26

"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> wrote in message
news:42525c73$0$43986$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "JE" skrev
>
>> OK, men jeg tænker at vi i de senere år er blevet meget klogere på (og
>> bevidste om) hvad vi spiser. Jeg elsker selv at spise havregrød, især
> efter
>> at ha' dyrket sport, og jeg tænker blot på hvor "sundt" det egentlig er.
> Om
>> der er nok energi og ernæring i det, om det reelt feder hvis jeg putter
>> sukker på, m.v.
>
> Hvis du ser sådan på det, så synes jeg faktisk ikke jeg kan holde mig
> kørende på en portion havregrød fra morgen og indtil jeg igen kan få mad
> til
> frokost.
> Så hos mig giver det ikke nok energi.

Jo mere sukker, jo mere lækkert, jo mere spises, jo mere feder det

Næsten ingen danskere får for lidt vitamin eller anden næring, så sundt er
INGEN MAD!.
Grød giver energi nok til alle, hvis der spises nok. Og bruger man energi
bliver man sulten, så man spiser det selv om det jo ikke er lækkert
sammenlignet med kød og sprøde salater - gammeldags søbemad var
ultra-økonomisk
Rå havregryn fordøjes vist 5% mindre og mætter derfor 5% mindre - havde man
tid og brændsel nok i gamle dage, var det frås at spise grynene rå.
Stivelsesmolekylerne forklistrer ved kogning - og at vi kogte i 20 minutter
som spejdere var rent pjat. Forklistring betyder at molekylder der før lå
paralelt og tæt og derfor ikke var åbne for enzymangreb bliver til lækkert
rodet virvar, som smager bedre.



Aage Andersen (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Aage Andersen


Dato : 05-04-05 09:10


> Er der nogen som kan fortælle hvad der er godt og skidt ved at spise en
> portion havregrød. Jeg tænker på ernæring m.v.

Jeg foretrækker bo've'grø'

Aage



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste