|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Lasagne med ricotta eller bechamel? Fra : Torben B. Abilgaard
 | 
 Dato :  30-03-05 09:59
 | 
 |  | Bondefødt og kvajet opdraget har jeg aldrig skænket det en tanke, om jeg
 burde overveje bechamelen, der anbefales som cement mellem lasagnepladerne
 af pastaproducenten.Men noget tyder på, at jeg har vandret i mørke.
 
 For tilfældigvis under bladring i en italiensk kogebog faldt jeg over
 anbefalingen af ricotta med æg. Kontrol i andre manualer viser det samme -
 en enkelt skriver, at man kan bruge pisket hytteost, hvis man ikke har
 ricotta.
 
 Så nu spørger jeg, om en venlig sjæl i gruppen har draget erfaringer udi
 anvendelsen af alle tre typer og kan øse af sin viden og bøjer samtidig min
 solskoldede halvmåne i forventning om et drag over nakken af vores
 italienske yoda fra Sydhavnen.
 --
 venlig hilsen
 Torben Abildgaard
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  30-03-05 15:09
 | 
 |  | Torben B. Abilgaard wrote:
 
 > For tilfældigvis under bladring i en italiensk kogebog faldt jeg over
 > anbefalingen af ricotta med æg. Kontrol i andre manualer viser det
 > samme - en enkelt skriver, at man kan bruge pisket hytteost, hvis man
 > ikke har ricotta.
 >
 > Så nu spørger jeg, om en venlig sjæl i gruppen har draget erfaringer
 > udi anvendelsen af alle tre typer og kan øse af sin viden og bøjer
 > samtidig min solskoldede halvmåne i forventning om et drag over
 > nakken af vores italienske yoda fra Sydhavnen.
 
 Pisket hytteost lyder fælt, men hvem ved. Ricotta, der jo lidt er i samme
 stil som hytteost, men smager helt anderledes, kan du sagtens bruge. Det er
 ikke klassisk ingrediens i den traditionelle Lasagne med bolognese, men
 bruges i masser af andre "pasta al forno" (ovnbagte pastaretter).
 
 Efter min smag kræver ricotta modspil - alene smager det bare af flødeskum
 og kan derfor hurtigt blive vammelt. Syrlige ting er gode, f.eks. tomatsovs.
 
 I øvrigt smager den ricotta, man kan få de fleste steder i dk, ikke særlig
 godt.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
  Torben B. Abilgaard (31-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torben B. Abilgaard
 | 
 Dato :  31-03-05 10:36
 | 
 |  | 
 
            scripsit "Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
 news:424ab2fa$0$43983$14726298@news.sunsite.dk...
 > I øvrigt smager den ricotta, man kan få de fleste steder i dk, ikke særlig
 > godt.
 >
 Så fortsætter jeg blot med min bondesovs    --
 venlig hilsen
 Torben Abildgaard
            
             |  |  | 
   Lauge Abildgaard (03-04-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lauge Abildgaard
 | 
 Dato :  03-04-05 21:04
 | 
 |  | 
 "Torben B. Abilgaard" <toa(fjerndette)@bt.dk> skrev i en meddelelse 
 news:424bc493$0$342$4d4eb98e@news.dk.uu.net...
 > scripsit "Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
 > news:424ab2fa$0$43983$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 >> I øvrigt smager den ricotta, man kan få de fleste steder i dk, ikke 
 >> særlig
 >> godt.
 >>
 >
 > Så fortsætter jeg blot med min bondesovs    >
 > --
 > venlig hilsen
 > Torben Abildgaard
 >
 Det var nu en mægtig fin lasagne alligevel.
 Tak for mad/
 Brormand 
            
             |  |  | 
 |  |