|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Risotto og hvidvin Fra : Max
 | 
 Dato :  29-03-05 19:04
 | 
 |  | Hej
 
 Lavede risotto idag, inspireret af Kroman, der skulle
 et par dl hvidvin i, og jeg gider egentlig ikke smagen,
 så er der nogen der har forslag til en erstatning man
 kunne bruge ?
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  29-03-05 20:55
 | 
 |  | Max wrote:
 
 > Lavede risotto idag, inspireret af Kroman, der skulle
 > et par dl hvidvin i, og jeg gider egentlig ikke smagen,
 > så er der nogen der har forslag til en erstatning man
 > kunne bruge ?
 
 Du kan sagtens starte den på den suppe, du alligevel bruger. Husk at suppen
 skal koge på et blus ved siden af.
 
 I øvrigt: Den skal jo ikke smage af hvidvin som sådan... Kogte du det helt
 ind, inden du fortsatte?
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
  Max (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  29-03-05 21:13
 | 
 |  | Hej Kevin
 
 > Du kan sagtens starte den på den suppe, du alligevel bruger. Husk at
 suppen
 > skal koge på et blus ved siden af.
 
 OK, og jo jeg havde suppen varmet godt op. (Sjovt nok fortalte de at når man
 skal lave risotto skal alt man hælder i være varmt, og så hentede de en kold
 hvidvin i køleskabet og hældte den i gryden :))
 
 > I øvrigt: Den skal jo ikke smage af hvidvin som sådan... Kogte du det helt
 > ind, inden du fortsatte?
 
 Ja, risene havde absorberet alt hvidvinen før jeg kom suppe på.
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
   Kevin Edelvang (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  29-03-05 21:25
 | 
 |  | Max wrote:
 
 
 > OK, og jo jeg havde suppen varmet godt op. (Sjovt nok fortalte de at
 > når man skal lave risotto skal alt man hælder i være varmt, og så
 > hentede de en kold hvidvin i køleskabet og hældte den i gryden :))
 
 Risotto startes jo på vin, og det må gerne være køligt. Men for at få den
 rigtige konsistens i det endelige resultat er det væsentligt, at suppen, der
 derefter tilsættes, er skoldvarm som selve retten.
 
 > Ja, risene havde absorberet alt hvidvinen før jeg kom suppe på.
 
 Kan du beskrive, hvad det var i vinens smag, du ikke kunne lide? Du brugte
 vel en egnet vin?
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
    Max (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  29-03-05 22:16
 | 
 |  | Hej Kevin
 
 > Risotto startes jo på vin, og det må gerne være køligt. Men for at få den
 > rigtige konsistens i det endelige resultat er det væsentligt, at suppen,
 der
 > derefter tilsættes, er skoldvarm som selve retten.
 
 Ja, men man hælder jo den kolde vin på det smeltede smør. Forøvrigt blev
 risottoen meget vellykket med hensyn til konsistens og udseende.
 
 > > Ja, risene havde absorberet alt hvidvinen før jeg kom suppe på.
 >
 > Kan du beskrive, hvad det var i vinens smag, du ikke kunne lide? Du brugte
 > vel en egnet vin?
 
 Beskrive er nok vanskelig, men jeg bryder mig generelt ikke om vin i mad,
 kan f.eks. heller ikke lide rødvinssovs, vin kan jeg godt lide, men desværre
 ikke tåle mere. Om vinen er egnet skal jeg være usagt, det er en Piesporter
 Michelsberg Kabinett.
 
 Ps: Gad vide om man kan bruge øl som erstatning ?
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 
 |  |  | 
     Kevin Edelvang (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  29-03-05 23:00
 | 
 |  | 
 
            Max wrote:
 > Beskrive er nok vanskelig, men jeg bryder mig generelt ikke om vin i
 > mad, kan f.eks. heller ikke lide rødvinssovs, vin kan jeg godt lide,
 > men desværre ikke tåle mere. Om vinen er egnet skal jeg være usagt,
 > det er en Piesporter Michelsberg Kabinett.
 Det er ikke lige en vin, jeg ville bruge. Jeg ville vælge en let, italiensk 
 sag fra Veneto - eller evt. fra de romerske høje (Frascati og omegn).
 > Ps: Gad vide om man kan bruge øl som erstatning ?
 Det ville jeg nok ikke anbefale - men hvis du har mod på det, så prøv 
 endelig og meld tilbage    Hedvin kan også bruges, hvis du bedre kan lide det - f.eks. en sød martini. 
 Det giver retten en anden, men også god, smag.
 Ellers er suppe nok bedste bud. Det kan du i hvert fald sagtens bruge.
 Mvh
 Kevin Edelvang 
            
             |  |  | 
      Max (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  30-03-05 14:02
 | 
 |  | 
 
            Hej Kevin
 > Det er ikke lige en vin, jeg ville bruge. Jeg ville vælge en let,
 italiensk
 > sag fra Veneto - eller evt. fra de romerske høje (Frascati og omegn).
 Var lige den der var til tådighed :)
 > > Ps: Gad vide om man kan bruge øl som erstatning ?
 >
 > Det ville jeg nok ikke anbefale - men hvis du har mod på det, så prøv
 > endelig og meld tilbage    Jeg tror jeg vil prøve øllet i første omgang, vil lige lure på hvad
 type der kunne tænkes at være god til formålet, og jeg skal nok
 melde tilbage.
 > Hedvin kan også bruges, hvis du bedre kan lide det - f.eks. en sød
 martini.
 > Det giver retten en anden, men også god, smag.
 Når det drejer sig om hedvin elsker jeg portvin og Madeira, mon den
 type vin kan bruges ?
 > Ellers er suppe nok bedste bud. Det kan du i hvert fald sagtens bruge.
 Ok, det vil jeg skrive mig bag øret, må også være løsningen hvis man
 vil lave en meget neutral risotto.
 Takker for info og inspiration.
 Mvh Max
            
             |  |  | 
       Jens Bruun (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  30-03-05 14:33
 | 
 |  | 
 
            "Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:424aa36a$0$178$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 > Jeg tror jeg vil prøve øllet i første omgang, vil lige lure på hvad
 > type der kunne tænkes at være god til formålet, og jeg skal nok
 > melde tilbage.
 Må jeg foreslå en god, belgisk hvedeøl? Hoegaarden Witbier kan efterhånden 
 fås de fleste steder, og jeg vil tro, den er "vinøs" nok til formålet.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 03/27/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
        Max (31-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  31-03-05 07:52
 | 
 |  | Hej Jens
 
 > Må jeg foreslå en god, belgisk hvedeøl? Hoegaarden Witbier kan efterhånden
 > fås de fleste steder, og jeg vil tro, den er "vinøs" nok til formålet.
 
 Kan være man skulle prøve den, mon ikke det lokale supermarkede
 har den blandt de par hundrede ølmærker de føre.
 
 Tak for tipset.
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
         Peo (06-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peo
 | 
 Dato :  06-05-05 12:41
 | 
 |  | 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
 news:424b9df9$0$161$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Kan være man skulle prøve den, mon ikke det lokale supermarkede
 > har den blandt de par hundrede ølmærker de føre.
 >
 
 Fik du prøvet?
 Jeg er ret nysgerrig!
 
 mvh.
 peo
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peo (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peo
 | 
 Dato :  30-03-05 09:42
 | 
 |  | Nu kommer det jo an på hvilken smag det er du "ikke gider", men jeg bruger
 som regel Noily Prat i stedet for hvidvinen når jeg laver risotto.
 
 mvh.
 Peo
 
 
 
 
 |  |  | 
  Max (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  30-03-05 13:58
 | 
 |  | Hej Peo
 
 > Nu kommer det jo an på hvilken smag det er du "ikke gider", men jeg bruger
 
 Det er som sagt svært at beskrive, men jeg gider heller ikke wiskeysovs
 men drikker gerne en lunken single malt.
 
 > som regel Noily Prat i stedet for hvidvinen når jeg laver risotto.
 
 Ok, det er så vidt jeg husker en vermout, så der er nok plads til
 noget eksperimenteren, tror jeg vil prøve med noget godt øl
 i første omgang.
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
   Peo (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peo
 | 
 Dato :  30-03-05 15:20
 | 
 |  | > Ok, det er så vidt jeg husker en vermout, så der er nok plads til
 > noget eksperimenteren, tror jeg vil prøve med noget godt øl
 > i første omgang.
 
 Jeg ser frem til at høre om dine erfaringer mht. til øl i risotto.
 Skriv endeligt så snart du har prøvet det.
 
 peo
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |