<otnfjern@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:1gu5drb.r2gct516zrkhmN%otnfjern@stofanet.dk
> lige man kunne rense en smedejernspande. Jeg husker det var noget med
> groft salt - men har glemt resten ;0(
Masse af groft salt på. Fuldt blus under komfuret. Lad panden blive
ryyyyygende varm og ryst lidt rundt på saltet nu og da. Salt kan ikke
brænde, så bare giv den på alle tangenter. Du vil se, at saltet bliver mere
eller mindre misfarvet, afhængig af pandens tilstand. Når den er tilpas
afbrændt, hælder du saltet fra. Pas for guds skyld på - det er meeeeget
varmt. Herefter skal panden have et skævt olie, der kan tåle høj temperatur.
Varmes godt igennem (det oser som bare pokker). Hav et grydelåg e.lign.
klar, hvis olien antændes (det er ikke så dramatisk, som det lyder). Lad
olien køle ned på panden. Lad den gerne stå med olien indtil du skal bruge
panden næste gang. Husk, panden må under ingen omstændigheder afvaskes med
andet end varmt vand. Bruger du sulfo, skal den have den store tur igen.
Følger du ovennævnte metode, er din pande mere slip-let end nok så mange
moderne pander med alskens underlige belægninger.
> Er det iøvrigt kun smedejernspander der kan tåle denne behandling?
Ja.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 03/27/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery