|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Glasur Fra : Torben Greve Otzen
 | 
 Dato :  28-03-05 14:40
 | 
 |  | Hejsa NG
 
 Jeg er i bagehumør og vil bare en chokoladekage, men idag vil jeg prøve
 en anden glasur end den sædvanlige flormelis + vand opskrift. Jeg ved at
 der findes en opskrift med margarine, kaffe, flormelis og ?? Og hvordan
 med forholdet??
 
 Har prøvet på nettet og i Fr.Jensens , men kan ikke finde den. En der
 kan hjælpe??
 
 Påskehilsner
 
 Vanja
 
 
 
 
 |  |  | 
  Spirrevip (28-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Spirrevip
 | 
 Dato :  28-03-05 15:09
 | 
 |  | Min opskrift på Kaffe-Chokoladekage lyder sådan her:
 
 150 gram smør eller margarine smeltes
 500 gram sukker piskes med 4 æg, smørret blandes i
 Tilsæt 600 gram hvedemel, 80 gram kakaom 2 tskf natron, 2 tskf bagepulver 2
 tskf vanille og 4 dl færdiglavet kaffe.
 
 Bages ved 175 grader i 30 min
 
 Fyld/glasur
 
 100 gram smør eller margarine
 2 tskf vanille
 12 spskf kaffe, færdiglavet
 200 gram kokosmel
 200 gram flormelis
 2 spskf. kakao
 
 Blandes sammen og kommes på kagen
 
 Mange hilsner
 Spirrevip
 
 "Torben Greve Otzen" <TorbenGreveOtzenSLET@hotmail.com> skrev i en
 meddelelse news:d2910q$njn$1@news.net.uni-c.dk...
 > Hejsa NG
 >
 > Jeg er i bagehumør og vil bare en chokoladekage, men idag vil jeg prøve
 > en anden glasur end den sædvanlige flormelis + vand opskrift. Jeg ved at
 > der findes en opskrift med margarine, kaffe, flormelis og ?? Og hvordan
 > med forholdet??
 >
 > Har prøvet på nettet og i Fr.Jensens , men kan ikke finde den. En der
 > kan hjælpe??
 >
 > Påskehilsner
 >
 > Vanja
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Angina (28-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Angina
 | 
 Dato :  28-03-05 15:16
 | 
 |  | 
 "Spirrevip" <gap64@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:42480ff3$0$229$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Min opskrift på Kaffe-Chokoladekage lyder sådan her:
 >
 > 150 gram smør eller margarine smeltes
 > 500 gram sukker piskes med 4 æg, smørret blandes i
 > Tilsæt 600 gram hvedemel, 80 gram kakaom 2 tskf natron, 2 tskf bagepulver
 2
 > tskf vanille og 4 dl færdiglavet kaffe.
 >
 > Bages ved 175 grader i 30 min
 >
 > Fyld/glasur
 >
 > 100 gram smør eller margarine
 > 2 tskf vanille
 > 12 spskf kaffe, færdiglavet
 > 200 gram kokosmel
 > 200 gram flormelis
 > 2 spskf. kakao
 >
 > Blandes sammen og kommes på kagen
 >
 > Mange hilsner
 > Spirrevip
 >
 "dryp...savle...dryp"... undskyld, det er lyden af mit mundvand der er i
 overproduktion pga. ovenstående.
 Det eneste der afholder mig fra at fare ud i køkkenet og prøve opskriften
 af, er mangel på æg    |  |  | 
  Torben Greve Otzen (28-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torben Greve Otzen
 | 
 Dato :  28-03-05 18:02
 | 
 |  | Hej igen
 
 Jeg takker for opskriften, den var super
 
 Vanja
 
 
 
 
 |  |  | 
   Spirrevip (28-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Spirrevip
 | 
 Dato :  28-03-05 18:32
 | 
 |  | det var da så lidt
 Godt du kunne bruge opskriften
 
 hilsen Spirrevip
 "Torben Greve Otzen" <TorbenGreveOtzenSLET@hotmail.com> skrev i en
 meddelelse news:d29cqq$q1o$1@news.net.uni-c.dk...
 > Hej igen
 >
 > Jeg takker for opskriften, den var super
 >
 > Vanja
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Angina (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Angina
 | 
 Dato :  29-03-05 18:12
 | 
 |  | 
 "Spirrevip" <gap64@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:42480ff3$0$229$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Min opskrift på Kaffe-Chokoladekage lyder sådan her:
 >
 > 150 gram smør eller margarine smeltes
 > 500 gram sukker piskes med 4 æg, smørret blandes i
 > Tilsæt 600 gram hvedemel, 80 gram kakaom 2 tskf natron, 2 tskf bagepulver
 2
 > tskf vanille og 4 dl færdiglavet kaffe.
 >
 > Bages ved 175 grader i 30 min
 >
 > Fyld/glasur
 >
 > 100 gram smør eller margarine
 > 2 tskf vanille
 > 12 spskf kaffe, færdiglavet
 > 200 gram kokosmel
 > 200 gram flormelis
 > 2 spskf. kakao
 >
 > Blandes sammen og kommes på kagen
 >
 > Mange hilsner
 > Spirrevip
 
 Kunne man bruge 4 tsk. bagepulver, i stedet for 2 tsk. natron g 2 tsk.
 bagepulver?
 
 
 
 
 |  |  | 
  Spirrevip (30-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Spirrevip
 | 
 Dato :  30-03-05 15:58
 | 
 |  | 
 
 
 Dette var hvad jeg fandt på Arla vedrørende bagepulver
 Længst nede står at 1 tsk bagepulver svarer til ½ tsk natron så kan du selv
 regne ud.
 Bagepulver
 Bagepulver er natriumhydrogenkarbonat (natron) og et surt reagerende salt +
 majs- eller risstivelse der er tilsat for at holde det tørt. Bagepulverets
 bestanddele begynder at virke når det bliver fugtigt, hvorved der udvikles
 CO2 som får bagværket til at hæve.
 
 Når dejen er rørt færdig er det derfor en god ide at bage kagen med det
 samme, fordi bagepulver begynder at virke.
 
 Man kan selv blande bagepulver af 125 g tvekulsurt natron, 250 g cremor
 tartari (kaliumhydrogentartrat), 25 g risstivelse og 20 g hjortetaksalt.
 
 1 tsk bagepulver svarer til ca. ½ tsk natron - og hvis man bruger natron
 skal bagværket indeholde syre.
 Hvad er forskellen på biologiske og kemiske hævemidler?
 Biologiske hævemidler er gær og surdej. Gær er en renkultur af gærceller,
 der købes frisk i pakker eller tør i poser. Når gærcellerne nedbryder
 sukkerarter i dejen dannes der alkohol og CO2. Sidstnævnte får dejen til at
 hæve.
 Surdej kan være en rugmelsblanding, og her er det mælkesyrebakterier der er
 aktive.
 
 Kemiske hævemidler er:
 Hjortetaksalt udvider sig ved ovnvarme og under udvidelsen dannes CO2 og
 ammoniak. Den kraftige luftudvikling giver en god hævning og sprød
 overflade. Hjortetaksalt anvendes derfor kun til bagværk med en stor
 overflade fx småkager, og ikke til rørte eller piskede deje.
 
 Postaske afgiver CO2 når der tilsættes syre og anvendes typisk til
 honningkager/brune kager. Potasken giver kager en sprød og skør struktur.
 Potaske kan kun virke som hævemiddel hvis der er syre i dejen. Hvis der ikke
 er en passende mængde syre kan bagværket få en ludagtig smag.
 
 Tvekulsurt natron kan, når der er syre til stede fx kærnemælk, anvendes som
 en slags bagepulver og udvikle CO2, der får bagværket til at hæve. Natron
 anvendes derfor typisk til æbleskiver hvor der ofte bruges kærnemælk. Hvis
 der ikke er syre til stede dannes der CO2 + soda der let kan give afsmag.
 Natron anvendes derfor typisk til krydret bagværk.
 
 hilsen
 
 Spirrevip
 
 
 "Torben Greve Otzen" <TorbenGreveOtzenSLET@hotmail.com> skrev i en
 meddelelse news:d2910q$njn$1@news.net.uni-c.dk...
 > Hejsa NG
 >
 > Jeg er i bagehumør og vil bare en chokoladekage, men idag vil jeg prøve
 > en anden glasur end den sædvanlige flormelis + vand opskrift. Jeg ved at
 > der findes en opskrift med margarine, kaffe, flormelis og ?? Og hvordan
 > med forholdet??
 >
 > Har prøvet på nettet og i Fr.Jensens , men kan ikke finde den. En der
 > kan hjælpe??
 >
 > Påskehilsner
 >
 > Vanja
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |