/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
salt før eller efter?
Fra : Michael Vittrup


Dato : 24-03-05 11:42



 
 
Kevin Edelvang (24-03-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 24-03-05 11:45

Michael Vittrup wrote:

> davs, lige et spørgsmål .. jeg har efterhånden hørt en del argumenter
> for og imod salt på kødet før eller efter stegning - hva' plejer folk
> her at gøre? og hvorfor?

Jeg salter som hovedregel kødet inden stegning. Det smager bedst sådan.
Groft salt på en pandebøf i slutningen af stegningen falder jo af og hænger
slet ikke ved. Man kan også salte kødet nogle timer før stegning, hvilket
giver en markant anderledes smag.

Der er en køkkenmyte om at tidlig saltning skulle trække vandet ud af kødet,
men denne er vist blevet tilbagevist flere gange - også her i gruppen.

Mvh
Kevin Edelvang



Rene' Hjorth (25-03-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 25-03-05 01:26

[Michael Vittrup | Thu, 24 Mar 2005 11:42:11 +0100]

>davs, lige et spørgsmål .. jeg har efterhånden hørt en del argumenter for
>og imod salt på kødet før eller efter stegning - hva' plejer folk her at
>gøre? og hvorfor?

1/3 før, 1/3 under og 1/3 efter - er hvad der passer min erfaring bedst.

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Sabina Hertzum (27-03-2005)
Kommentar
Fra : Sabina Hertzum


Dato : 27-03-05 12:53

Michael Vittrup wrote:
> davs, lige et spørgsmål .. jeg har efterhånden hørt en del argumenter
> for og imod salt på kødet før eller efter stegning - hva' plejer folk
> her at gøre? og hvorfor?

krydrer altid kødet før stegning (både almindelig salt og alt andet), og
bruger ofte salt på bøffen efter.... jeg er så også saltoman ;) hvilket
sikkert kommer til at svie til min egen røv senere i livet....

--
Knus, Sabina
Se vores sunde, smukke og charmerende persere på
http://www.dkshadowfax.dk



Annette (29-03-2005)
Kommentar
Fra : Annette


Dato : 29-03-05 06:56

Saltet trækker saften ud ad kødet, hvorfor kødet først bør saltes
umiddelbart inden at det er færdigstegt. Spørg slagteren....


Lars Remmen (05-04-2005)
Kommentar
Fra : Lars Remmen


Dato : 05-04-05 20:08

Annette wrote:
> Saltet trækker saften ud ad kødet, hvorfor kødet først bør saltes
> umiddelbart inden at det er færdigstegt. Spørg slagteren....
>

Der skal en ganske enorm ængde salt til at trække saften ud af kødet. Og
det skal ligge nogen tid længere end det normalt tager at lægge kødet på
panden efter salten er drysset på.

Salt før, under og efter her.

Lars

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste