|
| Opskrift på Pate/postej m mørbrad Fra : Peter Larsen |
Dato : 20-03-05 21:56 |
|
Hej Alle
I anledning af den tilstundende Påske skal jeg frembringe et stk pate/postej
med mørbrad/tern af kød i, dog med det lille minus at det skal være uden
lever i farsen.
Har prøvet at "Google" , men der var ikke rigtig held ved det.
På forhånd tak hvis du har en opskrift
Mange hilsener Peter
| |
mcloud (20-03-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 20-03-05 22:56 |
|
Hej Peter
Dette er godt nok ikke med mørbrad,men denne opskrift er den ultimative
pate´:
Ca 500 gr okseskank (Occo bucco)
2 tsk. olivenolie.
1 1/2 dl rødvin.
1 fed fintsnittet hvidløg.
1 tsk. tørret merian.
1 laurbærblad.
225 gr fedtfattig fromage frais.
1 tsk blandede peberkorn knust.
Frisk krydderurt til pynt.
Okseskanken gøres fri fra ben,fedt og brusk og sener og skæres i i store
terninger.
Opvarm olien i en gryde og brun kødet på alle sider ved høj varme.
Tag kødet op med en hulske og kom det i et ildfast fad med låg.
Rør vin, hvidløg, merian og laurbærblad sammen med kødet ,læg
tætsluttende
låg på og bag kødet i forvarmet ovn i 1 time og 45 minutter på 160 gr
, til kødet er så mørt at det kan skæres med en ske, rør undervejs.
Læg kødet over i et andet fad og smid laurbærbladet væk,lad kødet og
væden
og de resterende krydderier køle af og stil derefter blandingen i
køleskabet
i mindst 2 timer.
Blend kødet og saften til en jævn blanding eller hak kødet fint 2 gange i
en
kødhakker.
Rør fromage frais i blandingen og blend igen i ca 1 minut. stilles på køl
i
1 time.
Serveres pyntet med knuste peberkorn og friske krydderurter på toppen og
med et godt brød og evt. rødbeder eller syltede chillier til.
mvh og god Påske
mcloud
| |
|
|