/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Langtidsstegning af nakkesteg.
Fra : Martin Jørgensen


Dato : 18-03-05 18:40

Hejsa.

Jeg skal tilberede en nakkesteg imorgen, og havde egentligt tænkt mig at
langtidsstege den.

Men hvor lang tid skal den have, og ved hvor mange grader ?

Mvh
Martin



 
 
mcloud (18-03-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 18-03-05 19:32

Hej Martin
Her er et link ,der er et afsnit om langtidsstegning af nakkesteg
mvh mcloud

http://www.danskeslagterier.dk/smmedia/DS_nyhedsbrev_18_pdf?mb_GUID=D336BF
CC-EDC3-4916-8582-9C1D631D1A6B.pdf




jubija@yahoo.dk (18-03-2005)
Kommentar
Fra : jubija@yahoo.dk


Dato : 18-03-05 19:44

On Fri, 18 Mar 2005 18:39:31 +0100, "Martin Jørgensen"
<martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> wrote:

>Hejsa.
>
>Jeg skal tilberede en nakkesteg imorgen, og havde egentligt tænkt mig at
>langtidsstege den.
>
>Men hvor lang tid skal den have, og ved hvor mange grader ?
>

Hvor lang tid afhænger af vægten, hvor lav temperatur du vil/kan stege
ved og hvor rødt/gennemstegt du vil have kødet. Her er Danske
Slagteriers anbefaling:
http://www.danskeslagterier.dk/smcms/Danske_Slagterier/Nyhedscenter/Bladet_ds-nyt/dsnyt_2002/dsnyt_10_2002/dsnyt_10_02_svinekod/Index.htm?ID=3645



Martin Jørgensen (18-03-2005)
Kommentar
Fra : Martin Jørgensen


Dato : 18-03-05 21:20

Takker for de 2 links

lige det jeg søgte - Men jeg kan ikke helt hitte ud af stegetiden.

Jeg er med på, at den skal have 125 grader.
Stegen vejer 3 kg.
Jeg havde forestillet mig noget hen af 10 timer - Er det helt ude i hampen ?

Mvh
Martin



Q (19-03-2005)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 19-03-05 08:46


"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en meddelelse
news:d1fd4r$1sgs$1@newsbin.cybercity.dk...
> Takker for de 2 links
>
> lige det jeg søgte - Men jeg kan ikke helt hitte ud af stegetiden.
>
> Jeg er med på, at den skal have 125 grader.
> Stegen vejer 3 kg.
> Jeg havde forestillet mig noget hen af 10 timer - Er det helt ude i hampen
?
>

Det er flæskesteg af nakkestykket ?..

I så fald: 3½ time @ 130 grader + grill eller 15 min @ 250 grader til sidst
( sprød svær )

Godt med salt + peber på over OG underside, lauerbærblade i sværen og 2
kopper vand i bunden af fadet, ca halvvejs i forløbet

/peter



Jens Bruun (20-03-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-03-05 15:55

"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en
meddelelse news:d1fd4r$1sgs$1@newsbin.cybercity.dk

> Jeg havde forestillet mig noget hen af 10 timer - Er det helt ude i
> hampen ?

Ja, så skal du nok ikke give den mere end 100 grader. Hvorfor bruger du ikke
et stegetermometer?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 03/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Martin Jørgensen (20-03-2005)
Kommentar
Fra : Martin Jørgensen


Dato : 20-03-05 19:44


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:423d8edc$0$67258$157c6196@dreader2.cybercity.dk...

> Ja, så skal du nok ikke give den mere end 100 grader. Hvorfor bruger du
> ikke et stegetermometer?
>
> --
> -Jens B.
> http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 03/19/05)
> http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
Jeps..
Jeg skruede også ned for varmen efter 2 timer.
Jeg havde startet op med 125grader - men kunne hurtigt se, at det gik for
stærkt.

Jeg brugte så mit stegetermometer 2 gange - 1 gang til kontrol af temperatur
i ovnen - skule skrue helt ned til 50 grader, får temperaturen kom ned på
100 grader - Flot.
Og så til sidst for at måle temperaturen i stegen.

Næste gang, så giver jeg heler ikke stegen så lang tid.
Mvh
Martin



Martin Jørgensen (20-03-2005)
Kommentar
Fra : Martin Jørgensen


Dato : 20-03-05 19:37


"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en meddelelse
news:d1f3og$1ok2$1@newsbin.cybercity.dk...
> Hejsa.
>
> Jeg skal tilberede en nakkesteg imorgen, og havde egentligt tænkt mig at
> langtidsstege den.
>
> Men hvor lang tid skal den have, og ved hvor mange grader ?
>
> Mvh
> Martin
>

Her er lige lidt feed-back.

Jeg stegte stegen i lidt over 9 timer ved omkring 100 grader.
Resultatet blev en utrolig mør og lækker steg - Den blev faktisk for mør,
hvilket gjorde, at den smuldrede da jeg skar den ud.
Men smagen *JUMS*
Da jeg havde lidt travelt i køkkenet, så turde jeg ikke give stegen for
længe med grillen.
Så jeg gav lige sværene en tur med gasbrænderen, og så blev de perfekte

Tak for hjælpen.

Mvh
Martin



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste