"Ib Mossin" <hej@med.dig> skrev i en meddelelse
> Hvad er en røget snitte?
> Hvor sidder den på grisen?
Som allerede nævnt: En del af kæben/halsen på grisen.
> Hvad er forskellen på røget snitte og bacon både hvad angår smag så vel
> som kvalitet?
Kæbesnitten er federe, og kødet er ikke tydeligt adskilt fra fedtet, dvs.
ikke "stribet".
Desuden er en del af den kirtler (som jeg altså kasserede ved
griseparteringen) og ikke "rigtigt" kød.
Kæbesnitter er traditionelt billigere mad - men nemmere at tygge.
> Kan man forsvare at kalde røget snitte for spæk
Nej.
> og er spæk i virkeligheden ikke blot regulær fedt?
Jo.
> Foretrækker I bacon eller røget snitte på en æggekage til det veldækkede
> frokostbord?
Bacon - også selv om det ikke er et veldækket frokostbord
Jeg har det lidt med kæbesnitter som med købesylte, hvor en del af "kødet"
iflg. min slagter er yver og ører: Det er ikke giftigt, men heller ikke
"rigtigt".
Men det kan da godt være, at jeg foretrækker kæbesnitter den dag, det kniber
med gebisset.
Hilsen Inger