|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvad spiser 16 mænd til dessert? Fra : Steen Suder
 | 
 Dato :  16-03-05 15:10
 | 
 |  | Fordi en af dem skal giftes, skal vi samles privat og bl.a. have noget
 godt at spise.
 
 Hovedretten bliver hjemmelavede burgere med grillet steak, hjemmebagt
 brød og alt hvad den ellers kan trække af tilbehør som bacon, ost,
 salatmayonaise, drueagurker, smør-timian stegte små kartofler med skræl
 osv. osv.
 
 Hvad skal vi have til dessert?
 
 Det må gerne være "groft", men det skal være godt og det må ikke tage
 for lang tid at lave omkring selve serveringen. At det kan laves i
 forvejen vil være en fordel.
 
 --
 Steen Suder
 Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
 inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
 dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
 
 
 |  |  | 
  -V- (16-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  16-03-05 15:18
 | 
 |  | Steen Suder wrote:
 > Hvad skal vi have til dessert?
 >
 > Det må gerne være "groft", men det skal være godt og det må ikke tage
 > for lang tid at lave omkring selve serveringen. At det kan laves i
 > forvejen vil være en fordel.
 
 Lav en råcreme i god tid (husk pasteuriserede æg).
 
 Køb nogle modne frugter, skær dem i mindre stykker (kan laves i forvejen, og
 sættes på køl) og flambér skidtet i cognac i en sauterpande eller gryde.
 Husk at det hele skal have en vis temperatur, før flamberingen virker.
 
 Servér det ved bordet, evt. mens det stadig brænder.
 
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nette (16-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  16-03-05 16:39
 | 
 |  | 
 "-V-" skrev
 
 > Lav en råcreme i god tid (husk pasteuriserede æg).
 >
 > Køb nogle modne frugter, skær dem i mindre stykker (kan laves i forvejen,
 og
 > sættes på køl) og flambér skidtet i cognac i en sauterpande eller gryde.
 > Husk at det hele skal have en vis temperatur, før flamberingen virker.
 >
 > Servér det ved bordet, evt. mens det stadig brænder.
 
 Noget lignende var det første jeg tænkte på, da jeg havde læst dit indlæg,
 Steen.
 
 Nette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tonny Poulsen (16-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tonny Poulsen
 | 
 Dato :  16-03-05 18:07
 | 
 |  | 
 
            "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:42384038$0$68400n.
 > Lav en råcreme i god tid (husk pasteuriserede æg).
 >
 > Køb nogle modne frugter, skær dem i mindre stykker (kan laves i forvejen, 
 > og sættes på køl) og flambér skidtet i cognac i en sauterpande eller 
 > gryde.
 Fin ide, eller gå mere over i en frugtsalat med nougat stykker i, lyder 
 vammelt, men er en herre ret der vil noget    mvh tp
            
             |  |  | 
  Peter Westh (16-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  16-03-05 18:33
 | 
 |  | 
 
            "Steen Suder" <sfs_news_spam@suder.dk> skrev i en meddelelse 
 news:2158324.0fPmt7ROMy@eddie...
 Nu ved jeg ikke hvor gamle de er - hvis de var børn i 70'erne vil jeg 
 foreslå indbagt is / Is Surprice. Lavet med ordentlig flødeis er det en 
 delikatesse, og så ligger det meget godt i tråd med hovedretten.
http://www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?selection=&cid=&id=1169 /P
            
             |  |  | 
  Steen Suder (16-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Suder
 | 
 Dato :  16-03-05 19:18
 | 
 |  | 
 
            Steen Suder wrote:
 > Fordi en af dem skal giftes, skal vi samles privat og bl.a. have noget
 > godt at spise.
 > 
 > Hovedretten bliver hjemmelavede burgere med grillet steak, hjemmebagt
 > brød og alt hvad den ellers kan trække af tilbehør som bacon, ost,
 > salatmayonaise, drueagurker, smør-timian stegte små kartofler med
 > skræl osv. osv.
 > 
 > Hvad skal vi have til dessert?
 > 
 > Det må gerne være "groft", men det skal være godt og det må ikke tage
 > for lang tid at lave omkring selve serveringen. At det kan laves i
 > forvejen vil være en fordel.
 Det slår mig da lige... en stor, led milkshake... det er da naturligt
 som efterret til en god, stor burger    Banan, jordbær, skovbær, chok'lade... noget i den retning.
 -- 
 Steen Suder
 Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
 inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
 dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
            
             |  |  | 
  Peo (17-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peo
 | 
 Dato :  17-03-05 17:14
 | 
 |  | Jeg havde drengene til middag igår aftes og desserten var en varm æblekage
 som gled glimrende ned. Den er yderst let at lave:
 
 køb noget færdig æblegrød (fåes i næsten alle supermakeder) og hæld den ud i
 et ildfast fad. Fadet skal være stort nok til at grøden kun når halvejes op
 i fadet.
 
 Bland lige dele rasp og brun farin i en skål (rør rundt med en gaffel for at
 fordele sukkeret i raspen)
 
 fordel rasp-sukker blandingen oven på æblegrøde - et pænt jævnt lag som er
 ca. 1 til 1,5 cm tykt.
 
 frem med en pakke smør eller margerine og en osteskærer. Høvl tynde skiver
 af smør som du lægger i et FULDT DÆKKENDE lag oven på kagen. et lyder
 voldsomt men tro mig - det er vigtigt at det dækker.
 
 Stil fadet i ovnen og bag ca. 30-40 min ved ca. 200 grader. Smøret smelter
 og løber ned igennem sukker/rasp og gør dette helt fedtet. Efterhånden
 begynder sukkeret at karamellisere lidt og når kagen er færdig har du en lun
 æble-sag med et sprødt, sødt, knasende varmt sukker/rasp-låg hen over.
 
 Knald fadet på bordet med en ske i, og server en kold creme til. Hvis den
 skal være nem, så køb noget færdig kagecreme, og bland i lige dele med
 pisket flødeskum.
 
 Du kan sagtens bland rasp og sukker i forvejen, og en times tid før kagen
 skal spises "samler" du den og knalder den i ovnen. Jeg vil ikke anbefale at
 lægge sukker/rasp på æblegrøden i forvejen, da den vil suge æblevæde op.
 
 Det er tungt, varmt og dejligt i en kold tid - Til rigtige mænd med en sød
 tand!
 
 Peo
 
 
 
 
 |  |  | 
  lhs (25-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : lhs
 | 
 Dato :  25-03-05 22:41
 | 
 |  | Hej
 
 Min favorit `mande dessert`:
 
 Gammel ost på groft brød, løg, vindruer, stærk sennep, saltstænger, sky
 stænket med en mørk rom (på osten) - til det drikker man 1/2 - 1 hel liter
 old gambrinus (mørk øl fra Hancock)
 
 Lars
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |