"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
news:4237e1f8$0$646$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Jeg skal have lavet en lagkage, men er ikke meget for det almindelige 
> cremefyld.
> Er der nogen, som har en opskrift på noget lækkert fyld, evt. med blendet 
> frugt?
> Det skal bruges til hvide lagkagebunde 
 
Her i sidste uge lavede jeg en lagkage til stuen i min datters vuggestue.
Jeg købte tre alm lagkagebunde.
Jeg dryssede en pose frosne hindbær (300g) med ca. 75g sukker, og lode det 
tø. Da det var tøet dryppede jeg noget af saften af - den brugte jeg til at 
røre glasuren med, som derved blev skrigende pink.
Hindbærrene rørte jeg med ca 1/3 St Dalfour hindbærmarmelade - for at gøre 
det lidt mere tæt/sødt.'
Cremen lavede jeg af 1/2 l (økologisk) piskefløde pisket til skum, og vendt 
med en bakke fromage frais - det skal være en god,tæt og mild type, køb ikke 
den billigste. Jeg tror jeg brugte Thranes fra Irma. Arla "Fromage blanc 1%" 
er også god. Det blev smagt til med korn af 1 stang vanillie og cirka 
100-150 gram flormelis.
Nu samlede jeg lagkagen og lod den trække natten over. Dagen efter overtak 
jeg den med glasur rørt af flormelis og den afsiede hindbærsaft.
Vældig god og frisk, og dog børnevenlig, skulle jeg hilse og sige.
/Peter