|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | rabarber... Fra : Christina S
 | 
 Dato :  15-03-05 15:00
 | 
 |  | Hej gruppe,
 
 vi har stadig en del rabarber i fryseren, da vi troede, vi skulle bruge det
 til vores bryllup. Nu skal det bruges og derfor kunne jeg godt tænke mig at
 få jeres bedste opskrift med rababer. Her kommer som tak en opskrift på en
 rababertærte, som er virkelig god:
 
 Kompot af 400 gr. rabarber i 2 cm. stykker koges med 40 gr. sukker.
 Dej: 150 gr. smør
 2 æggeblommer
 125 gr. sukker
 250 gr. mel
 1 tsk. bagepulver
 Fyld: 2 æggehvider piskes stive
 100 gr. makroner knuses og vendes i
 
 2/3 af dejen udrulles og lægges i tærteform på 25 cm.
 Æggehvidemassen fordeles på bunden. Kompot ovenpå.
 Resten af dejen lægges som gitter.
 Bages 25-30 min. ved 200 grader midt i ovnen.
 Kan bages dagen før
 Serveres eventuelt med creme fraiche eller flødeskum
 
 Mvh, Christina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Rikke Mors (15-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rikke Mors
 | 
 Dato :  15-03-05 19:48
 | 
 |  | Christina S wrote:
 > Hej gruppe,
 >
 > vi har stadig en del rabarber i fryseren, da vi troede, vi skulle bruge det
 > til vores bryllup. Nu skal det bruges og derfor kunne jeg godt tænke mig at
 > få jeres bedste opskrift med rababer.
 
 Prøv engang denne lækre råsyltede rabarbersaft. Opskriften er min. 200
 år gammel og er gået i arv gennem mange generationer. Jeg selv har fået
 den af en rar kollega. Saften smager himmelsk og kan bringe lidt sommer
 og solskin frem på en rå efterårsdag.
 
 Rå rabarbersaft:
 3 kg rabarber skåret i små stykker
 2 økocitroner skåret i skiver - hvis man som jeg er citrusallergiker kan
 de erstattes af en stor dusk citronmelisse.
 1 stang vanille i ca. 4 cm lange stykker
 60 g vinsyre
 4 liter kogende vand
 
 Rabarber, citroner, vanille og vinsyre overhældes med det kogende vand,
 dækkes til og står i 2 døgn. Herefter sies hele molevitten gennem et
 viskestykke.
 
 Til hver liter siet saft bruges 1 kg sukker. Saften røres indtil al
 sukker er opløst - kan godt tage lang tid! Saften hældes på rengjorte,
 atamonbehandlede flasker, tilbindes og opbevares køligt.
 
 Det lyder umiddelbart af meget sukker, men den færdige saft er meget drøj.
 
 Velbekomme.
 RM
 
 
 --------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 |  |  | 
  Peo (17-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peo
 | 
 Dato :  17-03-05 17:21
 | 
 |  | Jeg er glad for is, og har med held flere gange lavet en
 Rabarber/kærnemælks-is som er meget sommer-agtig og smager hen af koldskål
 pga. kærnemælken, men med rababerens frisk og syrlige "zing".
 Jeg kan ikke huske opskriften i hovedet, men hukser at den er kort. Jeg
 finder den frem og poster den snarest muligt.
 
 peo
 
 
 
 
 |  |  | 
  Christina S (17-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christina S
 | 
 Dato :  17-03-05 19:55
 | 
 |  | 
 "Peo" <michael*UNDERWEAR*@swush.com> wrote in message
 news:4239ae80$0$58946$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Jeg er glad for is, og har med held flere gange lavet en
 > Rabarber/kærnemælks-is som er meget sommer-agtig og smager hen af koldskål
 > pga. kærnemælken, men med rababerens frisk og syrlige "zing".
 > Jeg kan ikke huske opskriften i hovedet, men hukser at den er kort. Jeg
 > finder den frem og poster den snarest muligt.
 
 Ja tak, det lyder godt!
 Christina
 
 
 
 
 |  |  | 
   Michael Peo (28-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Michael Peo
 | 
 Dato :  28-03-05 12:43
 | 
 |  | "Christina S" <christina-g@nospam.dk.invalid> wrote in message
 [...]
 > > Jeg er glad for is, og har med held flere gange lavet en
 > > Rabarber/kærnemælks-is som er meget sommer-agtig og smager hen af koldskål
 
 > Ja tak, det lyder godt!
 > Christina
 [...]
 
 Beklager ventetiden Christina. Skulle du stadig have rabarber tilbage,
 så er her opskriften på rababer-kærnemælks-is (Kys maden - Dage i
 Nikolaj Kirks køkken)
 
 Til 6 personer.
 
 400 g rabarber skåret i mindre stykker
 1 stang vanille
 250 g sukker
 ½ liter økologisk kærnemælk
 fintrevet skal af 1 citron
 
 Hæld rabarber og sukker i en gryde. Flæk vanillestangen, skrab marven
 ud og kom det i gryden.
 Varm det op og lad det simre i godt ½ time, eller til det hele er
 meget mørt. Tag gryden af varmen og lad den køle helt ned.
 Blend mælk og grød godt sammen. Hæld på ismaskinen og kør til is.
 Isen kan også fryses i en alm. fryser, hvis man rører et par gange
 eller tre i den under frysningen. En ismaskine er dog helt klart at
 foretrække.
 
 Opskriften er som nævnt nuppet fra en bog. Mine personlige erfaringer
 med isen er, at den vitterligt bliver bedre med en økologisk kærnemælk
 frem for en ikke-øko.
 Vær grundig når du blender mælk og grød. Jeg har forsøgt mig med at
 lade stykker af rababer forblive "hele" i isen, men de er efter min
 mening ikke rare at spise/få i munden.
 Jeg investerede for nogle år siden i en ismaskine - bare en billig een
 - og det har jeg ikke fortrudt. Er man glad for at lave is, så gør en
 ismaskine det hele til en leg. Man slipper for hele tiden at skulle
 åbne fryseren og røre i isen, og således kan man fryse is i små
 serveringsklare portioner... sjove forme, ramekiner, kopper, glas osv.
 
 Michael Peo
 
 
 |  |  | 
  Annette (29-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Annette
 | 
 Dato :  29-03-05 06:44
 | 
 |  | Jeg ligger inde med en fabelagtig opskrift på rabarber sorbet. Skal
 finde den frem til dig. (noget med piskede æggehvider, vendt med
 sukker, iblandet nylavet rabarbersaft...)
 
 
 
 |  |  | 
 |  |