"MigSelv" <nejnee@snydemail.dk> skrev i en meddelelse
news:4233541f$0$228$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Nej nej nej - den rigtige "mormor" opskrift er slet ikke med jævning.
>
> Nej du skal lave en smørbolle (rør mel og smør/marg. sammen til en fast
> klump) kom lidt i af gangen - vandet skal være lige under kogepunkt - DET
> MÅ IKKE KOGE - imens rører du rundt i gryden og smørbollen opløses og
> jævner vandet. Du kommer bare en klat mere i alt efter hvor tyk du vil ha
> sovsen.
>
Og så lige her:
1) meljævning: melet udrøres med kold væske og tilsættes den kogende sovs i
en jævn stråle under omrøring. Melet skal koge med sovsen mindst 5-10
minutter, gerne længere.
2) smørbolle: mel og lige dele smør/margarine røres godt sammen og lægges
som en bolle (,.smørbolle") i den kogende væske. Efter nogle minutters
forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5. 10
minutter.
klip fra:
http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page446.html
Så er det vist opklaret. Den skal koge.
Mon ikke det er smag og behag.*S*
Mvh.
Torben