Idag har I byen sektionen dobbeltopslag om ny kokke-mode , der kræver
højteknologi - bl..a kunstig kaviar med koncentreret melonsaft inden i
småblærerne.
Intet tyder på at kemi om smagssans og hvad gør lækkert, er nået videre end
den var, da tysk organisk kemi opdagede frugtessenserne i 1880erne eller da
gaskromatografer kortlagde plantesmags hundreder af bestanddele, hvoraf alle
er vigtige.dvs syntetisk efterligning er umulig/fordyrende
Jeg ser reklame og mode i påfundene, der er hundedyre
Nogle få kan nydes på resturanterne Noma, Premisse og Paustian
Køb Politiken og se, om du kan finde noget med perspektiver
At lave marengs der ikke er de normale ti liter af et æg, men er tusind
liter af et æg - er det interessant? Hvorfor æde enkubikmeter og stadig ikke
blive mæt? Slankekur?
At opkoncentrere soyakaramel eller lave intensere tomatpulver - hvad skal
det gøre godt for?
Videnskabelige kokkefremskridt er sket - nu er der fri leg og laboratorierne
har kun små produktforbedringer at tilbyde.
Da jeg studerede 1965-70 troede man at globalisering ville få knæk af
syntetisk kaffe og anden smag af trope-vækster - men det viste sig ikke at
være vejen frem
Globalisering er løgneord, der skal kaste positivt lys på indvandringen
idag - opdagelsesrejser og tekniske forbedringer HAR GJORT varer billigere
og bedre, men forudsigeligt og mere og mere og vi har ikke brug for ulande
til andet end råstoffer.
-- Globalisering truer ligheden i samfundet --
Globaliseringen er med til at øge vores velstand, men det er ikke nok til at
finansiere fremtidens øgede udgifter. Der skal reformer til for at få flere
i arbejde, understreger Velfærdskommissionen.
http://www.jp.dk/login?url=indland/artikel:aid=2924728