/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
sommersalat?
Fra : EGC


Dato : 28-05-01 17:14

Det var naturligvis en opskrift jeg søgte.

Mvh. Ester C.



 
 
Margit & Sv. Aa. Jen~ (28-05-2001)
Kommentar
Fra : Margit & Sv. Aa. Jen~


Dato : 28-05-01 21:20

Hej Ester
Vi kan lide denne:

Rygeost røres med fromage fraiche
heri blandes terninger af agurk, tomat og radiseskiver.
Smages til med salt og peber. Pyntes med masser af
purløg. Det er bare guf......
Mvh. Margit


EGC <xxxkaninen@email.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9ett4i$f6d$1@news.cybercity.dk...
> Det var naturligvis en opskrift jeg søgte.
>
> Mvh. Ester C.
>
>



Tone Hilde (01-06-2001)
Kommentar
Fra : Tone Hilde


Dato : 01-06-01 20:55

Hei!
Sommersalaten har jeg lyst å prøve, men hva er rygeost?

Hilsen Tone


"Margit & Sv. Aa. Jensen" <saaj@esenet.dk> skrev i melding
news:9eube6$nqj$1@news.inet.tele.dk...
> Hej Ester
> Vi kan lide denne:
>
> Rygeost røres med fromage fraiche
> heri blandes terninger af agurk, tomat og radiseskiver.
> Smages til med salt og peber. Pyntes med masser af
> purløg. Det er bare guf......
> Mvh. Margit
>
>
> EGC <xxxkaninen@email.dk> skrev i en
> nyhedsmeddelelse:9ett4i$f6d$1@news.cybercity.dk...
> > Det var naturligvis en opskrift jeg søgte.
> >
> > Mvh. Ester C.
> >
> >
>
>



Peter W. Bosse (02-06-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 02-06-01 07:25

"Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i meddelandet
news:JsSR6.4177$lM3.96548@news1.oke.nextra.no...
> Hei!
> men hva er rygeost?

Hi Tone

Rygeost er en osten hvori man stikker ca. 20 cigaretter ned, -helst Grøn
Cecil

Nej, rygeost er blød surmælksost, tilsat salt og kommen og røget et par
minutter el. mere.

Jeg ved ikke hva' rygeost hedder på norsk, men "ryge" hedder röka på
svensk, rauchen på tysk, smoking på engelsk, fumare på italiensk osv...
__________________________

Rygeost (rökaost på svenska) kan du med held selv lave, om du vil.

Rygeosten kan røges med meget primitivt grej, - ja faktisk behøver du
kun en gammel spand med låg og trækul i bunden som hjælpemiddel. Men
hvis du har en røgeovn stående, så går det endnu nemmere.

Først laver man selve osten:

2 liter frisk mælk (jo friskere desto bedre)
¼ liter kærnemælk (kärnmjölk)
1 dl piskefløde (vispgrädde)
salt og peber

Mælken varmes til ca. 40° og hældes i en varm skål. Stilles derpå meget
lunt - fx i en fyrkælder - i ét døgn. Fadet skal være let tildækket. Man
tager et dørslag og forer det med et tyndt klæde. Ostemassen hældes
heri, og dørslaget anbringes over en skål, så vallen kan løbe fra. Nu
skal ostemassen stå køligt og dryppe af i endnu et døgn, hvorefter mælk
og fløde er blevet til ost, når den er blevet rørt godt igennem og
tilsat salt og peber.
En fast salatslynge af metal el. en grovmasket metalsi dækkes med et par
papirsservietter, hvori ostemassen hældes. Med et par ståltråd laver man
en ophængning, som passer til røgeovnen, således at sien el. slyngen med
osten hurtigt kan sættes ned i ovnen.
Imens vallen har stået og dryppet af, tager du hen til den nærmeste
bondegård og får -eller køber et neg rughalm, - men anden halm kan også
anvendes.
Halmen lægges på i ildstedet, der stikkes ild på, og når halmen - det
går hurtigt - blusser lystigt, kvæler man ilden med et godt lag
brændenælder (brännässlor). Osten sættes ned i sit ophæng. Røgovnen
lukkes.
Røgetid: 15-25 min. efter smag.
- Husk! - at drysse osten med kommen (kummin).

Go' pinse (pingst)!

--
Mvh
Peter W. Bosse

-Alla trodde att han hade dött, men det fanns
spår i snön som tydde på att han hade krupit
fram någre meter...
PS: Han har kommit hem!



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408879
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste