|
| Kan man tage rabarber nu? Fra : Ruth Nielsen |
Dato : 03-05-05 12:35 |
|
Jeg har en enkelt rabarberknold i et beed med både blomster og
krydderurter. Jeg har aldrig taget af den tidligt. Men dels så vokser
den kraftigt lige nu, og dels så så jeg en del af en tv-udsendelse i
går, hvor de kogte rabarberkompot, og sad i haven og spiste det. Det
har givet mig lyst til at tage en 4-5 rabarberstilke, og gøre eet eller
andet med dem.
Så nu vil jeg spørge: Er det synd at plukke rabarber nu? Jeg har været
ud og måle, at 3 af dem er 17 cm nu. Ødelægger man chancerne for at få
noget ud af planten resten af sommeren, eller sætter det tværtimod endnu
mere gang i dens vilje til at vokse?
Ruth
--
| |
Andreas M. Hansen (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 03-05-05 12:47 |
|
> Så nu vil jeg spørge: Er det synd at plukke rabarber nu? Jeg har været
> ud og måle, at 3 af dem er 17 cm nu. Ødelægger man chancerne for at få
> noget ud af planten resten af sommeren, eller sætter det tværtimod endnu
> mere gang i dens vilje til at vokse?
>
Vi bruger bare løs - om en 3-4 uger står der alligevel en hel urskov som man
ingen chancer har for at gøre kål på - selv ikke ved gode venners hjælp
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Ruth Nielsen (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Ruth Nielsen |
Dato : 03-05-05 14:21 |
|
"Andreas M. Hansen" skrev i en meddelelse
> > Så nu vil jeg spørge: Er det synd at plukke rabarber nu? > >
> Vi bruger bare løs - om en 3-4 uger står der alligevel en hel urskov
som man
> ingen chancer har for at gøre kål på - selv ikke ved gode venners
hjælp
Okay, så prøver jeg, selvom jeg kun har een blok at tage af.
Ruth
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 03-05-05 14:29 |
|
I news:427760ec$0$78283$157c6196@dreader1.cybercity.dk <Ruth Nielsen>
<cfs29093a@post.cybercity.dk> skrev:
>
> Så nu vil jeg spørge: Er det synd at plukke rabarber nu?
Kan du så komme i gang med at plukke....
De første rabarber brugt til rabarberkompot er som at høre englene synge
:)
Du kan roligt plukke. Rabarberne vil alligevel overhale dig indenom.
--
Carsten (3600), HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
mødes med en gunstig lejlighed....
www.st-roerbaek.dk
| |
Preben Riis Sørensen (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen |
Dato : 03-05-05 19:59 |
|
"Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> skrev i en meddelelse
news:42777cb4$0$154$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> I news:427760ec$0$78283$157c6196@dreader1.cybercity.dk <Ruth Nielsen>
> <cfs29093a@post.cybercity.dk> skrev:
>
> >
> > Så nu vil jeg spørge: Er det synd at plukke rabarber nu?
>
> Kan du så komme i gang med at plukke....
> De første rabarber brugt til rabarberkompot er som at høre englene synge
> :)
>
> Du kan roligt plukke. Rabarberne vil alligevel overhale dig indenom.
Ja, og bladene kan bruges til at dæmpe ukrudt med.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
Armand (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Armand |
Dato : 03-05-05 20:31 |
|
Preben Riis Sørensen wrote:
>
>>
>>Du kan roligt plukke. Rabarberne vil alligevel overhale dig indenom.
>
>
> Ja, og bladene kan bruges til at dæmpe ukrudt med.
Og myrer!!!
--
Armand.
| |
Ruth Nielsen (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Ruth Nielsen |
Dato : 03-05-05 20:58 |
|
"Preben Riis Sørensen" skrev i en meddelelse
> "Carsten Finn Rasmussen" skrev i en meddelelse
Ruth Nielsen> skrev:
> >
> > >
> > > Så nu vil jeg spørge: Er det synd at plukke rabarber nu?
> >
> > Kan du så komme i gang med at plukke....
> > De første rabarber brugt til rabarberkompot er som at høre englene
synge
> > :)
> >
> > Du kan roligt plukke. Rabarberne vil alligevel overhale dig indenom.
>
> Ja, og bladene kan bruges til at dæmpe ukrudt med.
Jeg siger tak til Jer begge to. Nu har jeg kogt en portion kompot. Det
er rigtigt, det smager himmelsk. Tak for jeres råd.
Den med bladene - henover skvalderkål, et sted, hvor jeg har svært ved
at komme til at luge det, det var da en helt ny ide. Også tak for den.
Ruth
| |
Heidi (03-05-2005)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 03-05-05 18:22 |
|
Ruth Nielsen wrote:
> Jeg har en enkelt rabarberknold ...
Jeg mænger mig lige i tråden, da vi lige har fået en aflægger, som vi
har plantet.
Der er nogle store kraftige stængler på den, men er der nogen generel
"regel" for hvor store de må være, før de ikke længere smager godt?
Jeg mener at have læst at de bliver for meget længere hen på sommeren,
pga. indholdet af oxalsyren (hedder det det?) stiger, men vil de store
stængler nu stadig være gode, eller skal man nøjes med at spise de
mindre?
--
Heidi
| |
Preben Riis Sørensen (04-05-2005)
| Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen |
Dato : 04-05-05 21:37 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:42784866$0$67255$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Ruth Nielsen wrote:
> > Jeg har en enkelt rabarberknold ...
>
> Jeg mænger mig lige i tråden, da vi lige har fået en aflægger, som vi
> har plantet.
> Der er nogle store kraftige stængler på den, men er der nogen generel
> "regel" for hvor store de må være, før de ikke længere smager godt?
> Jeg mener at have læst at de bliver for meget længere hen på sommeren,
> pga. indholdet af oxalsyren (hedder det det?) stiger,
Høst med jævne mellemrum, selvom de ikke lige skal bruges, og du kan bruge
af dem så længe du lyster, da de så vil være friske og 'nye'.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
|
|