/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Underlimet køkkenvask
Fra : Stefan


Dato : 05-03-05 21:26

Hej derude
Vi står foran det store køkkenprojekt, som naturligvis indbefatter en ny
bordplade.
Sælgerne hos køkkenfirmaerne har meget travlt med at sælge os bordplader i
naturtræ, men med underlimet vask.
En underlimet vask vil i dette tilfælde sige, at vasken er lagt 1 cm op
nedefra, hvilket betyder at der stadig er 2-3 cm træ "synligt".

Det ser skide flot ud i udstillingen, og jeg kan da godt følge sælgerens
tanke om, at man ikke har nogen kanter som ved en nedfældet vask. Mit
problem er bare, at jeg absolut ikke bryder mig om at have 2-3 cm. bart
endetræ ud mod en vask - uanset hvor meget olie jeg ellers giver den. En
lille skade eller dårlig oliering, og den flotte 20.000 kr bordplade bliver
grim at se på - frygter jeg. Jeg hælder derfor stadig mest til en almindelig
nedfældet vask.

Er der nogen der har erfaringer med underlimede køkkenvaske på
naturtræ-bordplader?

Stefan



 
 
Johnt (06-03-2005)
Kommentar
Fra : Johnt


Dato : 06-03-05 01:31


> Er der nogen der har erfaringer med underlimede køkkenvaske på
> naturtræ-bordplader?
>
Jeg har tidligere en almindelig nedfældet vask i mit køkkenbord. Det var
ikke pænt ret lang tid.

Derfor har jeg nu købt en bordplade med underlimet vask. Indtil videre har
det ikke giver nogle problemer.

Hilsen
Johnt



Lars Christoffersen (06-03-2005)
Kommentar
Fra : Lars Christoffersen


Dato : 06-03-05 09:34


"Stefan" <slc_dk@hotmail.com> skrev i en meddelelse

> Er der nogen der har erfaringer med underlimede køkkenvaske på
> naturtræ-bordplader?
>
Vi har en massiv mahogni-bordplade (jatoba) med underlimet vask.
Du har ret i at der ikke skal meget slid til før bordpladen ser brugt ud.
Til gengæld kan du med en lille indsats ca. hvert ½ år slibe og oliere
bordet (det er faktisk ret nemt), og bordpladen bliver derefter fuldstændig
som ny igen.

Du skal dog være opmærksom på at bordpladen SKAL olieres, idet den ellers
har risiko for at udtørre, flække osv....

Da vi købte vores køkken havde vi to bordplader at vælge imellem (efter
vores ønske). Den ene er den vi har nu, og den anden var en laminat
bordplade med stålfront og også underlimet vask.
Vi ved stadig ikke om vi har gjort det rigtige valg. Vi synes stadig vores
bordplade er hamrende flot (specielt lige efter oliering), men ved
selvfølgelig ikke om laminaten havde været bedre, da vi så ville slippe for
den halvårlige oliering. Prismæssig var der ikke den store forskel -
muligvis fordi der også var underlimet vask på laminatpladen.

Det du egentlig skal beslutte dig for er 2 ting:

1: Underlimet eller nedfældet vask?
2: Massiv træ eller laminat?

Valgmulighederne kan kombineres som du ønsker. Dog vil jeg fraråde nedfældet
vask i træbordplade pga. risiko for råd osv....

Med venlig hilsen

Lars Christoffersen



Stefan (08-03-2005)
Kommentar
Fra : Stefan


Dato : 08-03-05 11:25

"Lars Christoffersen" <LC@edb.FJERNVENLIGSTdettedk> skrev i en meddelelse
news:d0ef91$2bml$1@news.cybercity.dk...
> Det du egentlig skal beslutte dig for er 2 ting:
>
> 1: Underlimet eller nedfældet vask?
> 2: Massiv træ eller laminat?

Vi har sådan set allered valgt, at vi vil have massivt træ. Vi har idag en
laminatbordplade som egentligt er praktisk og pæn, synes i den grad at
rigtigt træ er pænere - velvidende at det kræver mere vedligehold.

Vores eneste tvivl er den underlimede vask. Hvis ikke enderne ind mod vasken
er fuldstændigt mættede med olie, så drøner vandet direkte ind i
bordpladen - og det ville være lidt ærgerligt på et bord til 20.000 kr!

> Valgmulighederne kan kombineres som du ønsker. Dog vil jeg fraråde
> nedfældet vask i træbordplade pga. risiko for råd osv....

Hvorfor fraråde den nedfældede vask? Er den ikke netop mere "sikker" mod råd
m.v., forudsat at vasken er monteret korrekt, så fugten ikke kan trænge ind
under vasken?

Stefan



Ukendt (06-03-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 06-03-05 11:41

> Hej derude
> Vi står foran det store køkkenprojekt, som naturligvis indbefatter en ny
> bordplade.
> Sælgerne hos køkkenfirmaerne har meget travlt med at sælge os bordplader i
> naturtræ, men med underlimet vask.
> En underlimet vask vil i dette tilfælde sige, at vasken er lagt 1 cm op
> nedefra, hvilket betyder at der stadig er 2-3 cm træ "synligt".
>
> Det ser skide flot ud i udstillingen, og jeg kan da godt følge sælgerens
> tanke om, at man ikke har nogen kanter som ved en nedfældet vask. Mit
> problem er bare, at jeg absolut ikke bryder mig om at have 2-3 cm. bart
> endetræ ud mod en vask - uanset hvor meget olie jeg ellers giver den. En
> lille skade eller dårlig oliering, og den flotte 20.000 kr bordplade
bliver
> grim at se på - frygter jeg. Jeg hælder derfor stadig mest til en
almindelig
> nedfældet vask.
>
> Er der nogen der har erfaringer med underlimede køkkenvaske på
> naturtræ-bordplader?
>

Vi købte en valnød med en vask som IKKE er underlimet efter rådgivning fra
en meget seriøs bordplademand.

Hans argumenter var som du beskriver og vi har ikke fortrudt.

Den vask vi købte har kun en lille kant som gør at det ikke er som "de
gamle" typer men den afdækker for endetræet hvilket er MEGET vigtigt.

MVH

Bo



Leif Høxbroe (06-03-2005)
Kommentar
Fra : Leif Høxbroe


Dato : 06-03-05 23:09

Hej Stefan (og gruppe),

Vi valgte en laminatbordplade af flere grunde: Den kan tåle væsentlig
højere
temperaturer end en naturtræsbordplade og den underlimede vask kan
afsluttes
helt oppe ved overfladen (= intet udsat endetræ). Jeg kan tilføje, at
vores
"intallation" er udført tilbage i 1985 og vask og bordplade ser "næsten"
ud
som nyt (enkelte ridser i bordpladen p.g.a. normalt slid). Absolut ingen
problemer med vasken.

mvh
Leif

"Stefan" <slc_dk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:422a15dd$0$230$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej derude
> Vi står foran det store køkkenprojekt, som naturligvis indbefatter en ny
> bordplade.
> Sælgerne hos køkkenfirmaerne har meget travlt med at sælge os bordplader
i
> naturtræ, men med underlimet vask.
> En underlimet vask vil i dette tilfælde sige, at vasken er lagt 1 cm op
> nedefra, hvilket betyder at der stadig er 2-3 cm træ "synligt".
>
> Det ser skide flot ud i udstillingen, og jeg kan da godt følge sælgerens
> tanke om, at man ikke har nogen kanter som ved en nedfældet vask. Mit
> problem er bare, at jeg absolut ikke bryder mig om at have 2-3 cm. bart
> endetræ ud mod en vask - uanset hvor meget olie jeg ellers giver den. En
> lille skade eller dårlig oliering, og den flotte 20.000 kr bordplade
> bliver grim at se på - frygter jeg. Jeg hælder derfor stadig mest til en
> almindelig nedfældet vask.
>
> Er der nogen der har erfaringer med underlimede køkkenvaske på
> naturtræ-bordplader?
>
> Stefan
>


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 9431 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent den gratis her: www.spamfighter.dk



Jens U. K. (11-03-2005)
Kommentar
Fra : Jens U. K.


Dato : 11-03-05 14:30

"Stefan" <slc_dk@hotmail.com> wrote in message
news:422a15dd$0$230$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej derude
> Vi står foran det store køkkenprojekt, som naturligvis indbefatter en ny
> bordplade.
> Sælgerne hos køkkenfirmaerne har meget travlt med at sælge os bordplader
> i naturtræ, men med underlimet vask.
> En underlimet vask vil i dette tilfælde sige, at vasken er lagt 1 cm op
> nedefra, hvilket betyder at der stadig er 2-3 cm træ "synligt".
>
> Det ser skide flot ud i udstillingen, og jeg kan da godt følge sælgerens
> tanke om, at man ikke har nogen kanter som ved en nedfældet vask. Mit
> problem er bare, at jeg absolut ikke bryder mig om at have 2-3 cm. bart
> endetræ ud mod en vask - uanset hvor meget olie jeg ellers giver den. En
> lille skade eller dårlig oliering, og den flotte 20.000 kr bordplade
> bliver grim at se på - frygter jeg. Jeg hælder derfor stadig mest til en
> almindelig nedfældet vask.

Vi valgte en nedfældet vask (i en træbordplade af eg) men havde med i
planerne at få skiftet til en undersænket/plansænket vask på et senere
tidspunkt for ikke at få kantovergangen... nu har vi haft køkkenet i snart
to år og vi har ingen intentioner om at skifte. Vi overvejede aldrig en
underlimet, da vi ikke fandt det kønt at se på endetræet i vasken... men
det er jo smag og behag og om det passer til stilen i køkkenet...

Det vigtigste er at være opmærksom på at træ er et naturmateriale og at
det kræver sin vedligeholdelse.

Og som en sidste bemærkning i relation til ovenstående, så finder jeg det
langt vigtigere at selve armaturet er monteret i vasken og _ikke_ i
bordpladen! Det kræver voldsom meget disciplin at holde området rundt om
hanehullet pænt.

/Jens Ulrik


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177556
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408866
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste