"Kent" <Sunshine@NOSPAMpc.dk> skrev i en meddelelse
news:4221d4a4$0$912$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har lige købt mig en Electrolux Assistent køkkenmaskine,
>
http://www.tabletools.com/tabletools/showdetl.cfm/3867/electrolux_assistent_8_quart_mixer.html
> og jeg er allerede blevet meget glad for den.
>
> MEN jeg vil gerne vide - af jer - om der er en fejl ved den
> medfølgende dejkrog!
>
> Jeg har lige været ved at lave en portion dej med dejkrogen - og nu
> er jeg usikker på, om dejkrogen har en produktionsfejl! Der står
> i manualen, at man kan vælge at skrue dejkrogen fast tæt på
> kanten. Men MIN kan slet ikke nå kanten - når armen fra maskinen
> er sat fast i krogen med splitten! Så er dejkrogen lidt til højre for
> midten, og kan ikke komme længere ud, og den kan så bevæge
> sig ind mod midten, når dejen kører rundt. Jeg låser den jo ikke fast.
> Det står der i manualen, at man ikke skal gøre ved gærdej.
>
> Jeg oplevede desværre, at dejen bare kørte rundt om den yderste
> bøjede del af æltekrogen, og den blev altså ikke æltet ordentligt.
>
> Men ved ikke, om portionen var for lille til, at jeg kunne bruge
> krogen med fordel. Dejen indeholdt kun 500 gram mel. Nu laver
> jeg portion bolledej med ca. 1.800 gram mel i. Så får vi se.
>
> Tror du, dejkrogen kan være produceret forkert - udfra det
> jeg fortæller?
>
> OBS!!!: Jeg har lagt et billede ud på dk.binaer, som viser
> maskinen med dejkrogen påsat. Indlægget hedder
> "Electrulux Assistent, dejkrogen påsat"
>
> Og ja, jeg ved godt, at det staves Electrolux, men det
> var lige en slåfejl
.
>
> Håber på hurtigt svar fra jer.
>
> Vh
> Kent
>
Tak til alle for jeres svar
.
Og godt at høre, at der ikke er noget galt med min maskine. Og ja,
som Torben B. Abildgaard siger, så var det vist fordi, dejen var for
tør, at den kørte rundt om krogspidsen. Jeg lavede muuuuuuligvis
en fejl ved opskriften.
Men siden har jeg prøvet at lave en stor portion boller, 1.850 gram
mel - 64 boller, og det gik ret godt med dejkrogen. Den er vist
mest beregnet til store portioner.
Jeg har læst en hel del om maskinen på bla. udenlandske
hjemmesider, og mange bruger for det meste rullen+dejskraber
til gærdej. Dejkrogen kommer kun i brug ved MEGET tørre
deje, eller meget store portioner. Men det kan man jo gøre,
som man vil. Og det er noget af det, jeg kan li' ved maskinen.
Den har mange muligheder - og der er plads for den enkelte
til at finde hans/hendes foretrukne arbejdsmetode
.
Jo - det er sgu simpelthen en fantastisk maskine!!!
I aften tager jeg hurtigpiskeren i brug, for vi skal have
pandekager
.
Igen - tak til alle!
Kent