|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Pølser sprænger altid! Fra : Morten
 | 
 Dato :  23-02-05 18:44
 | 
 |  | Hejsa
 
 Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det uden de
 sprænger, og det genere mig voldsomt...
 
 Jeg har prøvet at købe Langelænder (som vel ikke burde være en speciel
 dårlig kvalitet) og jeg har sørget for at have en del olie på panden, jeg
 har prøvet at prikke små huller i dem med en gaffel og jeg har prøvet med
 svag varme, men de når alligevel altid lige at sprænge...
 
 Kan man ikke undgå det?
 
 /Morten
 
 
 
 
 |  |  | 
  The man himself (23-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : The man himself
 | 
 Dato :  23-02-05 19:10
 | 
 |  | Prøv som følger:
 
 Læg noget stniol på panden.
 Smør lidt fedt (ikke margarine) på staniolen.
 Sæt blusset lavt. på 1 el 2
 Lad pølserne stege sagte i 1-1½ time og du har pølser som pølsemandens.
 Og de smager også som pølsemandens.
 
 Ralph.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Sabina Hertzum (23-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina Hertzum
 | 
 Dato :  23-02-05 19:15
 | 
 |  | 
 
            Morten wrote:
 > Hejsa
 >
 > Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det
 > uden de sprænger, og det genere mig voldsomt...
 >
 > Jeg har prøvet at købe Langelænder (som vel ikke burde være en speciel
 > dårlig kvalitet) og jeg har sørget for at have en del olie på panden,
 > jeg har prøvet at prikke små huller i dem med en gaffel og jeg har
 > prøvet med svag varme, men de når alligevel altid lige at sprænge...
 >
 > Kan man ikke undgå det?
 jo... mindre varme og længere tid er det der skal til.....
 pølser skal helst langtidssteges og vendes ofte, så skulle problemet kunne
 undgåes..... vend dem gerne mange gange, så de ikke bliver så stegte som du
 gerne vil have dem, før 5 eller 6 gang du har vendt dem....
 -- 
 Knus, Sabina
 Se vores sunde, smukke og charmerende persere på
http://www.dkshadowfax.dk  Flyttesalg i Gl. Holte
http://www.autohenter.dk/flyttesalg/ |  |  | 
  Christian B. Andrese~ (24-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christian B. Andrese~
 | 
 Dato :  24-02-05 12:55
 | 
 |  | 
 "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> wrote in message
 news:cvih7s$f8n$1@news.cybercity.dk...
 > Morten wrote:
 > > Hejsa
 > >
 > > Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det
 > > uden de sprænger, og det genere mig voldsomt...
 > >
 > > Jeg har prøvet at købe Langelænder (som vel ikke burde være en speciel
 > > dårlig kvalitet) og jeg har sørget for at have en del olie på panden,
 > > jeg har prøvet at prikke små huller i dem med en gaffel og jeg har
 > > prøvet med svag varme, men de når alligevel altid lige at sprænge...
 > >
 > > Kan man ikke undgå det?
 >
 > jo... mindre varme og længere tid er det der skal til.....
 > pølser skal helst langtidssteges og vendes ofte, så skulle problemet kunne
 > undgåes..... vend dem gerne mange gange, så de ikke bliver så stegte som
 du
 > gerne vil have dem, før 5 eller 6 gang du har vendt dem....
 Det er vel også derfor at de pølser som man laver på grillen sidst på
 aftenen er de allerbedste    -- 
 mvh/rg. Christian
            
             |  |  | 
  Linda Hedegaard Jens~ (23-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linda Hedegaard Jens~
 | 
 Dato :  23-02-05 21:20
 | 
 |  | 
 "Morten" <REMOVE_post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:Lh3Td.427$6c1.162@news.get2net.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det uden
 > de
 > sprænger, og det genere mig voldsomt...
 >
 > Jeg har prøvet at købe Langelænder (som vel ikke burde være en speciel
 > dårlig kvalitet) og jeg har sørget for at have en del olie på panden, jeg
 > har prøvet at prikke små huller i dem med en gaffel og jeg har prøvet med
 > svag varme, men de når alligevel altid lige at sprænge...
 >
 > Kan man ikke undgå det?
 >
 > /Morten
 >
 >
 
 Jeg har arbejdet i pølsevogn i nogle år og vi har ALDRIG haft fedtstof på
 panden. Der er fedt nok i pølserne og når du selv tilsætter fedtstof vil
 pølserne til sidst have opsuget så meget fedt at de bliver mættet. Så ned på
 1 på komfuret og så tørsteg dem i LANG tid.
 
 Linda
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (24-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  24-02-05 05:44
 | 
 |  | 
 
            "Linda Hedegaard Jensen" <FJERNDETTEteddymis@stofanet.dk> wrote in message 
 news:421ce56c$0$13740$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
 > "Morten" <REMOVE_post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:Lh3Td.427$6c1.162@news.get2net.dk...
 >> Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det uden 
 >> de
 >> sprænger, og det genere mig voldsomt...
 >>
 >> Jeg har prøvet at købe Langelænder (som vel ikke burde være en speciel
 >> dårlig kvalitet) og jeg har sørget for at have en del olie på panden, jeg
 >> har prøvet at prikke små huller i dem med en gaffel og jeg har prøvet med
 >> svag varme, men de når alligevel altid lige at sprænge...
 >>
 >> Kan man ikke undgå det?
 > Jeg har arbejdet i pølsevogn i nogle år og vi har ALDRIG haft fedtstof på 
 > panden. Der er fedt nok i pølserne og når du selv tilsætter fedtstof vil 
 > pølserne til sidst have opsuget så meget fedt at de bliver mættet. Så ned 
 > på 1 på komfuret og så tørsteg dem i LANG tid.
 Sprængning sker når især når (jeg fristes til at skrive "kun når") 
 temperaturen  100grader nås, for når vand koger udvider det sig til 
 tusinddobbelt volumen
 At luftbobler skal diffundere til huller stukket med gaffel, er usandsynligt 
 eller umuligt, men hvis du tør-steger over så mange timer, at der afdamper 
 halvdelen af pølsens volumen i vand, så bliver der plads i pølseskindet til 
 dette volumen i luftbobler ved kogning, og en mumificeret vandfri pølse vil 
 ikke sprænge   |  |  | 
  Morten (24-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten
 | 
 Dato :  24-02-05 11:40
 | 
 |  | Så lykkedes det!
 
 Jeg forsøgte i dag med de 4 sidste pølser. Lagde dem direkte på en
 stegepande uden fedtstof, og stegte dem ved svag varme i ca. 40 minutter, og
 de blev precis som dem man får i pølsevognen - jeg takker alle for hjælpen!
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-02-05 04:50
 | 
 |  | "Morten" <REMOVE_post@simonsen.mail.dk> wrote in message
 news:kaiTd.632$1e6.124@news.get2net.dk...
 > Så lykkedes det!
 >
 > Jeg forsøgte i dag med de 4 sidste pølser. Lagde dem direkte på en
 > stegepande uden fedtstof, og stegte dem ved svag varme i ca. 40 minutter,
 > og
 > de blev precis som dem man får i pølsevognen - jeg takker alle for
 > hjælpen!
 
 Whow - du fortjener nobelpris for at gøre FASTFOOD til slooooooowfood"
 
 Selvfølgelig undgås sprængning hvis du kun varmer til spise-temperatur og
 ikke lader vandet i pølsen koge, så vanddampenes tryk sprænger skindet.
 Pølsen er totalfordøjelig og intet skal have smagsforbedring ved at
 madpikken har rundet en høj temperatur a la kartofler, hvor
 stivelses-krystal-cellelegemer skal gøres til uordnet dvs
 velsmagende=letfordøjelig stivelsesgrød inde i kartoffelcellerne
 
 Min mor satte fløjtekedelen på gas-blusset og når lyd, så hældtes det
 spilkogende vand på pølserne, der lå adskilt i smuk anretter-lerskål og så
 var maden serveret på under 4 minutter - kortere tid end det tog at få
 samlet familien
 
 Livet er for kort til 40 min!
 
 På en pande kan du nå spisetemperaturen uden skind-sprængning ved at vende
 ofte - mikrobølgeovnen skal man blot kende, og huske at dobbelt antal pølser
 skal have dobbelt tid - modsat kogning og pandestegning
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jens Bruun (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  27-02-05 08:56
 | 
 |  | 
 
            "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:nrbUd.7760$vF2.967@fe13.usenetserver.com
 > Livet er for kort til 40 min!
 Du har stadig ikke helkt forstået det. For nogle er livet for kort til 40 
 min. i køkkenet - for andre er det selve livet, at få lov til at hygge sig 
 40 min. i køkkenet. Respektér nu, at ikke alle har samme interesser eller 
 mangel på samme som dig.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/26/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
    Bo Warming (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-02-05 10:02
 | 
 |  | 
 
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message 
 news:cvrubq$687$1@news.cybercity.dk...
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 > news:nrbUd.7760$vF2.967@fe13.usenetserver.com
 >
 >> Livet er for kort til 40 min!
 >
 > Du har stadig ikke helkt forstået det. For nogle er livet for kort til 40 
 > min. i køkkenet - for andre er det selve livet, at få lov til at hygge sig 
 > 40 min. i køkkenet. Respektér nu, at ikke alle har samme interesser eller 
 > mangel på samme som dig.
 Som altid rækker min forståelse til himlene og hele vejen rundt og dit 
 kværulant fnidder er til grin.
 Det er klart underforstået at hvis en masochist skal have slået 40 minutter 
 ihjel ved at glo på en pølse varmes op laaaaaangsomt, så er det OK
 Råd på denne ng er til normaldanskere og bør ikke stå uimodsagt, hvis 99% 
 vil trives bedst med min og min mors 4-minutters løsning.
 For ganske mange er livet for kort til dialog som din og min - jeg ved godt 
 at alle mennesker er forskellige, men du må have sat dig i hovedet at hvis 
 jeg har et andet gæt om WW2 end hvad er dit gæt, så er jeg en der bør 
 advares imod   Nej jeg har ingen planer at arvehygiejnisk  ausradiere pr gaskammer de 
 afvigere, der elsker at bruge 40 min på tilberedelse af en pølse, som jeg 
 ville gnaske i mig direkte fra køleskabet, hvis jeg havde travlt, eller give 
 et minut i mikrobølgeovnen, mens jeg koger en kop kaffe på hurtigkogeren 
 (med risiko for at de mange watt tar sikringen). 
            
             |  |  | 
     Jens Bruun (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  27-02-05 12:50
 | 
 |  | 
 
            "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:00gUd.11018$vF2.2310@fe13.usenetserver.com
 > Det er klart underforstået at hvis en masochist skal have slået 40
 > minutter ihjel ved at glo på en pølse varmes op laaaaaangsomt, så er
 > det OK
 Du snakker som sædvanligt, som du har forstand til.
 > Råd på denne ng er til normaldanskere og bør ikke stå uimodsagt, hvis
 > 99% vil trives bedst med min og min mors 4-minutters løsning.
 Hvad fanden ved du om "normaldanskere". Du prædiker igen og igen, at det er 
 spild af tid at gå op i madlavning. I dit univers skal mad bare være så let 
 tilgængeligt som overhovedet muligt, og du lever - jfr. egne oplysninger - 
 så langt fra en "normaldanskers" liv, man overhovedet kan forestille sig.
 Jeg kan sagtens forestille mig, hvad jeg kan bruge de 40 min. i køkkenet 
 til, mens jeg venter på pølserne - og der er ikke spildtid. Der, hvor jeg 
 kommer fra, serveres pølser med hjemmelavet tilbehør af én eller anden 
 slags, og man jo passende lave sit tilbehør i de 40 min. Prøv nu at sætte 
 dig lidt ind i andres måde at gøre tingene på i stedet for hele tiden at 
 bruge dit eget liv, dine egne rutiner og dine egne holdninger som eviggyldig 
 reference. Så ender du måske endda med at blive lidt klogere på andre og 
 hvem ved, dig selv i den sidste ende?
 Hvorfor denne bedrevidenhed hele tiden? Hvorfor kan man kun gøre eller tænke 
 rigtigt, hvis man gør det som Bo Warming?
 > For ganske mange er livet for kort til dialog som din og min - jeg
 > ved godt at alle mennesker er forskellige, men du må have sat dig i
 > hovedet at hvis jeg har et andet gæt om WW2 end hvad er dit gæt, så
 > er jeg en der bør advares imod   Jeg fatter nada af ovenstående. Hvor kommer dk.kultur.mad+drikke ind?
 > Nej jeg har ingen planer at arvehygiejnisk  ausradiere pr gaskammer de
 > afvigere, der elsker at bruge 40 min på tilberedelse af en pølse, som
 > jeg ville gnaske i mig direkte fra køleskabet, hvis jeg havde travlt,
 > eller give et minut i mikrobølgeovnen, mens jeg koger en kop kaffe på
 > hurtigkogeren (med risiko for at de mange watt tar sikringen).
 Puha. Det var betryggende at få at vide. Omvendt kan du nok føle dig ganske 
 sikker i, at ingen vil forhindre dig i at lave din mad på _din_ måde.
 Må jeg spørge, hvorfor du skriver i denne gruppe? Denne gruppe adskiller sig 
 fra de fleste andre ved, at man normalt deltager for at inspirere andre og 
 ikke mindst selv blive inspireret. Jeg tror, de fleste skribenter herinde 
 primært ønsker at lade sig inspirere - at udvide de personlige gastronomiske 
 horisonter. Det virker ikke som om, du har det på samme måde? Du ser vist 
 ikke megen fornøjelse i mad og madlavning, men alene i at slippe så let 
 henover det som overhovedet muligt? Sådan har jeg det også nogen gange, når 
 jeg kommer træt hjem fra arbejde en sen hverdagsaften, men så meget desto 
 mere pris sætter jeg på at kunne (mis)bruge en masse tid i køkkenet, når mit 
 humør er til det. Sådan tror jeg, de fleste skribenter herinde har det.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/26/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
      Bo Warming (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-02-05 18:16
 | 
 |  | 
 
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message 
 news:cvsc2t$kfu$1@news.cybercity.dk...
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 > Hvorfor denne bedrevidenhed hele tiden? Hvorfor kan man kun gøre eller 
 > tænke rigtigt, hvis man gør det som Bo Warming?
 Hvis ikke man syns man er bedre vidende, bør man ikke skriver her
 Andre kan jo tænkes ikke at have allergi som du imod såkaldt bedrevidenhed.
 >> For ganske mange er livet for kort til dialog som din og min - jeg
 >> ved godt at alle mennesker er forskellige, men du må have sat dig i
 >> hovedet at hvis jeg har et andet gæt om WW2 end hvad er dit gæt, så
 >> er jeg en der bør advares imod   >
 > Jeg fatter nada af ovenstående. Hvor kommer dk.kultur.mad+drikke ind?
 >
 >> Nej jeg har ingen planer at arvehygiejnisk  ausradiere pr gaskammer de
 >> afvigere, der elsker at bruge 40 min på tilberedelse af en pølse, som
 >> jeg ville gnaske i mig direkte fra køleskabet, hvis jeg havde travlt,
 >> eller give et minut i mikrobølgeovnen, mens jeg koger en kop kaffe på
 >> hurtigkogeren (med risiko for at de mange watt tar sikringen).
 >
 > Puha. Det var betryggende at få at vide. Omvendt kan du nok føle dig 
 > ganske sikker i, at ingen vil forhindre dig i at lave din mad på _din_ 
 > måde.
 >
 > Må jeg spørge, hvorfor du skriver i denne gruppe? Denne gruppe adskiller 
 > sig fra de fleste andre ved, at man normalt deltager for at inspirere 
 > andre og ikke mindst selv blive inspireret. Jeg tror, de fleste skribenter 
 > herinde
 Hvad du skriver VED ALLE. Jo jeg læser her for at få inspiration og håber at 
 min unormalitet med utradtionelle vaner kan inspirere nogen. Ord kan aldrig 
 gøre skade.
            
             |  |  | 
     -V- (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  27-02-05 14:37
 | 
 |  | Bo Warming wrote:
 > Råd på denne ng er til normaldanskere
 
 Og du skal forestille at være en del at dette segment?
 Så bliver jeg for alvor bange.
 
 Hvad bruger du egentlig al din sparede madlavningstid til, BW?
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
      Morten Wartou (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Wartou
 | 
 Dato :  27-02-05 17:25
 | 
 |  | "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:4221cd18$0$264$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Bo Warming wrote:
 >> Råd på denne ng er til normaldanskere
 >
 > Og du skal forestille at være en del at dette segment?
 > Så bliver jeg for alvor bange.
 >
 > Hvad bruger du egentlig al din sparede madlavningstid til, BW?
 
 Han koger pølser - han laver og opsamler dem selv.
 
 
 --
 Med venlig hilsen,
 
 Morten Wartou
 
 
 
 
 |  |  | 
      Bo Warming (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-02-05 18:11
 | 
 |  | "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote in message
 news:4221cd18$0$264$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Bo Warming wrote:
 >> Råd på denne ng er til normaldanskere
 >
 > Og du skal forestille at være en del at dette segment?
 > Så bliver jeg for alvor bange.
 >
 > Hvad bruger du egentlig al din sparede madlavningstid til, BW?
 
 En masse spændende ting - fx at lave mad på kreativ ikke-kedelig måde
 
 Hvad får du ti
 den til at gå med hvis du afventer at pølsen er blevet laaaangsomt opvarmet
 over FYRRE MINUTTER for at undgå den grimme, grimme sprængning af det smukke
 sarte pølseskind?
 
 Smager maden bedre hvis man lader lynrutiner bliver til evighedsrutiner?
 
 
 
 
 |  |  | 
       -V- (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  27-02-05 18:35
 | 
 |  | Bo Warming wrote:
 > Hvad får du tiden til at gå med hvis du afventer at pølsen er blevet
 > laaaangsomt
 > opvarmet over FYRRE MINUTTER for at undgå den grimme, grimme
 > sprængning af det smukke sarte pølseskind?
 
 Det er ikke et issue for mig, for jeg køber *aldrig* pølser.
 Jeg laver dem skam selv, og helst med kød fra råvildt.
 
 > Smager maden bedre hvis man lader lynrutiner bliver til
 > evighedsrutiner?
 
 Ved det ikke.
 Jeg laver kun slowfood.
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
     Morten (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten
 | 
 Dato :  27-02-05 19:36
 | 
 |  | "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:00gUd.11018$vF2.2310@fe13.usenetserver.com...
 
 > Det er klart underforstået at hvis en masochist skal have slået 40
 minutter
 > ihjel ved at glo på en pølse varmes op laaaaaangsomt, så er det OK
 >
 > Råd på denne ng er til normaldanskere og bør ikke stå uimodsagt, hvis 99%
 > vil trives bedst med min og min mors 4-minutters løsning.
 
 Jeg vil så skyde på at 99% af gruppen er klar over at pølsen ikke bliver ked
 af det hvis man forlader den og ikke giver den fuld opmærksomhed alle 40 min
 ....
 
 Personligt vil jeg sige at resultatet var rigeligt godt til at jeg vil ofre
 de 10 - 20 sekunder ekstra det tager at regne ud hvad tid man skal sætte dem
 over hvis de tager 40 min. at lave...
 
 
 
 
 |  |  | 
    -V- (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  27-02-05 14:36
 | 
 |  | Jens Bruun wrote:
 >> Livet er for kort til 40 min!
 >
 > Du har stadig ikke helkt forstået det. For nogle er livet for kort
 > til 40 min. i køkkenet - for andre er det selve livet, at få lov til
 > at hygge sig 40 min. i køkkenet.
 
 Hørt, hørt og atter hørt.
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
     Bo Warming (28-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  28-02-05 17:29
 | 
 |  | "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote in message
 news:4221cce0$0$205$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Jens Bruun wrote:
 >>> Livet er for kort til 40 min!
 >>
 >> Du har stadig ikke helkt forstået det. For nogle er livet for kort
 >> til 40 min. i køkkenet - for andre er det selve livet, at få lov til
 >> at hygge sig 40 min. i køkkenet.
 >
 > Hørt, hørt og atter hørt.
 
 "At få lov til at hygge sig 40 minutter i køkkenet" det har jeg da haft lov
 til siden jeg flyttede hjemmefra.
 
 Hygge i form af samvær med andre kan kombineres med at man kikker til
 laaangsom opvarmning af en pølse, hvis skind ikke må gå i stykker, af en
 eller anden æstetisk grund
 
 Hyggen er også i top, hvis man "får overstået opvarmningsproblemet" på få
 minutter og så kan koncentrere sig om snakken med de andre i køkkenet i
 resten af tiden.
 
 Jeg har ingen foragt for madsnobber med tidsskrævende vaner, der ikke giver
 bedre output.
 
 Jeg foreslår blot moderne, fornuftig, tidssvarende effektive metoder
 
 Hvis det der LIGNER snobberi ikke er det, så kan jeg måske få oplysning
 derom på denne ng - og især hvis jeg provokerer med snob-ord som jo ikke er
 værst tænkelige mudderkastning
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jørgen Flainard (24-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Flainard
 | 
 Dato :  24-02-05 19:14
 | 
 |  | 
 "Morten" <REMOVE_post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:Lh3Td.427$6c1.162@news.get2net.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det uden
 de
 > sprænger, og det genere mig voldsomt...
 Det kan godt være det er mig der er mærkelig - men jeg har nu altid
 foretrukket sprængte pølser.    |  |  | 
  Ukendt (24-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  24-02-05 22:56
 | 
 |  | 
 "Jørgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:421e1973$0$48674$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 >
 > Det kan godt være det er mig der er mærkelig - men jeg har nu altid
 > foretrukket sprængte pølser.    >
 >
 - Du er ikke alene.    Tina
            
             |  |  | 
   Basil (25-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Basil
 | 
 Dato :  25-02-05 06:21
 | 
 |  | 
 
            Tina wrote:
 > "Jørgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 > news:421e1973$0$48674$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >>
 >
 >>
 >> Det kan godt være det er mig der er mærkelig - men jeg har nu altid
 >> foretrukket sprængte pølser.    >>
 >>
 >
 > - Du er ikke alene.    >
 > Tina
 I er mærkelige    rofl
 Kai
            
             |  |  | 
    Bo Warming (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-02-05 05:45
 | 
 |  | 
 
            "Basil" <Kunta@starmail.spam.co.za> wrote in message 
 news:5DyTd.101654$Vf.3932309@news000.worldonline.dk...
 > Tina wrote:
 >> "Jørgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 >> news:421e1973$0$48674$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >>>
 >>
 >>>
 >>> Det kan godt være det er mig der er mærkelig - men jeg har nu altid
 >>> foretrukket sprængte pølser.    >>>
 >>>
 >>
 >> - Du er ikke alene.    >>
 >> Tina
 >
 > I er mærkelige    Da jeg igår spiste tyske pølser- verdens bedste - på Düsseldorf 
 Hauptbahnhoff - så skar kineseren dem i stykker og overhældte med lækker 
 kulturberiget karry-chilisovs.
 Serveret i bekvem  firkantet flad papskål, så  man  ikke med tænderne skulle 
 flænse i madpikken. God ide. så man kunne gå og lede efter rette 
 afrejse-perron og proppe bidder i munden uden at spilde sovs på tøjet.
 Iøvrigt har alle tyske banegårde af en vis størrelse - selv store 
 S-togstationer - fremragende delikatessebutikker af alle slags, incl 
 butterdejs-bagekunst hvor overfladen er brunglasseret glinsende og indholdet 
 af fx skoldhed kirsebær-sovs overgår hvad nogen værtinde kan præstere som 
 dessert.
 1,10 euro!
 Godt  at Danmark stadig kopierer mere fra tyskerne end fra amerikanerne, så 
 det kommer nok også her.
 BW ( - som også er mærkelig - jeg har aldrig  kunne se, at pølsesprængning 
 forringer smag - det er blot bevis på at man er en klovn til at spare PÅ 
 VARMEENERGI og endnu vigtigere PÅ TID ) 
            
             |  |  | 
  Brian, Rikke & Krist~ (25-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Brian, Rikke & Krist~
 | 
 Dato :  25-02-05 20:21
 | 
 |  | 
 
            "Jørgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:421e1973$0$48674$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 >
 > Det kan godt være det er mig der er mærkelig - men jeg har nu altid
 > foretrukket sprængte pølser.    Hørt!!!
 >
 > 
            
             |  |  | 
  Thomas Hansen (25-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Hansen
 | 
 Dato :  25-02-05 22:16
 | 
 |  | On Wed, 23 Feb 2005 18:44:10 +0100, Morten <REMOVE_post@simonsen.mail.dk>
 wrote:
 
 > Hejsa
 >
 > Jeg steger en gang imellem pølser, men kan simpelthen ikke gøre det uden
 > de
 > sprænger, og det genere mig voldsomt...
 >
 > Jeg har prøvet at købe Langelænder (som vel ikke burde være en speciel
 > dårlig kvalitet) og jeg har sørget for at have en del olie på panden, jeg
 > har prøvet at prikke små huller i dem med en gaffel og jeg har prøvet med
 > svag varme, men de når alligevel altid lige at sprænge...
 >
 > Kan man ikke undgå det?
 >
 > /Morten
 >
 >
 Hej
 En anden metode jeg har lært efter MANGE grillarangementer som slagte er
 at ridse pølserne.
 Du skal ridse skindet på pølsen på den ene side på skrå med ca 3 cm
 mellemrum. Så gør det ikke så meget hvor meget varme de giver pølserne. De
 vil nemlig udvide sig i ridserne og dermed undgå at sprænges. En anden imo
 stor fordel er at man kan stege en del af fedtet ud af pølen igennem
 ridserne. Det gælder især på grillen men også i en vis grad på panden.
 En sidste ting du kan gøre er at købe nogle ordenligt pølser. De flækker
 nemlig ikke. Grunden til de normale supermarkedspølser flækker er alt den
 luft kombineret med fedt de indeholder. Når luften bliver varmet op vil
 den udvide sig, og når der ikke er nogen kød til at holde på formen
 flækker pølsen.
 Den anden metode med tørstegning er også god og den minder jo op rigtige
 pølsevogns pølser.
 
 Hvis du vil have en ordenlig pølse som ikke flækker så gå til en slagter
 med eget pølsemagerri. Men du skal så regne med at give lige så meget for
 en pølse som du giver for 500g supermarkedskvalitet. Tilgengæld skal du
 ikke regne med at kunne spise mere en to pølser da de mætter meget bedre
 end hvad du er vant til.
 Og jo Ø-pølser er dårlig kvalitet. Du kan IKKE få ordenlige pølser i et
 supermarked. Prøv næste gang du er i et supermarked at kikke på
 deklaretionen på pølserne. Det er stort set det samme i dem alle. Fedt,
 vand, mel og luft. Dog skal luft ikke deklareres men det viser sig
 tydeligt når pølserne eksplodere.
 
 /Thomas
 --
 "jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
 
 
 |  |  | 
  Jens Bruun (26-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  26-02-05 13:23
 | 
 |  | 
 
            "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
 news  smruo2sxuxvtjp@sprinteren
 > En sidste ting du kan gøre er at købe nogle ordenligt pølser. De
 > flækker nemlig ikke.
 Nåda. Skal vi vædde på, at jeg kan få enhver pølse, du disker op med, til at 
 flække på panden?
 > Grunden til de normale supermarkedspølser
 > flækker er alt den luft kombineret med fedt de indeholder.
 Nåda. Det var slagter, du var?
 > Når luften
 > bliver varmet op vil den udvide sig, og når der ikke er nogen kød til
 > at holde på formen flækker pølsen.
 Så du mener altså, at så længe der er kød, der kan holde på formen, kan 
 luften godt udvide sig?
 > Hvis du vil have en ordenlig pølse som ikke flækker så gå til en
 > slagter med eget pølsemagerri.
 Undskyld, men du vrøvler. Inden du kommer for godt i gang, skal jeg lige 
 fortælle, at jeg har arbejdet hos slagtere med eget pølsemageri.
 > Du kan IKKE få ordenlige pølser i
 > et supermarked.
 Nåda.
 > Fedt, vand, mel og luft.
 Til forskel for slagterens?
 > Dog skal luft ikke deklareres men det viser
 > sig tydeligt når pølserne eksplodere.
 Vrøvl.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/25/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
   Thomas Hansen (26-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Hansen
 | 
 Dato :  26-02-05 13:39
 | 
 |  | 
 
            On Sat, 26 Feb 2005 13:22:47 +0100, Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com>  
 wrote:
 > "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
 > news  smruo2sxuxvtjp@sprinteren
 >
 >> En sidste ting du kan gøre er at købe nogle ordenligt pølser. De
 >> flækker nemlig ikke.
 >
 > Nåda. Skal vi vædde på, at jeg kan få enhver pølse, du disker op med,  
 > til at flække på panden?
 Hvis man er en virkelig idiot kan man jo ødelægge enhver god råvarer.
 > Så du mener altså, at så længe der er kød, der kan holde på formen, kan
 > luften godt udvide sig?
 Nej. Men de to faktorer, højt fedt indhold og meget luft er medvirkende  
 til at forvære at pølsen flækker.
 >
 >> Hvis du vil have en ordenlig pølse som ikke flækker så gå til en
 >> slagter med eget pølsemagerri.
 >
 > Undskyld, men du vrøvler. Inden du kommer for godt i gang, skal jeg lige
 > fortælle, at jeg har arbejdet hos slagtere med eget pølsemageri.
 Og der lærte du INTET om hvordan man laver en god pølse- trist for dig.
 Det er klart en man på en lille pølsemageri også kan lave dårlige pølser.  
 Men man har også mulighed for at lave noget ordenligt, og dermed give  
 forbrugeren et valg. I suppermarkedet er der kun dårlige pølser at vælge  
 imellem.
 >
 >> Du kan IKKE få ordenlige pølser i
 >> et supermarked.
 >
 > Nåda.
 Virkeligt gennemtænkt argument du finder frem der.
 >
 >> Fedt, vand, mel og luft.
 >
 > Til forskel for slagterens?
 ja, til forskel for gode skagter pølser.
 >
 >> Dog skal luft ikke deklareres men det viser
 >> sig tydeligt når pølserne eksplodere.
 >
 > Vrøvl.
 Har du noget at have det i eller er du også fyldt af varm luft.
 /Thomas
 -- 
 "jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
            
             |  |  | 
    Jens Bruun (26-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  26-02-05 14:00
 | 
 |  | 
 
            "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
 news  sms1ehaauxvtjp@sprinteren
 > Hvis man er en virkelig idiot kan man jo ødelægge enhver god råvarer.
 Den lader vi lige stå et øjeblik.
 > Nej. Men de to faktorer, højt fedt indhold og meget luft er
 > medvirkende til at forvære at pølsen flækker.
 Hvad med vandindholdet? Hvad blev der af din påstand om, at kødmængdens 
 påståede formskabende egenskaber skulle have noget med sagen at gøre? Hvad 
 sker der med stoffer, der bliver opvarmet, så'en helt generelt? Kan skindet 
 have betydning for, hvornår en pølse revner?
 >> Undskyld, men du vrøvler. Inden du kommer for godt i gang, skal jeg
 >> lige fortælle, at jeg har arbejdet hos slagtere med eget pølsemageri.
 > Og der lærte du INTET om hvordan man laver en god pølse- trist for
 > dig. Det er klart en man på en lille pølsemageri også kan lave
 > dårlige pølser.
 Nådada. Der kan man bare se. Hvorfor skrev du så ikke det? Hvorfra ved du 
 forresten, at jeg ikke har arbejdet hos slagere med stort pølsemageri? Laver 
 man i din verden altid dårlige pølser på små pølsemagerier, men gode pølser 
 på store ditto?
 > Men man har også mulighed for at lave noget
 > ordenligt, og dermed give forbrugeren et valg. I suppermarkedet er
 > der kun dårlige pølser at vælge imellem.
 Gud hvor du dog vrøvler. Hvis du virkelig _er_ slagter, så fortæl venligst, 
 hvor du arbejder, så jeg kan undgå at handle ind der. Du ved åbenlyst intet 
 om det fag, du påstår at repræsentere. Må jeg gætte: Du køber selv dine 
 pølser i Aldi?
 >>> Du kan IKKE få ordenlige pølser i
 >>> et supermarked.
 >>
 >> Nåda.
 > Virkeligt gennemtænkt argument du finder frem der.
 Du kan jo starte med at argumentere selv. Start f.eks. med: Hvorfor kan man 
 IKKE få ordentlige pølser i et supermarked? Har du besøgt samtlige 
 supermarkeder i DK og sammenlignet dem med samtlige slagtere i DK? Kom du - 
 dine argumenter imødeses med spænding.
 > ja, til forskel for gode skagter pølser.
 Hvorfor skrev du så ikke det?
 > Har du noget at have det i eller er du også fyldt af varm luft.
 Tja, jeg tror umiddelbart, jeg har mere at have det i end dig. Du har indtil 
 videre ikke bibragt denne tråd med andet et et par forblommede bemærkninger 
 om, at slagterens pølser ikke revner, men at supermarkedets gør. Derudover 
 har du udstillet et stort ukendskab til slagtere (selvom du påstår selv at 
 være det), pølsemagerier, supermarkeder, pølsers generelle egenskaber, 
 betydningen af hhv. fedt, kød og pølsens form i forbindelse med, hvornå en 
 pølse flækker på panden osv. osv.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/25/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
     Morten Wartou (26-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Wartou
 | 
 Dato :  26-02-05 14:34
 | 
 |  | Jens Bruun wrote:
 >> Men man har også mulighed for at lave noget
 >> ordenligt, og dermed give forbrugeren et valg. I suppermarkedet er
 >> der kun dårlige pølser at vælge imellem.
 > Gud hvor du dog vrøvler. Hvis du virkelig _er_ slagter, så fortæl
 > venligst, hvor du arbejder, så jeg kan undgå at handle ind der. Du
 > ved åbenlyst intet om det fag, du påstår at repræsentere. Må jeg
 > gætte: Du køber selv dine pølser i Aldi?
 
 Hov - her må jeg lige bryde ind. :) Normalt handler jeg ikke i ALDI, men de
 har efter min mening landets bedste Frankfurtere (det hjælper selvf. at de
 importeres fra Tyskland). Prøv dem.
 
 Bortset fra det har du helt ret, Thomas Hansen vrøvler.
 
 
 --
 Med venlig hilsen,
 
 Morten Wartou
 
 
 
 
 |  |  | 
      Jens Bruun (26-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  26-02-05 17:21
 | 
 |  | 
 
            "Morten Wartou" <detteskalfjernesnews@wartou.dk> skrev i en meddelelse
 news:AU_Td.217$lF7.9@news.get2net.dk
 > Hov - her må jeg lige bryde ind. :) Normalt handler jeg ikke i ALDI,
 > men de har efter min mening landets bedste Frankfurtere (det hjælper
 > selvf. at de importeres fra Tyskland).
 Point taken. Dårligt eksempel. Jeg køber selv fremragende øl og olivenolie i 
 Aldi, så ikke alt er frossent og af tvivlsom kvalitet i dét supermarked.
 > Prøv dem.
 Det vil jeg så gøre ved førstkommende lejlighed, hvilket bliver på mandag. 
 Jeg glæder mig allerede. Jeg elsker gode, tyske pølser - også selvom de er 
 købt i et supermarked    -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/25/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
      søren (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : søren
 | 
 Dato :  27-02-05 10:43
 | 
 |  | 
 
 
 "Morten Wartou" <detteskalfjernesnews@wartou.dk> skrev i en meddelelse
 news:AU_Td.217$lF7.9@news.get2net.dk...
 > Jens Bruun wrote:
 >>> Men man har også mulighed for at lave noget
 >>> ordenligt, og dermed give forbrugeren et valg. I suppermarkedet er
 >>> der kun dårlige pølser at vælge imellem.
 >> Gud hvor du dog vrøvler. Hvis du virkelig _er_ slagter, så fortæl
 >> venligst, hvor du arbejder, så jeg kan undgå at handle ind der. Du
 >> ved åbenlyst intet om det fag, du påstår at repræsentere. Må jeg
 >> gætte: Du køber selv dine pølser i Aldi?
 >
 > Hov - her må jeg lige bryde ind. :) Normalt handler jeg ikke i ALDI, men
 > de har efter min mening landets bedste Frankfurtere (det hjælper selvf. at
 > de importeres fra Tyskland). Prøv dem.
 
 øh sidst jeg købte frankfurtere hos aldi var det gøl pølser der havde lavet
 dem kendes ved se på det lille ovale mærke med eøf nummeret
 
 
 --
 mvh
 søren
 
 
 
 
 
 |  |  | 
       Morten Wartou (27-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Wartou
 | 
 Dato :  27-02-05 11:09
 | 
 |  | søren wrote:
 > "Morten Wartou" <detteskalfjernesnews@wartou.dk> skrev i en meddelelse
 > news:AU_Td.217$lF7.9@news.get2net.dk...
 >> Jens Bruun wrote:
 >>>> Men man har også mulighed for at lave noget
 >>>> ordenligt, og dermed give forbrugeren et valg. I suppermarkedet er
 >>>> der kun dårlige pølser at vælge imellem.
 >>> Gud hvor du dog vrøvler. Hvis du virkelig _er_ slagter, så fortæl
 >>> venligst, hvor du arbejder, så jeg kan undgå at handle ind der. Du
 >>> ved åbenlyst intet om det fag, du påstår at repræsentere. Må jeg
 >>> gætte: Du køber selv dine pølser i Aldi?
 >>
 >> Hov - her må jeg lige bryde ind. :) Normalt handler jeg ikke i ALDI,
 >> men de har efter min mening landets bedste Frankfurtere (det hjælper
 >> selvf. at de importeres fra Tyskland). Prøv dem.
 >
 > øh sidst jeg købte frankfurtere hos aldi var det gøl pølser der havde
 > lavet dem kendes ved se på det lille ovale mærke med eøf nummeret
 
 Det må være længe siden. Der står de er fra Tyskland, og det har der gjort
 et godt stykke tid. Jeg fandt ud af det da jeg sad og så Mik Schacks
 hjemmeservice, hvor han påpegede pølsernes fortræffeligheder. De "normale"
 pølser fra ALDI er dog danskproducerede.
 
 
 --
 Med venlig hilsen,
 
 Morten Wartou
 
 
 
 
 |  |  | 
     Hans L. Jørgensen (26-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans L. Jørgensen
 | 
 Dato :  26-02-05 16:08
 | 
 |  | 
 
            Jens Bruun wrote:
 > "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
 > news  sms1ehaauxvtjp@sprinteren
 >
 >> Hvis man er en virkelig idiot kan man jo ødelægge enhver god råvarer.
 >
 > Den lader vi lige stå et øjeblik.
 >
 Og lad Thomas stå ved siden af.
 Som slagteren argumenterede, hvis du steger en salami vil den ikke revne.
 Hemmeligheden er vædsken (vand) i pølsen/medister, når det koger dannes der
 damp, denne damp gør at pølsen revner/sprænger.
 -- 
 Hans L. Jørgensen
 8660 Skanderborg
            
             |  |  | 
 |  |