|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Vin til curry? Fra : jubija@yahoo.dk
 | 
 Dato :  19-02-05 15:25
 | 
 |  | Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling) uden at
 ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan anbefales?
 
 
 Eller er det bedre at holde sig til øl (er ale evt. godt i de
 forbindelse?) og (soda-) vand?
 
 Lars
 
 
 |  |  | 
  Jan Pedersen (19-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Pedersen
 | 
 Dato :  19-02-05 21:08
 | 
 |  | 
 
            jubija@yahoo.dk wrote:
 :: Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling) uden at
 :: ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan anbefales?
 ::
 En god hvidvin, ligger godt til carry....
 -- 
 Jan Pedersen
 cuk@cuk.dk
http://seat.the-man.dk |  |  | 
  jubija@yahoo.dk (19-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk
 | 
 Dato :  19-02-05 23:26
 | 
 |  | On Sat, 19 Feb 2005 21:07:30 +0100, "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> wrote:
 
 >jubija@yahoo.dk wrote:
 >:: Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling) uden at
 >:: ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan anbefales?
 >::
 >
 >En god hvidvin, ligger godt til carry....
 
 Øh, en god hvidvin - er det ikke et meget vidt begreb?
 
 Lars
 
 
 |  |  | 
   Jan Pedersen (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Pedersen
 | 
 Dato :  20-02-05 11:21
 | 
 |  | 
 
            jubija@yahoo.dk wrote:
 :: On Sat, 19 Feb 2005 21:07:30 +0100, "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> wrote:
 ::
 ::: jubija@yahoo.dk wrote:
 ::::: Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling)
 ::::: uden at ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan
 ::::: anbefales?
 :::::
 :::
 ::: En god hvidvin, ligger godt til carry....
 ::
 :: Øh, en god hvidvin - er det ikke et meget vidt begreb?
 Jo men hvis jeg skrev en af mine foretrukne er det jo ikke sikkert de ville 
 falde i andres smag, men hvis du holder dig til i prisklassen 50,- og 
 opefter kommer du ud over de fleste "sygdomme" ved masseproduktionerne.
 Personligt ville jeg nok finde noget australsk eller newzealandsk. med en 
 kraftig frugtsmag.
 -- 
 Jan Pedersen
 cuk@cuk.dk
http://seat.the-man.dk |  |  | 
    jubija@yahoo.dk (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk
 | 
 Dato :  20-02-05 16:07
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 20 Feb 2005 11:21:06 +0100, "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> wrote:
 >jubija@yahoo.dk wrote:
 >:: On Sat, 19 Feb 2005 21:07:30 +0100, "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> wrote:
 >::
 >::: jubija@yahoo.dk wrote:
 >::::: Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling)
 >::::: uden at ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan
 >::::: anbefales?
 >:::::
 >:::
 >::: En god hvidvin, ligger godt til carry....
 >::
 >:: Øh, en god hvidvin - er det ikke et meget vidt begreb?
 >
 >
 >Jo men hvis jeg skrev en af mine foretrukne er det jo ikke sikkert de ville 
 >falde i andres smag, men hvis du holder dig til i prisklassen 50,- og 
 >opefter kommer du ud over de fleste "sygdomme" ved masseproduktionerne.
 Okay, men jeg tænkte nu mest på, at der jo er ret stor smagsforskel på
 f.eks. en fadlagret chardonnay og en riesling. Begge kan jo sagtens
 være gode hvidvine. 
 >
 >Personligt ville jeg nok finde noget australsk eller newzealandsk. med en 
 >kraftig frugtsmag.
 Tak for tippet    |  |  | 
  Jens Bruun (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  20-02-05 15:44
 | 
 |  |  |  |  | 
   Kevin Edelvang (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  20-02-05 17:48
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev
 
 > "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> skrev
 
 > > En god hvidvin, ligger godt til carry....
 
 > Vel gør den ej.
 
 Helt enig. Drik en god lassi eller en øl af lysere kvalitet til. Te fungerer
 også fint, men er måske lidt fremmed for en dansker.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
   Monty (22-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Monty
 | 
 Dato :  22-02-05 12:18
 | 
 |  | 
 
            Jo, den gør.
 Men jeg vil nu mere kigge efter en alsace hvidvin .... gewurtztraiminer 
 eller lign.
 Jeg tror ikke at en "normal" oversøisk kan hamle op med karry.
 mvh. René
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:cva7nb$119u$1@news.cybercity.dk...
 > "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> skrev i en meddelelse
 > news:42179c7e$0$48670$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
 >
 >> En god hvidvin, ligger godt til carry....
 >
 > Vel gør den ej.
 >
 > -- 
 > -Jens B.
 > http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/09/05)
 > http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery
 > 
            
             |  |  | 
  Thomas Widmann (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Widmann
 | 
 Dato :  20-02-05 19:16
 | 
 |  | 
 
            "Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> writes:
 > "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev
 >
 >> "Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> skrev
 >
 >> > En god hvidvin, ligger godt til carry....
 >
 >> Vel gør den ej.
 >
 > Helt enig. Drik en god lassi eller en øl af lysere kvalitet til. Te
 > fungerer også fint, men er måske lidt fremmed for en dansker.
 På min lokale indiske restaurant har jeg set en del af formodentlig
 indisk/pakistant oprindelse drikke cola til maden.
 /Thomas
 -- 
 Thomas Widmann    twid@bibulus.org    http://www.twid.bibulus.org Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens,  Glasgow  G51 1HL,  Scotland,  EU
            
             |  |  | 
   Kevin Edelvang (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  20-02-05 19:32
 | 
 |  | "Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> skrev:
 
 > På min lokale indiske restaurant har jeg set en del af formodentlig
 > indisk/pakistant oprindelse drikke cola til maden.
 
 Cola og danskvand er smarte drikke, der stort set for al mad til at glide :)
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jens Bruun (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  20-02-05 20:50
 | 
 |  | 
 
            "Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> skrev i en meddelelse
 news:m3sm3rumgm.fsf@alcedo.bibulus.org
 > På min lokale indiske restaurant har jeg set en del af formodentlig
 > indisk/pakistant oprindelse drikke cola til maden.
 Jeps. Det gør min kone også, men det gør det jo ikke mere tiltrækkende    Sandsynligvis har du set pakistanske muslimer drikke cola og nej, min kone 
 er ikke muslim (så vidt jeg ved).
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/09/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
  Ole (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole
 | 
 Dato :  20-02-05 11:41
 | 
 |  | 
 
            jubija@yahoo.dk wrote:
 > Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling) uden at
 > ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan anbefales? 
 > 
 > 
 > Eller er det bedre at holde sig til øl (er ale evt. godt i de
 > forbindelse?) og (soda-) vand?
 > 
 > Lars
 Synes curry smadrer enhver vin måske bortset fra hedvin.
 Inderne laver en youghurt drik kaldet vist nok lahsi. Den er fin til det.
 -- 
 Med venlig hilsen, Ole Larsen.
 Nyt design og nye billeder på:
http://home.tiscali.dk/muggler |  |  | 
  Håkon Paulsen (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Håkon Paulsen
 | 
 Dato :  20-02-05 12:36
 | 
 |  | 
 >Eller er det bedre at holde sig til øl (er ale evt. godt i de
 >forbindelse?) og (soda-) vand?
 
 Til karry/stærk mad i det hele taget ville jeg til hver en tid
 drikke øl. Ikke ale. En kraftigt smagende pilsner - enten noget
 tjekkisk eller f. eks. Blå Thor. Eller en hvedeøl - Carlsberg
 Hvede, Hoegarten eller noget.
 
 /Håkon
 
 
 
 |  |  | 
  Henrik (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  20-02-05 15:36
 | 
 |  | 
 <jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
 
 > Eller er det bedre at holde sig til øl (er ale evt. godt i de
 > forbindelse?) og (soda-) vand?
 
 Måske får jeg alle øldrikkerne på nakken nu, men hvad med en øl af IPA
 (India Pale Ale) typen ... alene navnet får mig til at tænke på Indien og
 curry.
 
 Henrik
 
 
 
 
 |  |  | 
  Christian (20-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christian
 | 
 Dato :  20-02-05 22:48
 | 
 |  | Helt enig! IPA egner sig fint til indisk mad. Den parfumerede duft fra
 humlen blander sig med krydderierne i en god curry. Personlig foretrækker
 jeg dog en lettere øl - fx. en engelsk bitter eller mild ale uden for meget
 co2.
 
 Gem vinen til fransk og italiensk mad.
 
 --
 /Christian
 csa [AT] snog [DOT] dk
 
 "Henrik" <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote in message
 news:4218a02d$0$188$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >
 > <jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
 >
 >> Eller er det bedre at holde sig til øl (er ale evt. godt i de
 >> forbindelse?) og (soda-) vand?
 >
 > Måske får jeg alle øldrikkerne på nakken nu, men hvad med en øl af IPA
 > (India Pale Ale) typen ... alene navnet får mig til at tænke på Indien og
 > curry.
 >
 > Henrik
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  alfaekko (22-02-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : alfaekko
 | 
 Dato :  22-02-05 16:30
 | 
 |  | 
 <jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse 
 news:jtie115ita43js2voqha7rpipuqn7dcqne@4ax.com...
 > Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling) uden at
 > ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan anbefales?
 >
 >
 > Eller er det bedre at holde sig til øl (er ale evt. godt i de
 > forbindelse?) og (soda-) vand?
 >
 > Lars
 Klassisk vin til karry-krydrede retter er gewürztraminer med lidt restsødme. 
 Det fungerer meget bedre end man forventer. Du kan også prøve med en iskold 
 fino-sherry, der kan skære igennem det meste, men jeg tror mere på gewürzen 
   mvh
 Anders
www.ølsmagning.com |  |  | 
  Henrik (01-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik
 | 
 Dato :  01-03-05 13:55
 | 
 |  | 
 <jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
 > Kan man drikke vin til en kraftig curry (hhv. lam og kylling) uden at
 > ødelægge smagen af begge - og i så fald, hvad kan anbefales?
 >
 Hvis der stadig er nogen der læser denne tråd, så var det måske en idé at 
 kigge på denne artikkel
http://www.berlingske.dk/madvin/artikel:aid=389810:fid=100100106/ |  |  | 
  jubija@yahoo.dk (01-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk
 | 
 Dato :  01-03-05 16:20
 | 
 |  | 
 
            On Tue, 1 Mar 2005 13:54:47 +0100, "Henrik"
 <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote:
 >
 >Hvis der stadig er nogen der læser denne tråd, så var det måske en idé at 
 >kigge på denne artikkel
 >http://www.berlingske.dk/madvin/artikel:aid=389810:fid=100100106/ >
 Tak for tippet - interessant læsning (selv om der ikke var mange ord
 om karryvin)
 Lars
            
             |  |  | 
   Jens Bruun (01-03-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  01-03-05 20:09
 | 
 |  | 
 
            <jubija@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
 news:pq1921dbop2u2omhmve2osgh09bp2hc87s@4ax.com
 > Tak for tippet - interessant læsning (selv om der ikke var mange ord
 > om karryvin)
 Det er der nok en grund til    Vin og karry (curry) hører imo ikke sammen. Omtalte artikel omhandlede vin 
 og kun vin. Derfor _skal_ der selvfølgelig vælges en vintype, når der til 
 sidst i artiklen nævnes indisk curry, men det er jo ikke ensbetydende med, 
 at det er en rigtig god kombination.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 02/26/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
 |  |