"Lars Jensen" <larsj@image.dk> skrev i meddelandet...
> Skal der rabarber, altså selve frugtkødet eller hvad det nu hedder, i
> i en rababerbersorbet, eller bliver det mere vellykket, hvis man kun
> bruger saften - erfaringer søges!
Hi Lars, her er bare et forslag...
Denne rabarbersorbet med krydret appelsinkompot henter sin inspiration
fra England, hvor man ynder at tilsmage rabarbermarmelade med ingefær og
orangelikør.
1 kg rabarber i tykke skiver
2½ dl vand
2½ dl sukker
1½ dl appelsinjuice
Skal af ½ appelsin
3 spsk orangelikør
Fileter af 4 appelsiner
30 g ingefær i tynde skiver
Bring vand og sukker i kog og lad det koge et par minutter.
Sorbet: Mål 1 dl sukkerlage af og bland med rabarber, appelsinjuice og
appelsinskal. Bring det i kog og kog til rabarberne er helt møre, i ca.
15 min. Purer rabarbergrøden i en foodprocessor og gnid den gennem en
sigte. Smag til med mere sukkerlage og orangelikør. Sæt den afkølede
rabarberpuré i fryseren og rør i den hver halve time i 4 timer, eller
rør puréen til sorbet i en ismaskine.
Appelsiner: Bring 1 dl sukkerlage i kog med ingefæren, lad det trække 10
min. og hæld lagen over appelsinfileterne og lad det køle af.
Server kompotten til rabarbersorbeten.
Go' fonøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Maybe I see you at the Copenhagen Jazz Festival 2001!
www.cjf.dk