MAG wrote:
> Hejsa!
>
> Hvordan laver i flødekartofler? Vil rigtigt gerne have en super god
> opskrift! Gerne en hvor der er hvidløg, porre/løg i. Bare kom med
> jeres opskrifter, gerne sådan lidt i mål, da de sidste jeg lavede
> blev meget tynde....øv!
hvis dine flødekartofler udelukkende laves med fløde(og ikke fortyndes med
feks mælk), er det kun et spørgsmål om tid i ovnen, der undgår at de bliver
for tynde.....
dvs du skal bare lade dem stå i ovnen i længere tid, og så holde øje med
dem, så du er klar til at tage dem ud når konsistensen er rigtig ;)
for mig er det lidt sjovt at tænke på at der skal en opskrift til at lave
flødekartofler*G* men sådan er det jo ;)
vores farvorit flødekartofler laves af
ca 700 g (sjusset frem)
½ l fløde (måske lidt mere)
2 fed frisk finthakket hvidløg eller 1½ tsk tørrede flager,
og groft salt og peber efter lyst....
fløden og krydderierne røres sammen og kartoflerne puttes i til de er
liiiiiige dækkede.... det gør ikke noget at enkelte af dem stikker op over,
men de må endelig ikke svømme i fløden, for så risikerer man at det bliver
for tyndt....
og så er det ind i ovnen ved 200 g (varmluft) i ca 1 times tid.... men der
bliver kigget til dem med jævne mellemrum ;)
simpelt og nemt, og så står de gerne i ovnen så fløden næsten er så tyk som
ost*G* men vores gæster og ungerne ææææææælsker dem.... overfladen SKAL være
let branket.....
--
Knus, Sabina
Se vores sunde, smukke og charmerende persere på
http://www.dkshadowfax.dk