Pandekagemanualen siger:
250 gram hvedemel, 1 tsk. salt, 1/2 tsk. bagepulver, 1/2 dl olie, 1 dl vand
1. Mel salt og bagepulver blandes i en skål. Tilsæt olie og vand lidt ad
gangen
2. Ælt dejen til den er blød og smidig og ikke klistrer mere
3. Form dejen til otte boller. Læg et fugtigt klæde over.
4. Rul hver bolle ud til størrelse som en frokosttallerken. Stabl dem på en
tallerken og dæk dem med et stykke fugtigt klæde.
5. Steg tortillaen godt. 20 sekunder på en meget varm pande, indtil den
bobler op. Vend den og steg den ungefähr 15 sekunder på den anden side.
Stabl dem oven på hinanden og hold dem varme under et viskestykke.
Chilignaskerekvilibrist Steen Larsen undlader i capsicumbiblen "Lev stærkt",
hvorfra ovenstående er hentet at omtale hævetid for henholdsvis boller og
udrullede pandekager. Er der mon en her i gruppen, der har erfaringer hun
vil dele med den undrende almue?
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'
www.aass.dk