/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bitre fugleben?
Fra : Emil


Dato : 09-02-05 03:50

Hej

Jeg hørte i en radioudsendelse, at når man koger suppe / fond på
fjerkræ, skal kogetiden for hele kræet max. være 20-25 minutter.

Herefter skal fuglen fjernes fra suppen, kødet pilles af skroget
og benene (knoglerne) fjernes.
Så er der frit valg, om man vil koge videre på de ureelle
kødstykker, eller blot inddampe fonden straks.

Begrundelsen var for det første, at viderekogning på hele skroget
vil udvinde nogle gelestoffer (lim) fra knoglerne, som kan føles
ubehagelige (klistrede) ved indtagelsen af suppen/hvad den nu
bruges til.
For det andet blev det fremhævet, at viderekogning af knoglerne
herudover vil danne nogle bitterstoffer, som vil opleves som
ubehagelige i mange sammenhænge.

Det bitre kan formindskes ved saltning (det er nok derfor
ovenstående problem sjældent opdages, da man ofte bruger meget
salt i supper).

Jeg er ikke helt færdig med udforskning af oksekød. Næste trin er
fugle, så enhver god kommentar er velkommen.

m.v.h. Emil

 
 
martin (09-02-2005)
Kommentar
Fra : martin


Dato : 09-02-05 18:10

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> wrote in message
news:krpi011pu4lep2gedo90as827eangoi24i@4ax.com...
> Hej
>
> Jeg hørte i en radioudsendelse, at når man koger suppe / fond på
> fjerkræ, skal kogetiden for hele kræet max. være 20-25 minutter.
SNIP
> Begrundelsen var for det første, at viderekogning på hele skroget
> vil udvinde nogle gelestoffer (lim) fra knoglerne, som kan føles
> ubehagelige (klistrede) ved indtagelsen af suppen/hvad den nu
> bruges til.
> For det andet blev det fremhævet, at viderekogning af knoglerne
> herudover vil danne nogle bitterstoffer, som vil opleves som
> ubehagelige i mange sammenhænge.
>

Hej Emil,
det lyder som om de har talt om fisk? Når man laver fiskesuppe koger man
almindeligvis skrog/hoveder max 20 minutter, hvorefter suppen sies og koges
ind. Til sidst tilsættes fiskekødet.
Martin



Astrid Lund (09-02-2005)
Kommentar
Fra : Astrid Lund


Dato : 09-02-05 18:30

On Wed, 9 Feb 2005 18:10:14 +0100, "martin" <m_rudbeck@yahoo.com>
wrote:

>Hej Emil,
>det lyder som om de har talt om fisk? Når man laver fiskesuppe koger man
>almindeligvis skrog/hoveder max 20 minutter, hvorefter suppen sies og koges
>ind. Til sidst tilsættes fiskekødet.
>Martin
>
Det tror jeg også, dersom det koker lenger blir det "limsmak". Høne,
f.eks., koker man jo forholdsvis lenge, og slik kraft smaker absolutt
ikke lim.
--
Astrid

Emil (10-02-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 10-02-05 01:27

On Wed, 9 Feb 2005 18:10:14 +0100, martin wrote:

>"Emil" wrote
>> Jeg hørte i en radioudsendelse, at når man koger suppe / fond på
>> fjerkræ, skal kogetiden for hele kræet max. være 20-25 minutter.

>Hej Emil,
>det lyder som om de har talt om fisk? Når man laver fiskesuppe koger man
>almindeligvis skrog/hoveder max 20 minutter, hvorefter suppen sies og koges
>ind. Til sidst tilsættes fiskekødet.

Martin, du har ganske ret: Jeg søgte lidt på min kilde, og ganske
rigtigt var det en udsendelse om fisk!

Selv om jeg har dummet mig her, kan oplysningerne måske være
nyttige for andre. Så du skal have tak for dit svar.

m.v.h. Emil

martin (11-02-2005)
Kommentar
Fra : martin


Dato : 11-02-05 22:46

>>"Emil" wrote
> Martin, du har ganske ret: Jeg søgte lidt på min kilde, og ganske
> rigtigt var det en udsendelse om fisk!
>
> Selv om jeg har dummet mig her, kan oplysningerne måske være
> nyttige for andre. Så du skal have tak for dit svar.
>
> m.v.h. Emil

Velbekomme. Jeg kan iøvrigt ikke se, at du har dummet dig. Du spurgte bare
om noget, du gerne ville have afklaret.
Martin



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste