/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vandbakkelser
Fra : MulleMor


Dato : 07-02-05 20:36

Jeg har i sidste weekend prøvet at bage vandbakkelser, men de blev lidt
underlige. De smagte udmærket, men så lidt trælse ud. Dejen flød nærmest ud
og da de var færdige mindede de mest om pitabrød. Jeg åbnede ikke ovnen før
de var færdige - efter 20-25 min, så de var ikke faldet sammen.

Er der nogen der har en god opskrift, og som vil skære det ud i pap hvordan
jeg laver dem?

På forhånd tak




 
 
Inger Pedersen (07-02-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 07-02-05 21:16


"MulleMor" <mm@mail.dk> skrev i en meddelelse
>
> Er der nogen der har en god opskrift, og som vil skære det ud i pap
> hvordan jeg laver dem?

Den her er aldrig mislykkedes for mig gennem de sidste 30 år:

Vandbakkelser



Ca, 25 stk.



Tænd ovnen på 200 grader



4 dl vand

200 g smør eller margarine bringes i kog i en 2- eller 3-liters gryde -
helst tykbundet.



200 g mel piskes i. Pisk, til det er jævnt og lad det gerne "riste"
på bunden af gryden, men ikke blive brunt.



Tag gryden af blusset.

Køl det lidt af

Imens lægger du bagepapir på to bageplader.



8 æg Røres eller piskes i - ét ad gangen.
Rør, til dejen er HELT jævn ved hvert eneste æg.



Læg dejen i klumper - ca. en
spiseskefuld - på bagepladen. Der kan være ca. 16 på hver plade.



Sæt pladen midt i ovnen. Bagetid
ca. 40 min. ved 200 grader. De skal være brune som købe-franskbrød, da de
ellers falder sammen.

.



VIGTIGT!!!

Luk under INGEN omstændigheder
ovnen op, før der er gået mindst 30 min., da vandbakkelserne ellers falder
sammen og bliver flade.





Fyld:

Vandbakkelser kan fyldes med flødeskum, kagecreme eller en blanding.



Pynt:

De kan drysses med flormelis eller glasur - eller et stykke pålægschokolade.



Den sunde udgave:

De kan fyldes med flødeost/ymer/cremefraiche med f.eks. fisk, torskerogn,
kylling, salat og

grønsager.

Eller flødeskum med fintskåren frugt.



Fødselsdagsudgaven:

Tegn en kagemand/kagekone på bagepapiret og smør dejen ud i faconen. Sæt en
ekstra lille

"bolle" på til næse, kinder og evt. bryster eller andet.

Pynt med slik eller grønsagsbidder.



Juleudgaven:

De kan laves noget mindre - med en teske - og koges i olie ligesom klejner
eller pommes

fritter. Strø flormelis på med en sigte. Så hedder de sneboller.



God fornøjelse!



Hilsen Inger



Inger Pedersen (07-02-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 07-02-05 21:25


"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse

- klip -

Beklager det underlige udseende; det var ikke lige meningen.

Hilsen Inger



Ole Hansen (08-02-2005)
Kommentar
Fra : Ole Hansen


Dato : 08-02-05 15:40

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> writes:

> - klip -
>
> Beklager det underlige udseende; det var ikke lige meningen.

Jeg får en besynderlig trang til vandbakkelser.. Uhmm... :)

> Hilsen Inger

--
Ole Hansen

Thomas Hansen (08-02-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Hansen


Dato : 08-02-05 20:59

On Mon, 7 Feb 2005 20:35:30 +0100, MulleMor <mm@mail.dk> wrote:

> Jeg har i sidste weekend prøvet at bage vandbakkelser, men de blev lidt
> underlige. De smagte udmærket, men så lidt trælse ud. Dejen flød nærmest
> ud
> og da de var færdige mindede de mest om pitabrød. Jeg åbnede ikke ovnen
> før
> de var færdige - efter 20-25 min, så de var ikke faldet sammen.
>
> Er der nogen der har en god opskrift, og som vil skære det ud i pap
> hvordan
> jeg laver dem?
>
> På forhånd tak
>
>
>

Hej
Du kan have lavet to fejl. Enten er dejen ikke blevet "stegt" ordenligt
eller også har du kommet for meget æg i dejen. Dejen skal være tynd men
ikke løbe ud. Det skal være så du kan samle den med 2 skeer.

/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste