/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Karrypasta, hvordan?
Fra : Jens Petersen


Dato : 04-02-05 18:35

Jeg købte for nylig forskellige pastaer til det sydøstasiatiske køkken, bla.
karrypasta. Men hvordan bruges det til f.eks. sovs?
På forhånd tak


_________________________________________
Usenet Zone Free Binaries Usenet Server
More than 120,000 groups
Unlimited download
http://www.usenetzone.com to open account

 
 
Bo Warming (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 05-02-05 15:37

"Jens Petersen" <peter900000@hotmail.com> wrote in message
news:4203b79d@news.usenetzone.com...
> Jeg købte for nylig forskellige pastaer til det sydøstasiatiske køkken,
> bla.
> karrypasta. Men hvordan bruges det til f.eks. sovs?
> På forhånd tak

Hvis pasta er grøn af spinat kan ingen smage det - det er kosmetik

Men hvis nok krydderi er integreret i pastaen behøver man vel kun at hælde
kongende vand på - andet er der vel ikke i det?



Peter Westh (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 05-02-05 16:04

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:SS4Nd.28404$jy.26307@fe80.usenetserver.com...
> "Jens Petersen" <peter900000@hotmail.com> wrote in message
> news:4203b79d@news.usenetzone.com...
> > Jeg købte for nylig forskellige pastaer til det sydøstasiatiske køkken,
> > bla.
> > karrypasta. Men hvordan bruges det til f.eks. sovs?
> > På forhånd tak
>
> Hvis pasta er grøn af spinat kan ingen smage det - det er kosmetik
>
> Men hvis nok krydderi er integreret i pastaen behøver man vel kun at hælde
> kongende vand på - andet er der vel ikke i det?

Hæ hæ - jeg tror ikke der er tale om pasta i betydningen nudler, men om en
pasta af krydderier.

Anvendelsen varierer efter type, men typisk vil man stege pastaen i en smule
olie, hælde kokosmælk på, og så koge kød og grøntsager skåret i tynde
strimler i den krydrede sauce, ganske få minutter, så de stadig er saftige
og sprøde. Juster smagen med brunt sukker og limesaft, og drys gerne med
frisk koriander eller basilikum.

/P






Jens Bruun (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 05-02-05 16:16

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:SS4Nd.28404$jy.26307@fe80.usenetserver.com

> Hvis pasta er grøn af spinat kan ingen smage det - det er kosmetik
>
> Men hvis nok krydderi er integreret i pastaen behøver man vel kun at
> hælde kongende vand på - andet er der vel ikke i det?

Suk.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 01/29/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Hauge (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 05-02-05 16:26

Hej
Jens Bruun wrote:
> Suk.

Hvilket virkelig var konstruktivt, hvad med at du forklarede hvad der blev
misforstået af BW?
Men nej, mudder er jo en rar ting.

/Hauge



Jens Bruun (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 05-02-05 20:10

"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:4204e570$0$33652$edfadb0f@dread16.news.tele.dk

> Men nej, mudder er jo en rar ting.

Bo Warming og jeg har et langt og frugtbart usenet-forhold, hvor
mudderkastning ikke indgår. Er det ikke rigtigt, Bo?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 01/29/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Bo Warming (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 05-02-05 20:51

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:cu35m8$1ns0$1@news.cybercity.dk...
> "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
> news:4204e570$0$33652$edfadb0f@dread16.news.tele.dk
>
>> Men nej, mudder er jo en rar ting.
>
> Bo Warming og jeg har et langt og frugtbart usenet-forhold, hvor
> mudderkastning ikke indgår. Er det ikke rigtigt, Bo?

Temmelig mange usenettere er umodne og ønsker at se sig selv som forfatter
men har ikke en mening om noget emne, så de hakker på den debatør, de
fornemmer er mindst populær
Det er rutinerede Jens Bruun og jeg højt hævet over

Men når mine betragtninger besvares med "Suk" er er der mildt mudderkast i
antydning af at jeg skrev uinteressant.

Men man skal være spontan - og jeg vælger da også lidt personangreb nu og
da - man må hyle som de ulve man er iblandt

Når blot der er et par saglige ord om emnet, er alt OK.



Jens Bruun (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 05-02-05 21:49

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:ss9Nd.29198$jy.9110@fe80.usenetserver.com

> Men når mine betragtninger besvares med "Suk" er er der mildt
> mudderkast i antydning af at jeg skrev uinteressant.

Du tog fejl. Mit "suk" skyldtes din totale uvidenhed om karrypasta - ét af
verdens få ægte vidundere. Smut en tur ind på vesterbro og besøg en enkelt
Thai-butik eller to. Det vil gøre dig godt og personalet er ikke helt uskønt
at kigge på.

Jeg bikser nok en Thai-aften (inkl. karrypasta) sammen ved lejlighed, hvor
du skal være velkommen.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 01/29/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Bo Warming (06-02-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 06-02-05 01:47

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:cu3bgp$1vjg$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
> news:ss9Nd.29198$jy.9110@fe80.usenetserver.com
>
>> Men når mine betragtninger besvares med "Suk" er er der mildt
>> mudderkast i antydning af at jeg skrev uinteressant.
>
> Du tog fejl. Mit "suk" skyldtes din totale uvidenhed om karrypasta - ét af
> verdens få ægte vidundere. Smut en tur ind på vesterbro og besøg en enkelt
> Thai-butik eller to. Det vil gøre dig godt og personalet er ikke helt
> uskønt at kigge på.
>
> Jeg bikser nok en Thai-aften (inkl. karrypasta) sammen ved lejlighed, hvor
> du skal være velkommen.

Tak som byder - Vesterbro-butikker har jeg ikke så megen erfaring med - og
Nørrebro er næsten totalt muslimsk

Jeg kender pasta-skruer der er lidt grøn eller orangefarvede og min datter
køber i SevenEleven nudler med karrysmag, og jeg troede at karrypasta var
noget i den stil

Er det kun knastør hvidvin, der matcher Fjernøsten-køkken?

Mexico-køkken kan have særlig stærke jalapenos og andre pebre - hvad mon er
historiske eller geografiske forskelle fra Latin til Thai/Vietnam . At ris
og ikke majs er de skævøjedes stable diet er vel ikke noget der dikterer
særligt krydderivalg, eller ?



Jens Bruun (05-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 05-02-05 16:17

"Jens Petersen" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4203b79d@news.usenetzone.com

> Jeg købte for nylig forskellige pastaer til det sydøstasiatiske
> køkken, bla. karrypasta. Men hvordan bruges det til f.eks. sovs?

Det kommer dælme an på så meget. Lad os starte med: Er det rød, gul eller
grøn karrypasta?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 01/29/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Henrik Andersen (10-02-2005)
Kommentar
Fra : Henrik Andersen


Dato : 10-02-05 15:20


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cu2o1g$17tm$1@news.cybercity.dk...
> "Jens Petersen" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4203b79d@news.usenetzone.com
>
> > Jeg købte for nylig forskellige pastaer til det sydøstasiatiske
> > køkken, bla. karrypasta. Men hvordan bruges det til f.eks. sovs?
>
> Det kommer dælme an på så meget. Lad os starte med: Er det rød, gul eller
> grøn karrypasta?
>
> --
> -Jens B.
> http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 01/29/05)
> http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
>
>
Hej Har en af hver...



Jens Bruun (10-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 10-02-05 16:48

"Henrik Andersen" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cufqhf$qpv$1@mail.gu.net

> Hej Har en af hver...

OK. Jeg bruger selv den røde til and i rød karry. Den opskrift må du få lidt
senere. Ellers så jeg en meget god én i Rex Hunt i går (jeg har lige
justeret en anelse på den):

- svits hakket løg i lidt olie i wokken
- tilføj en ordentlig klat rød karry og svits med
- tilføj en passende mængde kokosmælk (f.eks en dåses penge - brug Chaoko,
hvis du kan få den)
- tilføj hakket koriander
- tilføj kokossukker/palmesukker
- tilføj friskpresset limesaft
- tilføj en teskefuld MNG (mononatriumglutamat)
- tilføj kæmperejer (få minutter hvis kogte, lidt længere hvis rå)
- varm tortillaer på pande
- rul tortillaer med tre-fire rejer i hver og godt med snask fra wokken
- drys lidt hakket koriander over "pandekagerne"
- serveres med koriander-tsatsiki (græsk youghurt, hakket koriander,
hvidløg) og godt øl. Vin er bandlyst i denne sammenhæng.

Som med de fleste Thailandske retter skal du tilstræbe, at det smager
syrligt, sødt og stærkt på samme tid.

Jeg skal nok vende tilbage med min egen favorit - and i rød karry - ved en
senere lejlighed. Jeg bruger sjældent den gule karry, men laver ofte retter
med oksekød med den grønne karry.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/09/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Jens Bruun (10-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 10-02-05 17:00

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cufvoc$2l2$1@news.cybercity.dk

> Jeg skal nok vende tilbage med min egen favorit - and i rød karry -
> ved en senere lejlighed.

Jeg fandt lige et par billeder i min fotolog af hele baduljen. Se under den
21. og 22. november:

http://www.fotolog.dk/archives/2003/11/index.html#000041

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/09/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Gitte Sørensen (11-02-2005)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 11-02-05 18:55

Fri, 4 Feb 2005 18:34:35 +0100, skrev "Jens Petersen"
<peter900000@hotmail.com> i dk.kultur.mad+drikke:

>Jeg købte for nylig forskellige pastaer til det sydøstasiatiske køkken, bla.
>karrypasta. Men hvordan bruges det til f.eks. sovs?
>På forhånd tak

Denne ret er med grøn karrypasta:

Et eller to løg skåret i både svitses i olie, et par spiseskefulde
grøn karrypasta smides i gryden og svitses med.
Kyllingefilet skåret i strimler svitses med.
Champignons skåret i kvarte tilsættes.
En dåse kokosmælk hældes ved sammen med et par dl bouillon.
Retten snurrer ½ times tid.
Til sidst smages til med ekstra karrypasta, jævnes med maizena udrørt
i vand og strimlede peberfrugter (gerne røde, gule og grønne sammen -
det ser så festligt ud) tilsættes - skal kun lige varmes igennem, så
peberstrimlerne stadig er sprøde.
Servér med ris.


--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste