"Henrik Andersen" <peter900000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:cufqhf$qpv$1@mail.gu.net
> Hej Har en af hver...
OK. Jeg bruger selv den røde til and i rød karry. Den opskrift må du få lidt
senere. Ellers så jeg en meget god én i Rex Hunt i går (jeg har lige
justeret en anelse på den):
- svits hakket løg i lidt olie i wokken
- tilføj en ordentlig klat rød karry og svits med
- tilføj en passende mængde kokosmælk (f.eks en dåses penge - brug Chaoko,
hvis du kan få den)
- tilføj hakket koriander
- tilføj kokossukker/palmesukker
- tilføj friskpresset limesaft
- tilføj en teskefuld MNG (mononatriumglutamat)
- tilføj kæmperejer (få minutter hvis kogte, lidt længere hvis rå)
- varm tortillaer på pande
- rul tortillaer med tre-fire rejer i hver og godt med snask fra wokken
- drys lidt hakket koriander over "pandekagerne"
- serveres med koriander-tsatsiki (græsk youghurt, hakket koriander,
hvidløg) og godt øl. Vin er bandlyst i denne sammenhæng.
Som med de fleste Thailandske retter skal du tilstræbe, at det smager
syrligt, sødt og stærkt på samme tid.
Jeg skal nok vende tilbage med min egen favorit - and i rød karry - ved en
senere lejlighed. Jeg bruger sjældent den gule karry, men laver ofte retter
med oksekød med den grønne karry.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/09/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery