"Jan Bang Jensby" <jensbyFJERN@lite.dk> writes:
>Hej venner -
>
>Jeg har gravet et kalkunbryststykke på ca. 900 g. ud af fryserens dyb.
>
>Jeg forestiller mig, at den skal tilberedes i hel tilstand i ovnen.
Det kan jo gøres på mange måder. Her er et par forslag.
1)
Skær en lomme ind i kødet og fyld den med en blanding af finthakkede
soltørrede tomater (det er bedst at bruge dem, der er ligger i olie) og
fetaost - her får du det bedste resultat hvis du køber noget ægte græsk
feta. Føtex har noget der er acceptabelt. Brug endelig ikke de såkaldte
fetatern, de er alt for syrlige.
Luk lommen til med et par stegnåle og brun stegen i en gryde. Gnid den
derefter med merian, timian og ganske lidt stødt chilli (det min datter
kalder for fornærmet chilli) og helt finthakket hvidløg efter smag.
Krydderier og hvidløg kan med fordel røres op i ganske lidt sesamolie,
hvilket også gør det lettere at få fordelt krydderierne. Derefter salt med
let hånd, ind i ovnen ved 160 gr. i ca. 40 minutter.
Server evt med gratinerede rodfrugter: skiver af pastinak, selleri,
persillerod oglidt finthakket løg. Giv rodfrugterne et let opkog, lad dem
dryppe af og hæld dem i et ovenfast fad, hæld lidt fløde ved, som er
blevet pisket op med lidt hvidløgsflødeost. Ind i ovnen i ca 25-30
minutter - de sidste 10 minutter ved 220 grader - det passer med den tid
du skal bruge til at lade stegen hvile sig og få den skåret pænt ud.
2)
Tag stegen og smid den i en skål. Smid lidt porre, løg og gulerødder ved,
hæld en god slat hvidvin ved og lad den stå og marinere i tre-fire timer i
køleskabet.
Gnid med lidt salt og brun stegen. Krydr med en blanding af spidskommen,
ingefær og koreander samt naturligvis salt og peber. Ind i ovnen og steg i
45 minutter ved 160 gr.
Kog hvidvinsmarinade ind - bare lad grønsagerne blive ved. Når marinade er
reduceret til 1/3 er der noget skidegodt fond til sovsen. Kog et par store
kartofler, smid dem i blenderen sammen med din hvidvins fond, blend - og
sovsen er færdig - kan du ikke lide farven, så smid en smule gurkemeje i,
så får du en fin gul sovs.
Server med nogle gode ris og selvfølgelig et glad hvidvin.
--
Frank Løkkegaard
Mobil 2624 7311
www.spinnesiden.dk