"Gainsbourg" <isl41688@TORSTENimage.dk> wrote in message
news:udzLd.12898$Fl.1549@news.get2net.dk...
> Uhm det er alletiders vintermad.
Ja men den er lavet
. Dog får jeg her om et par uger en "ny" kvart
Simmentaler
> Tø tykstegen langsomt op i køleskabet. Svits den i en god klat olivenolie
i
> en stor gryde.
>
> Pil et par løg og skær dem i både. Pil en god håndfuld hvidløgsfed og hak
> dem groft (skal ikke presses). Skræl 2-3 gulerødder og skær dem i skiver.
> Rens en bakke champignon og skær dem i halve.
Uhm, min ene søn der _hader_ champignoner flytter hjemmefra en af de
nærmeste dage så DET (med champignon) skal prøves næste gang.
> Hæld grøntsagerne ned til tykstegen og tilsæt nogle kviste frisk rosmarin,
> timian, nogle groft knuste peberkorn, måske en 3-4 korn koriander, lidt
> rosenpaprika, friskkværnet peber, salt og en 3-4 laurbærblade (og hvad du
> ellers har lyst til af krydderier). Til sidst tilsætter du en dåse
hakkede,
> flåede tomater, en dåse tomatpasta og vand så det dækker.
Lyder lækkert!
> Smæk låget lidt skråt på og skru blusset HELT ned på simre. Gå hen og lav
> noget andet i et par timer - men check ind i mellem at vædsken dækker
> stegen.
Oki
> Når de 2-2½ timer er gået piller du stegen op og snøren af.
Snøren?
> Piller
> laurbærbladene op og kasserer dem, smager saucen til (evt. jævner den
lidt)
> og serverer stegen i skiver med saucen over. Giv ris, kartoffelmos eller
> timbaler af rodfrugter/kartoffel til. Hvis du vil have smukke skiver, kan
du
> lave det hele dagen i forvejen og sætte steg og sauce på køl hver for sig.
> Dagen efter kan den kolde steg skæres i smukke skiver og lunes i et fad
med
> saucen hældt over.
>
> Det bliver ultra, ultra mørt og smager himmelsk. En steg på knap 1½ kg
> plejer lige at række til 4 personer (hos os).
>
> Bon appetit!
>
> Med venlig hilsen
> Gainsbourg
Tak for opskriften som lyder meget lækker. Den vil jeg prøve næste gang.
Denne her gang fik den næsten samme tur men blot med løg. Det gav dog en god
sovs, og så kartofler og grønsager til, men lækkert og mørt var det. Og
resteskiver på brød med peberrod med på arbejde er uhmm...
vh
Nielsen