/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tyksteg - hvordan
Fra : Nielsen


Dato : 30-01-05 13:18

Fandt lige 1½ kg tyksteg i fryseren. kom lige med jeres gode ideer til hvad
jeg kan lave. Alle mine kogebøger er pakket ned lige nu

Hilsen
Nielsen



 
 
Gainsbourg (01-02-2005)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 01-02-05 00:32

Uhm det er alletiders vintermad.

Tø tykstegen langsomt op i køleskabet. Svits den i en god klat olivenolie i
en stor gryde.

Pil et par løg og skær dem i både. Pil en god håndfuld hvidløgsfed og hak
dem groft (skal ikke presses). Skræl 2-3 gulerødder og skær dem i skiver.
Rens en bakke champignon og skær dem i halve.

Hæld grøntsagerne ned til tykstegen og tilsæt nogle kviste frisk rosmarin,
timian, nogle groft knuste peberkorn, måske en 3-4 korn koriander, lidt
rosenpaprika, friskkværnet peber, salt og en 3-4 laurbærblade (og hvad du
ellers har lyst til af krydderier). Til sidst tilsætter du en dåse hakkede,
flåede tomater, en dåse tomatpasta og vand så det dækker.

Smæk låget lidt skråt på og skru blusset HELT ned på simre. Gå hen og lav
noget andet i et par timer - men check ind i mellem at vædsken dækker
stegen.

Når de 2-2½ timer er gået piller du stegen op og snøren af. Piller
laurbærbladene op og kasserer dem, smager saucen til (evt. jævner den lidt)
og serverer stegen i skiver med saucen over. Giv ris, kartoffelmos eller
timbaler af rodfrugter/kartoffel til. Hvis du vil have smukke skiver, kan du
lave det hele dagen i forvejen og sætte steg og sauce på køl hver for sig.
Dagen efter kan den kolde steg skæres i smukke skiver og lunes i et fad med
saucen hældt over.

Det bliver ultra, ultra mørt og smager himmelsk. En steg på knap 1½ kg
plejer lige at række til 4 personer (hos os).

Bon appetit!

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Nielsen (01-02-2005)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 01-02-05 18:24

"Gainsbourg" <isl41688@TORSTENimage.dk> wrote in message
news:udzLd.12898$Fl.1549@news.get2net.dk...
> Uhm det er alletiders vintermad.

Ja men den er lavet . Dog får jeg her om et par uger en "ny" kvart
Simmentaler

> Tø tykstegen langsomt op i køleskabet. Svits den i en god klat olivenolie
i
> en stor gryde.
>
> Pil et par løg og skær dem i både. Pil en god håndfuld hvidløgsfed og hak
> dem groft (skal ikke presses). Skræl 2-3 gulerødder og skær dem i skiver.
> Rens en bakke champignon og skær dem i halve.

Uhm, min ene søn der _hader_ champignoner flytter hjemmefra en af de
nærmeste dage så DET (med champignon) skal prøves næste gang.

> Hæld grøntsagerne ned til tykstegen og tilsæt nogle kviste frisk rosmarin,
> timian, nogle groft knuste peberkorn, måske en 3-4 korn koriander, lidt
> rosenpaprika, friskkværnet peber, salt og en 3-4 laurbærblade (og hvad du
> ellers har lyst til af krydderier). Til sidst tilsætter du en dåse
hakkede,
> flåede tomater, en dåse tomatpasta og vand så det dækker.

Lyder lækkert!

> Smæk låget lidt skråt på og skru blusset HELT ned på simre. Gå hen og lav
> noget andet i et par timer - men check ind i mellem at vædsken dækker
> stegen.

Oki

> Når de 2-2½ timer er gået piller du stegen op og snøren af.

Snøren?

> Piller
> laurbærbladene op og kasserer dem, smager saucen til (evt. jævner den
lidt)
> og serverer stegen i skiver med saucen over. Giv ris, kartoffelmos eller
> timbaler af rodfrugter/kartoffel til. Hvis du vil have smukke skiver, kan
du
> lave det hele dagen i forvejen og sætte steg og sauce på køl hver for sig.
> Dagen efter kan den kolde steg skæres i smukke skiver og lunes i et fad
med
> saucen hældt over.
>
> Det bliver ultra, ultra mørt og smager himmelsk. En steg på knap 1½ kg
> plejer lige at række til 4 personer (hos os).
>
> Bon appetit!
>
> Med venlig hilsen
> Gainsbourg

Tak for opskriften som lyder meget lækker. Den vil jeg prøve næste gang.
Denne her gang fik den næsten samme tur men blot med løg. Det gav dog en god
sovs, og så kartofler og grønsager til, men lækkert og mørt var det. Og
resteskiver på brød med peberrod med på arbejde er uhmm...
vh
Nielsen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste