/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hamburgryg/ røget filet
Fra : MulleMor


Dato : 26-01-05 11:55

Jeg har lige et spørgsmål....
Kæresten har lige været ved at dele og pakke en hamburgryg som vi har købt.
Vi kommer så til at snakke om røget filet - altså pålæg. Er det det sammme
som hamburgryg? Altså vil man kunne skære tynde skiver af hamburgryg og er
det så det samme som røget filet?



 
 
Kevin Edelvang (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 26-01-05 13:52

MulleMor wrote:

>Altså vil man kunne skære tynde skiver af
> hamburgryg og er det så det samme som røget filet?

Nej. Tynde skiver af hamburgerryg er hamburgerryg i skiver. Så vidt jeg lige
kan gennemskue, er den væsentligste forskel, at hamburgerryg er kogt. Det er
røget filet ikke. Desuden er der vel tale om en anden udskæring, men det må
andre svare på.

Mvh
Kevin Edelvang



Inger Pedersen (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-01-05 14:51


"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse

>. Desuden er der vel tale om en anden udskæring, men det må andre svare på.

Nej, begge dele kommer fra den lange rygmuskel på grisen. Forskellen er som
du skriver kogning eller ej.

Hilsen Inger



MulleMor (26-01-2005)
Kommentar
Fra : MulleMor


Dato : 26-01-05 17:10

Det vil sige man faktisk godt kan skærer tynde skiver af den rå hamburgryg,
og så spise det?
Okay - det var det jeg ikke rigtig troede på, men selvfølgelig den er jo
røget...

Tak for hjælpen, så har jeg også lært lidt i dag :0))


"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41f7a054$0$48329$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
>
>>. Desuden er der vel tale om en anden udskæring, men det må andre svare
>>på.
>
> Nej, begge dele kommer fra den lange rygmuskel på grisen. Forskellen er
> som du skriver kogning eller ej.
>
> Hilsen Inger
>



Inger Pedersen (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-01-05 17:35


"MulleMor" <mm@mail.dk> skrev i en meddelelse

> Det vil sige man faktisk godt kan skærer tynde skiver af den rå
> hamburgryg, og så spise det?

Ja, hvis man kan lide det.
Jeg har tit skåret en bid og "jeg har da ingen skade taget"
Men det skal efter min mening skæres meget tyndt for at være godt.

> Okay - det var det jeg ikke rigtig troede på, men selvfølgelig den er jo
> røget...

Netop.
Røgede, lufttørrede skinker spises jo også i massevis, uden at ret mange
spekulerer nærmere over det.

> Tak for hjælpen, så har jeg også lært lidt i dag :0))

Selv tak.

Hilsen Inger



Peter Westh (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-01-05 19:41

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41f7c6b4$0$48322$14726298@news.sunsite.dk...
> > Okay - det var det jeg ikke rigtig troede på, men selvfølgelig den er jo
> > røget...
>
> Netop.
> Røgede, lufttørrede skinker spises jo også i massevis, uden at ret mange
> spekulerer nærmere over det.

Måske kan der være et hygiejneproblem? Er hamburgerryg
lavet/pakket/opbevaret efter de samme standarder som røget filet?

/P



Inger Pedersen (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-01-05 20:16


"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
>
> Måske kan der være et hygiejneproblem? Er hamburgerryg
> lavet/pakket/opbevaret efter de samme standarder som røget filet?

Aner det ikke - men umiddelbart ville jeg anse risikoen for uønskede
bakterier for at være mindre i helt kød end i skiver.

Hilsen Inger



-V- (27-01-2005)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 27-01-05 14:19

Inger Pedersen wrote:
>> Måske kan der være et hygiejneproblem? Er hamburgerryg
>> lavet/pakket/opbevaret efter de samme standarder som røget filet?
>
> Aner det ikke - men umiddelbart ville jeg anse risikoen for uønskede
> bakterier for at være mindre i helt kød end i skiver.

Risikoen for bakterier er, som du siger, naturligvis mindre i helt kød end i
skiver.

Problemet med røget filet er at røgningen ikke altid virker efter hensigten.
Der findes den mest ondskabsfulde bakterie i svinekød (DT 104), som ikke
altid bliver slået ihjel ved røgningen, og hvis man ikke har 100 % styr på
sine processer i produktionen kan man risikere at have uønsket vækst i sin
filet.

Der har således været nogle ganske uheldige sager i løbet af de sidste par
år, hvor store partier røget filet er blevet trukket tilbage fra markedet -
jeg er sikker på at google kan oplyse mere præcist hvor og hvornår.





-V-



Gainsbourg (28-01-2005)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 28-01-05 02:25

>>> Måske kan der være et hygiejneproblem? Er hamburgerryg
>>> lavet/pakket/opbevaret efter de samme standarder som røget filet?
>>
>> Aner det ikke - men umiddelbart ville jeg anse risikoen for uønskede
>> bakterier for at være mindre i helt kød end i skiver.
>
> Risikoen for bakterier er, som du siger, naturligvis mindre i helt kød end
> i skiver.
>
> Problemet med røget filet er at røgningen ikke altid virker efter
> hensigten. Der findes den mest ondskabsfulde bakterie i svinekød (DT 104),
> som ikke altid bliver slået ihjel ved røgningen, og hvis man ikke har 100
> % styr på sine processer i produktionen kan man risikere at have uønsket
> vækst i sin filet.
>
> Der har således været nogle ganske uheldige sager i løbet af de sidste par
> år, hvor store partier røget filet er blevet trukket tilbage fra
> markedet - jeg er sikker på at google kan oplyse mere præcist hvor og
> hvornår.

Ja, og DT 104 udmærker sig jo ved at have den "kvalitet", at den er
resistent over for antibiotika. Den findes i øvrigt i kylling og andre
kødprodukter også ind i mellem.

- Og så er der jo også parasitter som eksempelvis Trihkiner. Generelt skal
man altså være varsom med netop svinekød og altid opvarme til 90+.



Rene' Hjorth (28-01-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 28-01-05 16:28

[Peter Westh | Wed, 26 Jan 2005 19:41:04 +0100]

>Måske kan der være et hygiejneproblem? Er hamburgerryg
>lavet/pakket/opbevaret efter de samme standarder som røget filet?

Sjældent. Som du også kan se farven og strukturen i en rå hamburgryg, har
den ikke samme fasthed o.l. som en røget fillet.

Jeg kunne også godt tro (men jeg ved det ikke) at nogle
hamburgrygproducenter ikke rigtigt røger kødet men tilsætter røgesmag til
den saltlage de pumper i dyret?

Jeg havde nok ikke spist det - men jeg er også sart :)

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

-V- (28-01-2005)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 28-01-05 20:54

Rene' Hjorth wrote:
> Jeg kunne også godt tro (men jeg ved det ikke) at nogle
> hamburgrygproducenter ikke rigtigt røger kødet men tilsætter røgesmag
> til den saltlage de pumper i dyret?

Ja, naturligvis.
Du kan nok ovenikøbet erstatte 'nogle' med 'langt de fleste'.

> Jeg havde nok ikke spist det - men jeg er også sart :)

Eller.....kvalitetsbevidst?





-V-



Rene' Hjorth (31-01-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 31-01-05 11:38

[-V- | Fri, 28 Jan 2005 20:53:55 +0100]

>> Jeg havde nok ikke spist det - men jeg er også sart :)
>Eller.....kvalitetsbevidst?

Naturligvis - tak :)

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

-V- (26-01-2005)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 26-01-05 17:37

MulleMor wrote:
> Det vil sige man faktisk godt kan skærer tynde skiver af den rå
> hamburgryg, og så spise det?
> Okay - det var det jeg ikke rigtig troede på, men selvfølgelig den er
> jo røget...

Den er jo netop ikke *rå*, men *røget*.





-V-



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408534
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste