/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
en kraftig Tomatsuppe
Fra : Henrik


Dato : 24-01-05 18:31

Jeg påtænker at lave en god kraftig tomat suppe - en suppe der varmer både
sjæl og krohop :)

Jeg tænkte på at svitse lidt løg, hvidløg, chili (de almindelige store, man
køber i Føtex eller skal det være habaneros?) lidt pastinak/persillerod,
lidt selleri, lidt gulerod ... indtil skidtet er mørt.

Udover dåsetomaterne, salt, peber, paprika, cayenne peber og måske lidt
curry tænkte jeg på grøntsagsbuillon ...
Kunne der være andre gode ting, der hellere skulle puttes i?



 
 
Basil (24-01-2005)
Kommentar
Fra : Basil


Dato : 24-01-05 17:29

Henrik wrote:
> Jeg påtænker at lave en god kraftig tomat suppe - en suppe der varmer både
> sjæl og krohop :)
>
> Jeg tænkte på at svitse lidt løg, hvidløg, chili (de almindelige store,
man
> køber i Føtex eller skal det være habaneros?) lidt pastinak/persillerod,
> lidt selleri, lidt gulerod ... indtil skidtet er mørt.
>
> Udover dåsetomaterne, salt, peber, paprika, cayenne peber og måske lidt
> curry tænkte jeg på grøntsagsbuillon ...
> Kunne der være andre gode ting, der hellere skulle puttes i?

Jeg tror det er fint, evt. nogen suppehorn og en lille skvis fløde til at
legere den med.
Sig til når den er klar, så kommer jeg og prøvesmager den for dig
Kai



Henrik (25-01-2005)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 25-01-05 17:33


"Basil" skrev i en meddelelse
> Jeg tror det er fint, evt. nogen suppehorn og en lille skvis fløde til at
> legere den med.

Dumt spørgsmål ..men hvad er suppehorn??

> Sig til når den er klar, så kommer jeg og prøvesmager den for dig

Det vil jeg underveje

Henrik



Devast8or (25-01-2005)
Kommentar
Fra : Devast8or


Dato : 25-01-05 18:41

Henrik wrote:
> "Basil" skrev i en meddelelse
>> Jeg tror det er fint, evt. nogen suppehorn og en lille skvis fløde
>> til at legere den med.
>
> Dumt spørgsmål ..men hvad er suppehorn??
>

Små hornformede pastafætre (du kan finde dem på hylden ved siden af
pastakusiner ;)

Derudover kunne jeg måske foreslå en smule hakket oksekød i også - og så et
stykke varm flute til.

Devast8or



mcloud (24-01-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 24-01-05 20:34

En smule røget paprika eller bacon måske
mvh mcloud



mcloud (26-01-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 26-01-05 21:08

Hej Henrik
Her skal du få min hemmelige opskrift
mvh mcloud :

100 -150 g Bacon i skiver
3 dåser hakkede flåede tomater
1 dåse koncentreret tomat puré
1 stort løg
4 fed hvidløg
2-3 store grønne chili-frugter (efter behag )
½ l hønse god fond (eller buillon)
1/8 tsk røget paprika
1 tsk oregano
2 tsk basilikum
Salt og Peber
Pynt med friskhakket basilikum
Parmasan


Skær baconen i små tern og Svits det. Tilsæt løg, hvidløg, chili og
krydderier.
Hæld fond'en ned i blandingen og tilsæt derefter de hakkede tomater og den
koncentrerede tomat puré.
Lad suppen små-simre i ca 30 min. Tilsæt evt. lidt pasta eller ris for at
give suppen lidt mere fylde.
Kan ved servering drysses med frisk revet parmasanost.






Klaus Alexander Seis~ (24-01-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-01-05 20:51

Henrik skrev:

> Udover dåsetomaterne, salt, peber, paprika, cayenne peber og måske
> lidt curry tænkte jeg på grøntsagsbuillon ...
> Kunne der være andre gode ting, der hellere skulle puttes i?

Små tern af chorizo med jalapeño?

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark

Henrik (25-01-2005)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 25-01-05 17:31


"Klaus Alexander Seistrup" skrev i en meddelelse
> Små tern af chorizo med jalapeño?

Er det det der hedder Chorizo picante,
hvis nej, kan det så købes i Kolding ?



Klaus Alexander Seis~ (25-01-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-01-05 23:17

Henrik skrev:

>> Små tern af chorizo med jalapeño?
>
> Er det det der hedder Chorizo picante,
> hvis nej, kan det så købes i Kolding ?

Jeg bruger "Chorizo med jalapeno" fra Aalbæk Specialiteter i Give.
Den kan købes i bl.a. Irma.

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark

Sebastian (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Sebastian


Dato : 26-01-05 20:06

Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote:

> Henrik skrev:

> > hvis nej, kan det så købes i Kolding ?
> Den kan købes i bl.a. Irma.
Der er ingen Irma vest for Storebælt. :(
Tror mig. Jeg har ledt efter dem.


--
Sebastian Loeck
Frederiksberg Denmark

Klaus Alexander Seis~ (27-01-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 27-01-05 06:56

Sebastian skrev:

>>> hvis nej, kan det så købes i Kolding ?
>>
>> Den kan købes i bl.a. Irma.
>
> Der er ingen Irma vest for Storebælt. :(

Det må være muligt at kontakte Aabæk Specialiteter direkte og spørge
hvem der forhandler deres varer.

Nu jeg tænker over det, så har jeg osse set Aalbæks pølser i Kvickly
i Buddinge. Uhm, Aalbæks fennikelsalami...

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark

Henrik (27-01-2005)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 27-01-05 15:16


"Klaus Alexander Seistrup" skrev i en meddelelse
>> Er det det der hedder Chorizo picante,
>> hvis nej, kan det så købes i Kolding ?
>
> Jeg bruger "Chorizo med jalapeno" fra Aalbæk Specialiteter i Give.
> Den kan købes i bl.a. Irma.
>

Af og til kan man ikke se skoven for bare træer, eller hvad ma nu skriver
.... jeg opdagede i går aftes, at Bilka (og mon ikke også Føtex har det, når
de nu er familie med hinanden?) sælger en række Aalbæk produkter

Dog blev jeg en smule paf over prisen .. Kr 40,- for 100-150 gram ..!!
(eller det er for sjældent at jeg køber salami "ting" ?)

Henrik



kautaq (25-01-2005)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 25-01-05 04:29

Henrik wrote:

> Jeg påtænker at lave en god kraftig tomat suppe - en suppe der
> varmer både sjæl og krohop :)

Good for you

> Jeg tænkte på at svitse lidt løg, hvidløg,

God ide!

> chili (de almindelige store, man
> køber i Føtex eller skal det være habaneros?)

Aner det ikke, jeg er ikke så vild med stærk mad

> lidt pastinak/persillerod,
> lidt selleri, lidt gulerod ... indtil skidtet er mørt.

Rigtig god ide, evt. lidt porre skader heller ikke.

> Udover dåsetomaterne, salt, peber, paprika, cayenne peber og måske lidt
> curry tænkte jeg på grøntsagsbuillon ...

Hvis det er Knorr du taler om, så vil jeg på det kraftigste
fraråde det. Der er så meget saft og kraft i suppen nu, at
bouillon vil overtage og ødelægge det hele.

> Kunne der være andre gode ting, der hellere skulle puttes i?

Jeg hælder det igennem en si og maser lidt mere ud med en ske.
Smager til med salt og peber og lidt fløde.

Man kan også bruge det som en pastasovs, hvor pastaen er kogt
al dente og får lov at simre videre i sovsen/suppen og så en
orn'li' gang friskrevet parmasan til.

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

Carsten Petersen (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Carsten Petersen


Dato : 26-01-05 11:07


"Henrik" <hallo_derude@hotmail.comXX> skrev i en meddelelse
news:41f521f9$0$309$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Kunne der være andre gode ting, der hellere skulle puttes i?

Er også til bacon.
Lyder lækkert, lad os høre resultatet

--
Mvh
Carsten

Endnu en udgydelse fra CP's PC!



Sebastian (26-01-2005)
Kommentar
Fra : Sebastian


Dato : 26-01-05 20:06

Henrik <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote:

> Jeg påtænker at lave en god kraftig tomat suppe - en suppe der varmer både
> sjæl og krohop :)
>
> Jeg tænkte på at svitse lidt løg, hvidløg, chili (de almindelige store, man
> køber i Føtex eller skal det være habaneros?) lidt pastinak/persillerod,
> lidt selleri, lidt gulerod ... indtil skidtet er mørt.
>
> Udover dåsetomaterne, salt, peber, paprika, cayenne peber og måske lidt
> curry tænkte jeg på grøntsagsbuillon ...
> Kunne der være andre gode ting, der hellere skulle puttes i?

Skal den være klar, grynet eller "med fyld"?
Jeg er helt vilde med klare tomatsupper.

Pasta i suppen hører IMHO kantinen og andre steder hvor folk skal blive
mætte til. Oxekød eller bare fond, kan give lidt mere kraft.
Glem ikke en lillebittesmule sukker - det varmer i hjertet og fremhæver
tomatsmagen - de smager mere modne. Når der er sukker i tror din hjerne
nemlig at sødmen kommer fra tomater, der modnede på vidunderlig smukke
bakker i Toskana og ikke fra roer, der voksede på en møjforblæst mark på
Lolland.

hilsen
--
Sebastian Loeck
Frederiksberg Denmark

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste