| Efter min tomatsuppe gik i vasken forleden, var jeg ude efter revance. Så i
 dag lavede jeg en hokkaido-græskarsuppe som jeg selv syntes smagte godt, og
 som gik rent ind hos min knap to-årige datter. Det er en variation over en
 opskrift i Camilla Plums bog "Grønt":
 
 Et stort løg (rødløg, det var hvad jeg havde), hakket
 En skive knoldselleri, hakket
 1 spsk revet ingefær (jeg brugte halv ingefær/ halvt galangarod, men det er
 nok uvæsentligt)
 1/2 tsk friskstødte kardemommefrø
 
 alt dette stegte jeg i en forholdsvis stor slat olivenolie i en gryde, til
 det var blødt og gyldenbrunt. Så tilsatte jeg:
 
 1 hokkaidogræskar, skrællet, kernerne fjernet og kødet skåret i mindre
 stykker
 Grønsagsbouillon, så det dækkede.
 
 Og lod det koge en god halv time, til græskarret var absolut mørt. Så kørte
 jeg det igennem med stavblenderen og fortyndede med mælk (næsten 1/2 liter).
 Smagte til med salt og lidt peber.
 
 Nu var suppen ren barnemad - sød, mildt krydret og cremet. For min egen
 skyld snittede jeg en frisk rød chilipeber fint, fjernede kernerne, og
 stegte den i et minuts tid i en spsk olivenolie på panden. Det hældte jeg op
 i en skål, hvor jeg tilsatte limesaft, salt og peber. Denne chiliolie
 dryppdede jeg så i dekorative striber i min egen portion suppe.
 
 Som altid med nye retter skulle Sara lege med maden i et kvarters tid, før
 hun besluttede sig for at spise af den - men så fik hun også en ordentlig
 portion.
 
 God appetit
 
 Peter
 
 
 
 
 
 
 
 |