|
| Grillpande spørgsmål Fra : Martin Sand. |
Dato : 15-01-05 15:37 |
|
Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer på
den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
Nogen der har et tip?
Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12 på
elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
(Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
--
MVH Martin
feedback (a) stofanet dk
| |
Gitte Sørensen (15-01-2005)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 15-01-05 17:04 |
|
Sat, 15 Jan 2005 15:37:24 +0100, skrev "Martin Sand."
<invalid@invalid.invalid> i dk.kultur.mad+drikke:
>Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelske bøffer på
>den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
>Nogen der har et tip?
Vi har en Eva-Trio grillpande (den ovale).
Når vi steger bøffer på den, fyrer vi komfuret helt op på højeste
blus, så panden bliver godt gennemvarm. Vi plejer i øvrigt også lige
at spraye/pensle lidt olie på panden.
Bøfferne blive altid rigtig flot stribede.
--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/
| |
Martin Sand. (16-01-2005)
| Kommentar Fra : Martin Sand. |
Dato : 16-01-05 14:15 |
|
Gitte Sørensen wrote:
> Vi har en Eva-Trio grillpande (den ovale).
> Når vi steger bøffer på den, fyrer vi komfuret helt op på højeste
> blus, så panden bliver godt gennemvarm. Vi plejer i øvrigt også lige
> at spraye/pensle lidt olie på panden.
> Bøfferne blive altid rigtig flot stribede.
Tak for alle svarene. Jeg har nu prøvet at skrue op på 10 og derefter
tilpasse varmen, og resultatet er blevet fremragende!
Blot underligt at fabrikenten skriver, at stegningen bliver bedst ved
langvarig medium varme (mellem 4-6 ud af 12). Men det er måske endnu en
mulighed ved en støbejernspande.
--
MVH Martin
feedback (a) stofanet dk
| |
jubija@yahoo.dk (15-01-2005)
| Kommentar Fra : jubija@yahoo.dk |
Dato : 15-01-05 17:07 |
|
On Sat, 15 Jan 2005 15:37:24 +0100, "Martin Sand."
<invalid@invalid.invalid> wrote:
>Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer på
>den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
>Nogen der har et tip?
>Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12 på
>elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
>havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
>(Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
Grillning er kendetegnet ved meget høje temperaturer, så hvis den ikke
kan tåle at blive skruet højere op end til det halve, så ender du med
at koge bøfferne fremfor at grille dem - og så kan man vel ikke kalde
det en grillpande.
Hvis der virkelig er tale om emalje kan jeg simpelthen ikke se
problemet (emalje plejer ikke at tage skade af høj varme). Hvis der er
tale om teflon kan der ganske rigtig være et problem ved langvarig høj
varme, men hvis den ikke kan tåle kortvarig høj varme, så er
kvaliteten simpelthen for dårlig (det svarer jo nærmest til en
isterningbakke, der ikke kan tåle frost)
| |
Basil (15-01-2005)
| Kommentar Fra : Basil |
Dato : 15-01-05 20:22 |
|
Martin Sand. wrote:
> Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
> kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer
på
> den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på
bøfferne.
> Nogen der har et tip?
> Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12
på
> elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
> havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
> (Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
Fuld skrue på panden, og lad bøffen ligge stille på panden, så får du de
flotteste riller hen af bøffen.
Kai
| |
Basil (15-01-2005)
| Kommentar Fra : Basil |
Dato : 15-01-05 20:31 |
|
Basil wrote:
> Martin Sand. wrote:
>> Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>> kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer
på
>> den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på
bøfferne.
>> Nogen der har et tip?
>> Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12
på
>> elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men
jeg
>> havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
>> (Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
>
> Fuld skrue på panden, og lad bøffen ligge stille på panden, så får du de
> flotteste riller hen af bøffen.
> Kai
Du skal lige skrue lidt ned, efter et par minutter.
Kai
| |
Hans Pedersen (16-01-2005)
| Kommentar Fra : Hans Pedersen |
Dato : 16-01-05 09:05 |
|
On Sat, 15 Jan 2005 15:37:24 +0100, "Martin Sand."
<invalid@invalid.invalid> wrote:
>Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>kvalitet
Jeg vil gerne lige slå et slag for en, for os, nu nødvendig ting:
http://www.obh.dk/Products/Product.asp?ProductNo=6974
Efter vi har fået sådan en "kontaktgrill" har vi ikke brugt vores
grillpande. Den er virkelig genial, og der kommer der de omtalte
"grillriller" i overfladen.
--
Hans Pedersen, Varde.
| |
Jens Bruun (17-01-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 17-01-05 09:53 |
| | |
Hans L. Jørgensen (17-01-2005)
| Kommentar Fra : Hans L. Jørgensen |
Dato : 17-01-05 10:47 |
|
Hans Pedersen wrote:
>
> Jeg vil gerne lige slå et slag for en, for os, nu nødvendig ting:
>
> http://www.obh.dk/Products/Product.asp?ProductNo=6974
>
> Efter vi har fået sådan en "kontaktgrill" har vi ikke brugt vores
> grillpande. Den er virkelig genial, og der kommer der de omtalte
> "grillriller" i overfladen.
Er det ikke fantastisk.
Vi køber og køber, vi labber alt det slam (læs reklamer) i os sælgerne
pådutter os.
Folk's køkkener bliver større og større, hvad bruger de det til?
Ja - når man ser på hvad folk bringer hjem i indkøbsposerne, skulle man
nærmest tro de boede i en ètværelses med max en microovn en og måske enkelt
kogeplade.
Nå jo, - "samtalekøkken", er det det vi i gamle dage kaldte
"dagligstuen/spisestuen" eller "spisekrogen". Men selvfølgelig skal man da
nødvendigvis have mange skabe for at kunne rumme alt det junk som reklamerne
siger er et must at eje ;)
Men ellers, - _tak_ for alle de rigtig gode madopskrifter og tips der
bringes i denne gode gruppe.
--
Hans L. Jørgensen
8660 Skanderborg
| |
Hans Pedersen (17-01-2005)
| Kommentar Fra : Hans Pedersen |
Dato : 17-01-05 18:38 |
|
On Mon, 17 Jan 2005 10:47:09 +0100, "Hans L. Jørgensen"
<hansjo@XXXget2net.dk> wrote:
>Er det ikke fantastisk.
Jo, uagtet din sang fra de varme lande er vi faktisk rigtig glade for
den. Den bedste julegave min arbejdsplads endnu har givet.
--
Hans Pedersen, Varde.
| |
Hjorth (17-01-2005)
| Kommentar Fra : Hjorth |
Dato : 17-01-05 21:12 |
|
Er det en bank i Syd?
"Hans Pedersen" <h2ns@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:mutnu05v5b4lu57svt54naa7mml4s7chb7@4ax.com...
> On Mon, 17 Jan 2005 10:47:09 +0100, "Hans L. Jørgensen"
> <hansjo@XXXget2net.dk> wrote:
>
> >Er det ikke fantastisk.
>
> Jo, uagtet din sang fra de varme lande er vi faktisk rigtig glade for
> den. Den bedste julegave min arbejdsplads endnu har givet.
>
> --
> Hans Pedersen, Varde.
| |
Hans Pedersen (18-01-2005)
| Kommentar Fra : Hans Pedersen |
Dato : 18-01-05 22:39 |
|
On Mon, 17 Jan 2005 21:11:43 +0100, "Hjorth" <j.hjorth@stofanet.dk>
wrote:
>Er det en bank i Syd?
Ikke just. :)
--
Hans Pedersen, Varde.
| |
Aksel Petersen (16-01-2005)
| Kommentar Fra : Aksel Petersen |
Dato : 16-01-05 20:38 |
|
Martin Sand. wrote:
> Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
> kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer på
> den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
> Nogen der har et tip?
> Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12 på
> elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
> havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
> (Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
>
Du skulle have skruet op til 11-12 stykker. Kan panden ikke tåle dette,
så smid den væk.
Aksel
| |
mail@microsoft.com (17-01-2005)
| Kommentar Fra : mail@microsoft.com |
Dato : 17-01-05 22:35 |
|
On Sat, 15 Jan 2005 15:37:24 +0100, "Martin Sand."
<invalid@invalid.invalid> wrote:
>Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer på
>den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
>Nogen der har et tip?
>Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12 på
>elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
>havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
>(Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
Du skal have en meget varm grillpande inden du lægger kødet på. Jeg
ville sætte komfuret på 12 i 1-2 minutter.
Læg kødet på, og vend det ikke før det er stægt på undersiden. Hvis
kødet hænger fast i panden, var panden ikke varm nok da kødet blev
lagt på.
Alex Berg
www.max30.dk
Bliv overvægten kvit. Brug Max30 tit.
Nu med 160 opskrifter og 1730 råvarer.
| |
mail@microsoft.com (17-01-2005)
| Kommentar Fra : mail@microsoft.com |
Dato : 17-01-05 22:42 |
|
On Sat, 15 Jan 2005 15:37:24 +0100, "Martin Sand."
<invalid@invalid.invalid> wrote:
>Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer på
>den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
>Nogen der har et tip?
>Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12 på
>elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
>havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
>(Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
En grillpande skal være meget varm inden kødet lægges på.
Hvis panden ikke er varm nok, hænger kødet fast, når det vendes.
Når du vender kødet, så check om det ser ud til at være stegt. Hvis
dette ikke er tilfældet, så vent med at vende det første gang.
Alex Berg
www.max30.dk
Bliv overvægten kvit. Brug Max30 tit.
Nu med 160 opskrifter og 1730 råvarer.
| |
mail@microsoft.com (17-01-2005)
| Kommentar Fra : mail@microsoft.com |
Dato : 17-01-05 22:42 |
|
Du skal varme panden meget mere op. Sæt den på 12 i 1-2 min, så den
bliver meget varm. Når du så lægger kødet på og vender det, skal kødet
ikke hænge fast i rillerne. Hvis kødet hænger fast, var panden ikke
varm nok da det kom på.
Alex Berg
www.max30.dk
Bliv overvægten kvit. Brug Max30 tit.
Nu med 160 opskrifter og 1730 råvarer.
On Sat, 15 Jan 2005 15:37:24 +0100, "Martin Sand."
<invalid@invalid.invalid> wrote:
>Jeg fik en grillpande i julegave (altså en pande med riller) af hæderlig
>kvalitet, og jeg har efterfølgende prøvet at stege et par engelsek bøffer på
>den, men jeg synes ikke rigtigt at "grill-rillerne" kommer frem på bøfferne.
>Nogen der har et tip?
>Der er ikke brugt fedtstof på panden, og den er varmet op til 6 ud af 12 på
>elkomfuret. Der står, at højere varme kan skade emaljen på panden, men jeg
>havde dog mest lyst til at skrue op på mindst 8-9...
>(Jeg vil forøvrigt helst have mine bøffer gennemstegt).
Alex Berg
www.max30.dk
Bliv overvægten kvit. Brug Max30 tit.
Nu med 160 opskrifter og 1730 råvarer.
| |
|
|