/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gran canaria
Fra : Ole Jakobsen


Dato : 14-01-05 12:12

Hej alle

Jeg var på Gran Canaria for nogle år tilbage, og der fik jeg nogle små
kartofler der var lagt på et lag af salt med tilhørende sovs.
Er der nogen der ved hvordan det laves??

Hilsen Ole



 
 
Lisbeth Jacobsen (14-01-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 14-01-05 12:22

"Ole Jakobsen" <guffy2@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:41e7a921$0$163$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...

> Jeg var på Gran Canaria for nogle år tilbage, og der fik jeg nogle små
> kartofler der var lagt på et lag af salt med tilhørende sovs.

Små kartofler med skræl (1 kg), salt (½ dl) og vand (½ liter) koges til
vandet er væk og saltet sidder tilbage på de små kartofler. Nogle koger 1-2
både citron med.

Sovsen hedder Mojo.

Hvis du Googler efter canariske kartofler får du masser af opskrifter.


Mvh. Lisbeth



Heidi (14-01-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 14-01-05 16:58

Lisbeth Jacobsen wrote:
> "Ole Jakobsen" <guffy2@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:41e7a921$0$163$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
>> Jeg var på Gran Canaria for nogle år tilbage, og der fik jeg nogle
>> små kartofler der var lagt på et lag af salt med tilhørende sovs.
>
> Små kartofler med skræl (1 kg), salt (½ dl) og vand (½ liter) koges
> til vandet er væk og saltet sidder tilbage på de små kartofler. Nogle
> koger 1-2 både citron med.
>
> Sovsen hedder Mojo.
>
> Hvis du Googler efter canariske kartofler får du masser af opskrifter.

En slags variant af Mojo-saucen lavede vi engang for nogle år siden
(eller dvs. den har nok ikke så meget med den oprindelige opskrift at
gøre) fra en opskrift i en bog jeg var sikker på jeg havde, men nu kan
jeg selvfølgelig ikke finde den.
Såvidt jeg husker var det faktisk en slags mayonnaise med bla.
æggeblommer, olie og masser af hvidløg. Det smagte også godt!

--
Heidi


Gitte Sørensen (14-01-2005)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 14-01-05 18:58

Fri, 14 Jan 2005 16:57:45 +0100, skrev "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> i
dk.kultur.mad+drikke:

>En slags variant af Mojo-saucen lavede vi engang for nogle år siden
>(eller dvs. den har nok ikke så meget med den oprindelige opskrift at
>gøre) fra en opskrift i en bog jeg var sikker på jeg havde, men nu kan
>jeg selvfølgelig ikke finde den.
>Såvidt jeg husker var det faktisk en slags mayonnaise med bla.
>æggeblommer, olie og masser af hvidløg. Det smagte også godt!

Det lyder som Aïoli - jeg har bl.a. fået det i Spanien til Calamares
(blæksprutter) - smager supergodt.


--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/

Heidi (15-01-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 15-01-05 09:34

Gitte Sørensen wrote:
> Fri, 14 Jan 2005 16:57:45 +0100, skrev "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> i
> dk.kultur.mad+drikke:
>
>> En slags variant af Mojo-saucen lavede vi engang for nogle år siden
>> (eller dvs. den har nok ikke så meget med den oprindelige opskrift at
>> gøre) fra en opskrift i en bog jeg var sikker på jeg havde, men nu
>> kan jeg selvfølgelig ikke finde den.
>> Såvidt jeg husker var det faktisk en slags mayonnaise med bla.
>> æggeblommer, olie og masser af hvidløg. Det smagte også godt!
>
> Det lyder som Aïoli - jeg har bl.a. fået det i Spanien til Calamares
> (blæksprutter) - smager supergodt.

Njaaa men jeg tror alligevel der var mere i det end det. Såvidt jeg
husker havde det en rødlig farve, så der har sikkert været nogle
krydderier i af en slags der farvede det, og ligner aïoli ikke normal
mayo?

--
Heidi


Ole Jakobsen (15-01-2005)
Kommentar
Fra : Ole Jakobsen


Dato : 15-01-05 08:28

Hejsa

Tusinde tak for venligheden, jeg vil søge lidt på det.

Hilsen Ole

"Ole Jakobsen" <guffy2@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:41e7a921$0$163$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej alle
>
> Jeg var på Gran Canaria for nogle år tilbage, og der fik jeg nogle små
> kartofler der var lagt på et lag af salt med tilhørende sovs.
> Er der nogen der ved hvordan det laves??
>
> Hilsen Ole
>
>



The man himself (15-01-2005)
Kommentar
Fra : The man himself


Dato : 15-01-05 12:56

Hvor er det morsomt.

I 1979 var vi på Gran Canaria og i mange år efter prøvede min mor prøvet at
finde ud af noget med Mojo.

Vi havde lejet en Fiat 12/7 og var kørt til Western byen og senere et sted
oppe i bjergene var vi inde på en
lille restaurant hvor vi fik det. Min mor fik den dag kun navnet men ikke
opskriften på Mojo.

Jaja...man skal overraskes hele livet



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste