Vi har en rigtig italiener - en Saeco Aroma (til en ca. 2500-3500 kr). Den
ser ok ud - laver _fantastisk_ espresso, er nem og effektiv at skumme med,
er forholdsvis nem at bruge, er pladsøkonomisk, supernem at gøre ren og du
kan lave espresso'er til mange i træk - også når du har 12 gæster. Af alle
vores bekendtes espressomaskiner (i den prisklasse), er der ikke nogen der
kommer op på siden af den. Een af vores venner har en Pavoni til 18.000kr.
og han synes også at Saeco'en er et suverænt køb (- omend Pavoni'en er
meget, meget flottere).
Kværnen er en manuel (altså håndkraft) fra Peugeot (som laver verdens bedste
kværne) og købt i Illums Bolighus - vi fik den anbefalet af vores lokale
barista og espresso-imfortør og den koster ca 600 kr. Vores barista mente
ikke at der er andre manuelle kværne der kan løfte opgaven med at kværne til
espressomaskine. Den fylder ikke det store (langt mindre end elektriske),
kan indstilles fra groft (til stempelkande) til ekstremt pulverfin (til
espressomaskine). Den fåes i lyst træ med messing monteringer og mørk træ
med stålmonteringer.
Hvad du end gør, så lad være med at købe en Francis Francis
espressomaskine - det er noget værre bras på alle måder...
Velbekomme
/Gainsbourg
http://products.saeco.com/Index.asp?id_lingua=ENG - se under household
machines => traditional machines => Aroma - fåes i 4 forskellige farver.
"S?ren Vissing Straszek" <gateway@straszek.dk> skrev i en meddelelse
news:58e3d27c.0501120831.634f9e17@posting.google.com...
> Jeg er ligesom mange andre blevet afhængig af espresso, og har nu
> indset at min livskvalitet vil stige betydeligt hvis jeg får min egen
> espresso maskine.
>
> Jeg har brugt et stykke tid på at tjekke de forskellige espresso sider
> på nettet, men dette har nok gjort mig mere forvirret end oplyst. Det
> lader til at være ligeså svært at vælge en espressomaskine som det er
> at finde de rigtige støvsugerposer. Jeg har indset at jeg har behov
> for hjælp. Måske kan i hjælpe?
>
> Min krav er at jeg vil have en maskine der laver en god espresso, ikke
> bare nu men også om flere år, når min sans for espresso måske har
> udviklet sig. Altså vil jeg heller betale mere for en maskine nu -
> hvis det betyder at den kan "holde" længere tid.
>
> Maskinen skal udover at lave god espresso, også kunne opskumme mælk
> til diverse kaffedrikke. Jeg regner med at skulle lave en 6-8
> espressoer om dagen og opskumme mælk 1-2 gange.
>
> At maskine har et flot udsende er vigtigt, men sekundært i forhold til
> kvaliteten af den færdigbryggede espresso.
>
> Jeg er klar over at det er vigtigt med en god kværn, men på grund af
> pladsmangel i mit køkken, så bliver der i første omgang kun plads til
> espressomaskinen, og jeg vil klare mig med friskmalet kaffe fra mit
> lokale kaffe risteri.
>
> Hvad kan i anbefale?