/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tapenade du vigneron
Fra : Søren Tjørnov


Dato : 11-01-05 07:02

Er der en, som har en opskrift på ovenstående - mos af sorte oliven med
rødvin?

Mvh Søren Tjørnov



 
 
kim rasmussen (12-01-2005)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 12-01-05 13:15

Hej Søren
Jeg har konsulteret alle mine Franske ,Italienske,Spanske og Græske
kogebøger( jeg har mange ) der er ingen Tapenade du Vigneron.
Har du overvejet at lægge sorte oliven i rødvin et par timer - 1 døgn,og
selv experimentere dig frem til et ønskværdigt resultat.

Evt denne opskrift:

Læg 200 gram udstenede sorte oliven i rødvin

6 fed hvidløg
50 gram kapers
10 ansjos filetter i olie
1 tsk. strøget ,finthakket timian
1 tsk strøget frisk basilikum
saften af en ½ citron
frisk kværnet peber
Olivenolie

Hvidløgfeddene pilles og det grønne i midten fjernes.
Resten hakkes fint,kapers´ne skylles grundigt og tørres.
Ansjosfiletterne duppes tørre og hakkes fint.
Alle ingredienserne kommes i en blender ,sammen med oliven,timian ,basilikum
og citronsaft og pureres.
Der smages til med peber.
Olivenolien tilsættes i en meget tynd stråle indtil man har en fin smørbar
pasta.

Dette kunne være muligheden ,jeg ville nok bruge en god kraftig rødvin .


--
Mvh
mcloud






Søren Tjørnov (13-01-2005)
Kommentar
Fra : Søren Tjørnov


Dato : 13-01-05 19:35

Mange tak for forslaget til opskrift. Jeg skylder måske lige at nævne
baggrunden for, at jeg søger en opskrift på Tapenade du vigneron. Mine
forældre købte et glas (190 g) i Provence for nogle måneder siden. Det var
alletiders. Det kan bruge som tilbehør i en masse situationer. På glasset er
der anført følgende indhold (løseligt oversat til dansk af undertegnede, der
ikke engang kan tælle til fire på fransk):

Olives noires 67% (sorte oliven)
vin rouge 13,5% (rødvin)
huile d'olive (olivenolie)
ail (?)
moutarde (sennep)
capres au vinaigre (kapers?)
aromates (krydderier?).

Det holder i øvrigt en alkoholprocent på 2. Lidt hjælp til spørgsmålstegnene
i ovenstående ønskes

Mvh Søren Tjørnov

"kim rasmussen" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
news:41e514cb$0$80181$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej Søren
> Jeg har konsulteret alle mine Franske ,Italienske,Spanske og Græske
> kogebøger( jeg har mange ) der er ingen Tapenade du Vigneron.
> Har du overvejet at lægge sorte oliven i rødvin et par timer - 1 døgn,og
> selv experimentere dig frem til et ønskværdigt resultat.
>
> Evt denne opskrift:
>
> Læg 200 gram udstenede sorte oliven i rødvin
>
> 6 fed hvidløg
> 50 gram kapers
> 10 ansjos filetter i olie
> 1 tsk. strøget ,finthakket timian
> 1 tsk strøget frisk basilikum
> saften af en ½ citron
> frisk kværnet peber
> Olivenolie
>
> Hvidløgfeddene pilles og det grønne i midten fjernes.
> Resten hakkes fint,kapers´ne skylles grundigt og tørres.
> Ansjosfiletterne duppes tørre og hakkes fint.
> Alle ingredienserne kommes i en blender ,sammen med oliven,timian
,basilikum
> og citronsaft og pureres.
> Der smages til med peber.
> Olivenolien tilsættes i en meget tynd stråle indtil man har en fin smørbar
> pasta.
>
> Dette kunne være muligheden ,jeg ville nok bruge en god kraftig rødvin .
>
>
> --
> Mvh
> mcloud
>
>
>
>
>



Lars Kristensen (13-01-2005)
Kommentar
Fra : Lars Kristensen


Dato : 13-01-05 20:03

Søren Tjørnov wrote:

> ail (?)

Hvidløg.

http://babelfish.altavista.com er din ven.

- Lars

Peter Westh (13-01-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 13-01-05 20:04

"Søren Tjørnov" <soren@tjornov.dk> skrev i en meddelelse
news:41e6bfc8$0$111$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...

> Olives noires 67% (sorte oliven)
> vin rouge 13,5% (rødvin)
> huile d'olive (olivenolie)
> ail - hvidløg
> moutarde (sennep)
> capres au vinaigre (kapers?) - ja, eddikesyltede kapers
> aromates (krydderier?). Vel, nok nærmere "smagsstoffer" (krydderier er
Epices, krydderurter Herbes)
>
> Det holder i øvrigt en alkoholprocent på 2. Lidt hjælp til
spørgsmålstegnene
> i ovenstående ønskes

Okay, hvis der er 13,5% rødvin i, og det hele holder en alkoholprocent på 2,
så må rødvinen have haft en alkoholprocent på knap 15 (sikkert lidt lavere,
det er ikke til at sige om det er vægt- eller volumenprocent). Det må betyde
at rødvinene er puttet i "rå" - jeg havde ellers tænkt på, om der måske var
tilsat en reduktion af rødvin.

Du har dig vist en opskrift. Husk at købe gode oliven med sten, og mon det
ikke er bedst med franske? Meld endelig tilbage om, hvordan det smager.

/P


> Mvh Søren Tjørnov
>
> "kim rasmussen" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
> news:41e514cb$0$80181$14726298@news.sunsite.dk...
> > Hej Søren
> > Jeg har konsulteret alle mine Franske ,Italienske,Spanske og Græske
> > kogebøger( jeg har mange ) der er ingen Tapenade du Vigneron.
> > Har du overvejet at lægge sorte oliven i rødvin et par timer - 1 døgn,og
> > selv experimentere dig frem til et ønskværdigt resultat.
> >
> > Evt denne opskrift:
> >
> > Læg 200 gram udstenede sorte oliven i rødvin
> >
> > 6 fed hvidløg
> > 50 gram kapers
> > 10 ansjos filetter i olie
> > 1 tsk. strøget ,finthakket timian
> > 1 tsk strøget frisk basilikum
> > saften af en ½ citron
> > frisk kværnet peber
> > Olivenolie
> >
> > Hvidløgfeddene pilles og det grønne i midten fjernes.
> > Resten hakkes fint,kapers´ne skylles grundigt og tørres.
> > Ansjosfiletterne duppes tørre og hakkes fint.
> > Alle ingredienserne kommes i en blender ,sammen med oliven,timian
> ,basilikum
> > og citronsaft og pureres.
> > Der smages til med peber.
> > Olivenolien tilsættes i en meget tynd stråle indtil man har en fin
smørbar
> > pasta.
> >
> > Dette kunne være muligheden ,jeg ville nok bruge en god kraftig rødvin .
> >
> >
> > --
> > Mvh
> > mcloud
> >
> >
> >
> >
> >
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste