"Søren Tjørnov" <soren@tjornov.dk> skrev i en meddelelse
news:41e6bfc8$0$111$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Olives noires 67% (sorte oliven)
> vin rouge 13,5% (rødvin)
> huile d'olive (olivenolie)
> ail - hvidløg
> moutarde (sennep)
> capres au vinaigre (kapers?) - ja, eddikesyltede kapers
> aromates (krydderier?). Vel, nok nærmere "smagsstoffer" (krydderier er
Epices, krydderurter Herbes)
>
> Det holder i øvrigt en alkoholprocent på 2. Lidt hjælp til
spørgsmålstegnene
> i ovenstående ønskes
Okay, hvis der er 13,5% rødvin i, og det hele holder en alkoholprocent på 2,
så må rødvinen have haft en alkoholprocent på knap 15 (sikkert lidt lavere,
det er ikke til at sige om det er vægt- eller volumenprocent). Det må betyde
at rødvinene er puttet i "rå" - jeg havde ellers tænkt på, om der måske var
tilsat en reduktion af rødvin.
Du har dig vist en opskrift. Husk at købe gode oliven med sten, og mon det
ikke er bedst med franske? Meld endelig tilbage om, hvordan det smager.
/P
> Mvh Søren Tjørnov
>
> "kim rasmussen" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
> news:41e514cb$0$80181$14726298@news.sunsite.dk...
> > Hej Søren
> > Jeg har konsulteret alle mine Franske ,Italienske,Spanske og Græske
> > kogebøger( jeg har mange ) der er ingen Tapenade du Vigneron.
> > Har du overvejet at lægge sorte oliven i rødvin et par timer - 1 døgn,og
> > selv experimentere dig frem til et ønskværdigt resultat.
> >
> > Evt denne opskrift:
> >
> > Læg 200 gram udstenede sorte oliven i rødvin
> >
> > 6 fed hvidløg
> > 50 gram kapers
> > 10 ansjos filetter i olie
> > 1 tsk. strøget ,finthakket timian
> > 1 tsk strøget frisk basilikum
> > saften af en ½ citron
> > frisk kværnet peber
> > Olivenolie
> >
> > Hvidløgfeddene pilles og det grønne i midten fjernes.
> > Resten hakkes fint,kapers´ne skylles grundigt og tørres.
> > Ansjosfiletterne duppes tørre og hakkes fint.
> > Alle ingredienserne kommes i en blender ,sammen med oliven,timian
> ,basilikum
> > og citronsaft og pureres.
> > Der smages til med peber.
> > Olivenolien tilsættes i en meget tynd stråle indtil man har en fin
smørbar
> > pasta.
> >
> > Dette kunne være muligheden ,jeg ville nok bruge en god kraftig rødvin .
> >
> >
> > --
> > Mvh
> > mcloud
> >
> >
> >
> >
> >
>
>