|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | hævning.. Fra : Kothoga@heaven.is
 | 
 Dato :  10-01-05 17:27
 | 
 |  | hvorfor skal dej stå tildækket under hævning og hvorfor skal klædet nogle
 gange være vådt?
 Dette spørgsmål er jeg blevet stillet, men hvem kan svare?
 
 Mvh
 
 Jørgen Hansen
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (10-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  10-01-05 17:41
 | 
 |  | 
 <Kothoga@heaven.is> skrev i en meddelelse
 
 > hvorfor skal dej stå tildækket under hævning
 
 for at der ikke skal komme en tør skorpe på dejen.
 
 > og hvorfor skal klædet nogle
 > gange være vådt?
 
 .... "nogle gange": Det afhænger af forfatteren til opskriften
 .... "vådt": for at forhindre udtørringen.
 
 I øvrigt er det nemmere at lægge dejen på bordet og skålen omvendt over. Det
 holder også bedre på lunheden i modsætningen til det våde klæde, der
 afkøler.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  Helle Petersen (10-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Helle Petersen
 | 
 Dato :  10-01-05 18:33
 | 
 |  | Vådt...? For at gøre det nemmere for de små gærceller...Det er alt andet
 lige nemmere for dejen at udvide sig hvis den er våd. Det tror jeg også er
 grunden til "tildækket" da det også holder på fugtigheden.
 
 Mvh
 Helle
 
 P.S. jeg væder klædet med lunkent vand  og desuden sørger gærcellernes
 arbejde for en svag varmeudvikling så jeg har aldrig oplevet at dejen bliver
 kold når den hæver under vådt klæde.
 
 
 
 
 |  |  | 
  -V- (10-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  10-01-05 19:05
 | 
 |  | Helle Petersen wrote:
 > Vådt...? For at gøre det nemmere for de små gærceller...
 
 Eh?
 
 Medmindre du bruger en bradepande på størrelse med en landingsbane, så er
 mængden af væde på overfladen totalt ubetydelig i forhold til mængden af
 væde i dejen.
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ralph (10-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  10-01-05 19:23
 | 
 |  | <Kothoga@heaven.is> skrev i en meddelelse
 news:r1yEd.596$wm4.244@news.get2net.dk...
 > hvorfor skal dej stå tildækket under hævning og hvorfor skal klædet nogle
 > gange være vådt?
 > Dette spørgsmål er jeg blevet stillet, men hvem kan svare?
 
 Ikke et svar, men en kommentar. Min kone var til tupperware-party, og for at
 være lidt høflig købte hun en mega-bage-skål med låg, hold da op det gjorde
 en verden til forskel, jeg bruger aldrig ret meget gær og derfor står min
 dej tit 4-5 timer til hævning, før blev den træls og fik en hård overflade,
 men nu, fugtig og blød..... Kan ikke anbefales nok.
 
 
 --
 venligst
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Westh (11-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  11-01-05 01:26
 | 
 |  | <Kothoga@heaven.is> skrev i en meddelelse
 news:r1yEd.596$wm4.244@news.get2net.dk...
 > hvorfor skal dej stå tildækket under hævning og hvorfor skal klædet nogle
 > gange være vådt?
 > Dette spørgsmål er jeg blevet stillet, men hvem kan svare?
 
 Som andre har skrevet, for at forhindre at dejen tørrer ud.
 
 Jeg synes selv det er voldsomt irriterende med dene tildækning, for der
 sætter sig altid noget dej fast på viskestykket, og det er et fandens besvær
 at vaske det af igen. Jeg har derfor anskaffet en stor skål med låg på, hvor
 jeg hæver min dej. Det har præcis samme effekt. En tallerken eller et fad
 ovenpå skålen kan også gøre det.
 
 Vitavrap vil vel egentlig også kunne bruges.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kim Hansen (11-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Hansen
 | 
 Dato :  11-01-05 05:21
 | 
 |  | "Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> writes:
 
 > <Kothoga@heaven.is> skrev i en meddelelse
 > news:r1yEd.596$wm4.244@news.get2net.dk...
 > > hvorfor skal dej stå tildækket under hævning og hvorfor skal klædet nogle
 > > gange være vådt?
 > > Dette spørgsmål er jeg blevet stillet, men hvem kan svare?
 >
 > Som andre har skrevet, for at forhindre at dejen tørrer ud.
 >
 > Jeg synes selv det er voldsomt irriterende med dene tildækning, for der
 > sætter sig altid noget dej fast på viskestykket, og det er et fandens besvær
 > at vaske det af igen. Jeg har derfor anskaffet en stor skål med låg på, hvor
 > jeg hæver min dej. Det har præcis samme effekt. En tallerken eller et fad
 > ovenpå skålen kan også gøre det.
 >
 > Vitavrap vil vel egentlig også kunne bruges.
 
 Jeg har en stor plasticpose som jeg pakker skålen ind i, det virker også fint.
 
 --
 Kim Hansen             |    |\     _,,,---,,_       |  Det er ikke
 Vadgårdsvej 3, 2.tv.   |    /,`.-´`     -.   ;:-.   |  Jeopardy.
 2860 Søborg            |   |,4-  ) )-,_. ,\ ( `'-'  |  Svar _efter_
 Tlf: 39 56 24 37       |  '---''(_/--'  `-'\_)      |  spørgsmålet.
 
 
 |  |  | 
 |  |