On Sun, 9 Jan 2005 22:07:56 +0100, "Jens Jensen"
<blaaregnvej@pc.dkFJERNDETTE> wrote:
>Jeg tørster efter at lære noget mere om formering eller formeringsformerne
>af vin at kende.
>Jeg har de tidligere år klippet afklip fra vin. Jeg klipper 3 cm. over og
>under en knop, og så lægger jeg dem i en kasse med med sand eller spagnum.
>Det gør jeg i januar og til maj titter der små skud op af dybet. ( Jeg
>glemte !!De må ikke tørre ud )
Det lyder som en glimrende måde at gøre det på.
Jeg ville dog nok klippe lidt tættere end 3 cm på øverste og ederste
knop - en cm måske. Men selvfølgelig ikke så tæt at det beskadiger
knoppen.
>Jeg vil prøve at lægge nogle i fryseren for at se hvordan de arter sig.
Uh, endelig ikke fryseren. For det første tvivler jeg stærkt på at
stiklingerne kan tåle frosten i det hele taget, men i hvert fald vil
temperaturfaldet være så hurtigt, når man smider dem i, at de helt
sikkert vil tage skade.
Køleskabet plejer at være et godt sted at opbevare stiklinger - hvis
ikke det lige var fordi det er så nemt at glemme dem når foråret kommer
Hvis du har held med din metode med at sætte dem allerede nu, så behøver
du ikke bekymre dig om køleskab eller lign.
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
Gartneriet - snart i ny indpakning:
http://ny.gartneriet.dk