On Tue, 22 May 2001 17:49:40 +0200, "Winnie" <rolwap@worldonline.dk>
wrote:
Har selv brugt denne opskrift med meget stor succes......og softice er
absolut at foretrække...
v 8 ikke for store, faste pærer med stilk
Kogelage:
v 1 dl vand
v 2 hele nelliker
v 1 stk. kanel, ca. 4 cm
v tynd skræl af 1 appelsin
v tynd skræl af 1 citron
v ca. 2 dl rødvin
v ca. 2 dl. sukker
Tilbehør:
Flødeskum eller is eventuelt softice.
Skræl pærerne tyndt. Bibehold stilken. Skær blomsten forsigtigt ud.
Bland kogelage af vand, krydderier, den orange/gule skal af
citrusfrugter samt rødvin. Sæt forsigtigt pærerne i en gryde, med
stilken opad. Hæld kogelagen over. Dæk gryden med låg.
Kog pærerne møre ved svag varme. Kogetiden er meget varierende,
afhængig af pærernes modenhed og størrelse. Pas på, de ikke bliver
overkogte, blot lige møre, at de ikke virker hårde. Prøv forsigtigt at
stikke i en pære med en lille kniv. Mor regner med en kogetid på ca.
20 minutter, men pærerne skal være bløde og ikke rå.
Tag pærerne forsigtigt op, når de er møre. Sæt dem i serveringsskålen.
Tilsæt sukker til kogelagen. Lad den indkoge uden låg. Rør af og til.
Lad lagen koge til den begynder at blive lidt tyktflydende. Den må
ikke virke sirups/karamelagtig, så er den for stiv til at kunne
spises. Sker det, at lagen bliver for stiv, spæder man blot op med
lidt mere rødvin.
Si rødvinslagen og øs den over pærerne med en ske. Øs ofte lagen over,
mens pærerne afkøler.
Opskriften er til 4 personer
SERVERING:
Server pærerne let lune eller kolde med koldt flødeskum, is eller
softice.
Softice lave af is med piskefløde som piskes sammen.
>Kan nogle hjælpe med en opskrift på rødvinsmarineret pærer??
>Skal bruge den på lørdag.
>
>På forhånd tak for hjælpen
>
>Winnie
>