"Martin Nystrup Rasmussen" <netfiskeren@worldonline.dk> wrote...
> Jeg savner lidt inspiration til ovenstående. Jeg er også til
> utraditionel mad - gerne piftet op med masser af krydderier. :)
Her er et par opskriftsforslag...
Ostegratineret hornfisk:
ca. 1 kg hornfisk, udbenet
ca. 250 g frosne , fine grønærter
salt, cayennepeber
2 spsk citronsaft
1 dl fløde
1 dl revet ost
Skær den rensede fisk i portionsstykker. Læg ærterne i et smurt ovnfast
fad, drys fisken med salt og ganske lidt cayennepeber (det er meget
stærkt), bøj stykkerne sammen og sæt dem ned i ærterne. Hæld fløden
over, dæk med et låg eller alufolie og sæt fadet i en 225° varm ovn i ca
25 min. Øs fisken med den dannede sky, drys den revne ost over og sæt
fadet tilbage i ovnen, til osten har dannet en gylden skorpe, 5-10 min.
Pres citronsaften over og servér med nye kartofler.
-oo-
Grydestegt hornfisk:
ca 1kg hornfisk, udbenet
1 bdt persille, hakket eller citronmelisse
citronsaft, salt, mel
20 g smør/margarine
evt. meljævning
soja
Dæk den rensede fisk på kødsiden med hakket persille, dryp med
citronsaft og rul fisken sammen fra hale mod hoved. Hold rullen sammen
med en tandstikker eller en lille rustfri kødpind, vend den i mel
blandet med lidt salt og brun den i smør/margarine på alle sider i en
lille gryde. Hæld lidt kogende vand ved, når fisken er pænt brun og lad
den småsnurre under låg i ca. 15 min. Smag skyen, der kan jævnes, til
med lidt (kinesisk) soja og servér fisken med friskkogte kartofler og
agurkesalat med tomatbåde.
Helstegt hornfiskeroulade:
Som grydestegt, men foruden persille dækkes fiskens kødside også med
tyndskåret bacon, før den rulles sammen.
-oo-
Hornfisk med grønærter:
ca. 1 kg hornfisk, udbenet
mel, salt, peber
ca. 20 g smør/margarine
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
2 dl tomatjuice
500 g friske grønærter, bælgede
eller 2-3 dl frosne
2-3 spsk hakket basilikum el. andre krydderurter
Skær fisken i portionsstykker og vend dem i mel krydret med salt og
peber. Brun fisken hurtigt i fedstoffet. Tag den op og svits løget
klart, læg fisken på løget, pres hvidløget over og hæld tomatjuicen ved.
Læg ærter og krydderurter i og lad det hele snurre under låg, til
ærterne er knapt møre - højst 5 min. Servér evt. med revet citronskal.
-oo-
Hornfisk i hvidvin:
4-5 pers.
2 hornfisk (ca. 1 kg)
saft af 1 citron
salt, peber
1 løg
2 fed hvidløg
½ bdt persille
125 g smør/margarine
2½ dl hvidvin
saft af ½ citron
1 spsk mel
Skær hovederne af fiskene, skær bugen op og fjern indevoldene. Skyl
hornfiskene grundigt, tør dem skær dem i 4-5 store stykker. Bruger man
hornfiskefileter, skal de skæres i dobbelt så store stykker. Dryp fisken
med citronsaft og drys med salt og peber. Lad den trække ca. 10 min. Pil
og hak løget fint. Skyl persillen og hak den. Brun hornfiskestykkerne i
smør på en pande.Tilsæt løg, presset hvidløg og persille og lad det
stege et par min. Hæld hvidvin og citronsaft ved og drys med salt og
peber. Læg låg på og lad fisken snurre ved svag varme ca. 10 min. Læg
hornfisken på et fad og jævn saucen med melet. Kog saucen igenem ca. 5
min. Smag den til og hæld den over hornfisken. Hertil hører nykogte
kartofler og agurkesalat.
-oo-
-Fra det almennyttige Tørsleffs Husmoder Service...
Hornfiske-frikassé:
1 kg hornfisk
1-2 tsk salt
1 bdt persille
1 blomkålshoved
250 g gulerødder
250 g ærter
¾ liter vand
1 tsk salt
35 g smør/margarine
2 spsk hvedemel
Fisken udbenes. Finnerne renses, skylles, tørres, saltes og fyldes med
persille. Den deles i passende stykker, der holdes sammen med en
tandstikker. Fiskestykkerne lægges i et smurt ildfast fad, dækkes med
folie og mørnes i en ovn ved 170° på ½ time. tandstikkerne fjernes. De
rensede grøntsager koges i letsaltet vand 15 min. Ærterne koges med de
sidste 2 min. Grøntsagerne lægges på fadet med fisken. Kogevandet jævnes
til sauce, der smages til og gives et opkog med hakket persille. Saucen
hældes over fisk og grøntsager. Fisken kan også koges i fiskelage i en
gryde for sig selv eller lægges i gryden med grøntsagerne og koge med de
sidste 10 min. Kartofler servéres til.
Velbekommen!
PS: Har i går aftes prøvet og ville fange sådan en fyr - men det
lykkedes ikke - heller ikke denne gang. -Fiskestænger er ikke mere hvad
de har været;-(
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Frisk fisk fra fad.
"Det kan godt være, De rynker på næsen over, at jeg
endnu engang snakker fisk. Lad vær' med det, det blir'
De ikke kønnere af. Veltilberedt fisk burde De have på
programmet mindst to gange om ugen. Al frisk fisk er
dejlig, når den er rigtigt tilberedt. Stol på det."
-Ejler Jørgensen
|