|
| Zataar ... Hjæælp! Fra : Jens Olsen |
Dato : 21-05-01 18:19 |
|
Her sad jeg lige og skulle til at nedfælde
opskriften på zataar; men sporløst forsvundet er den
(er I andre også ude for lignende sære fænomener?)
Gider den, der plantede opskriften for nogen tid siden,
gøre det igen? Det ville jeg sætte stor pris på. Tak.
M.v.h.
jens olsen
| |
Finn (21-05-2001)
| Kommentar Fra : Finn |
Dato : 21-05-01 18:32 |
|
"Jens Olsen" <dunja@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:9ebiln$63r$1@sunsite.dk...
> Her sad jeg lige og skulle til at nedfælde
> opskriften på zataar; men sporløst forsvundet er den
> (er I andre også ude for lignende sære fænomener?)
> Gider den, der plantede opskriften for nogen tid siden,
> gøre det igen? Det ville jeg sætte stor pris på. Tak.
>
> M.v.h.
> jens olsen
>
¨Hej Jens
Jeg ved ikke om det er denne :
Jeg smagte første gang dette fremragende blandingskrydderi på en rejse i
Israel, men det kendes vist i det meste af mellemøsten. Der er forskellige
opskrifter, indeholdende andre urter såsom timian og merian, men her er den
jeg bruger. Den er simpel og domineret af de smagselementer, som giver
Zataar sin egenart; salt, surt, bittert. Det er krydret på en særegen,
jordagtig, ikke specielt aromatisk måde.Associerer mere til det gamle
testamente end til 1001 nats eventyr: "i dit ansigts sved skal du æde dit
brød..."
1/3 ristede sesamfrø
1/3 sumakpulver
1/3 sar (bønneurt)
Groft salt efter smag
Det hele blandes. Det kan stødes, men jeg kan bedst lide det groft i det.
Bruges som en tør dip til brød og grønsager.
Bruges som drys på brød, lidt a la Focaccia; dryp dejen med olivenolie og
drys med Zataar. Fremragende.
Er glimrende som krydderi i Hummus, og pynter meget som drys ovenpå. Eller i
salater.
En stor klat Fromage Frais eller græsk youghurt rørt med salt, og anrettet
dryppet med olivenolie og Zataar er herligt - det samme kan gøres med
fetaost i tern.
Kan også bruges til at gnubbe på kødstykker der skal grilles.
Passer i det hele taget til mellemøstlige madvarer som lam, kikærter,
Bulghur, perlebyg, grove grønstsager.
Man kan indimellem finde Zataar i store bøtter hos arabiske grønthandlere -
de kalder det vist noget andet - men den hjemmelavede smager langt bedre.
MVH
Peter
Hilsen Finn
| |
Jens Olsen (21-05-2001)
| Kommentar Fra : Jens Olsen |
Dato : 21-05-01 19:18 |
|
Jep. Mange tak!
Jens
"Finn" <cartman@hansen.dk> skrev i en meddelelse
news:3b09518e$0$1862$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
| ¨Hej Jens
|
| Jeg ved ikke om det er denne :
|
| Jeg smagte første gang dette fremragende blandingskrydderi på en
rejse i
| Israel, men det kendes vist i det meste af mellemøsten. Der er
forskellige
| opskrifter, indeholdende andre urter såsom timian og merian, men her
er den
| jeg bruger. Den er simpel og domineret af de smagselementer, som
giver
| Zataar sin egenart; salt, surt, bittert. Det er krydret på en
særegen,
| jordagtig, ikke specielt aromatisk måde.Associerer mere til det
gamle
| testamente end til 1001 nats eventyr: "i dit ansigts sved skal du
æde dit
| brød..."
|
| 1/3 ristede sesamfrø
| 1/3 sumakpulver
| 1/3 sar (bønneurt)
| Groft salt efter smag
|
| Det hele blandes. Det kan stødes, men jeg kan bedst lide det groft i
det.
|
| Bruges som en tør dip til brød og grønsager.
|
| Bruges som drys på brød, lidt a la Focaccia; dryp dejen med
olivenolie og
| drys med Zataar. Fremragende.
|
| Er glimrende som krydderi i Hummus, og pynter meget som drys ovenpå.
Eller i
| salater.
|
| En stor klat Fromage Frais eller græsk youghurt rørt med salt, og
anrettet
| dryppet med olivenolie og Zataar er herligt - det samme kan gøres
med
| fetaost i tern.
|
| Kan også bruges til at gnubbe på kødstykker der skal grilles.
|
| Passer i det hele taget til mellemøstlige madvarer som lam,
kikærter,
| Bulghur, perlebyg, grove grønstsager.
|
| Man kan indimellem finde Zataar i store bøtter hos arabiske
grønthandlere -
| de kalder det vist noget andet - men den hjemmelavede smager langt
bedre.
|
| MVH
|
| Peter
|
| Hilsen Finn
|
|
| |
|
|