|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Opbevaring af Parmasan ? Fra : Kim Jensen
 | 
 Dato :  07-01-05 17:56
 | 
 |  | Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller andet
 sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
 mvh. Kim
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ralph (07-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ralph
 | 
 Dato :  07-01-05 23:51
 | 
 |  | "Kim Jensen" <kim.jensen_blokspam_@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:41debf0d$0$33666$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 > køleskabet efter kort tid.
 
 Kort tid? Her i huset opbevarer vi parmesan i månedsvis, OK der kommer noget
 hvidt halløjsa på, det er ikke mug, blot salte der trækker ud af osten.
 Hvis jeg tager fejl så venligst oplys mig, så har jeg en del skidning til
 gode, undskyld.
 
 
 --
 venligst
 Ralph
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (08-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  08-01-05 01:09
 | 
 |  | 
 
            Kim Jensen wrote:
 > Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 > køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller
 > andet sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
 Som Ralph skriver, er det muligvis ikke mug. Hvis du er sikker på, det er 
 mug, kan det have forskellige årsager. Husk, at hvis du generelt har dårlig 
 køleskabshygiejne (gør for sjældent rent i bund derinde), bliver alting 
 hurtigere muggent.
 Desuden er det min erfaring, at parmesan-ost bedst opbevares ved at vikle et 
 stykke papir om (f.eks. pergament), der kan suge evt. fugt og så dernæst 
 plastik eller staniol.
 Endvidere holder billige parmesan-typer (Nettos padano og lign.) sig kortere 
 tid, end de bedre, fordi det er lagret mindre, og der dermed simpelthen er 
 mere vand i osten (den er mere "frisk", og frisk ost holder sig ikke så 
 længe som tørret). "Stravecchio" (Ekstra gammel) er en betegnelse, som de 
 gode oste fra Reggio (Parmigiano Reggiano) får, når de er lagret minimum 2 
 år. Det er mums - og holder sig bedre.
 Tager du ovenstående i betragtning, er der stort set ikke grænser for 
 opbevaringstiden. Og hvis det alligevel bliver for gammelt, spiser du ikke 
 nok parmesan-ost    Mvh
 Kevin Edelvang 
            
             |  |  | 
  Emil (08-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  08-01-05 02:11
 | 
 |  | 
 
            On Sat, 8 Jan 2005 01:09:20 +0100, Kevin Edelvang wrote:
 >Endvidere holder billige parmesan-typer (Nettos padano og lign.) sig kortere 
 >tid, end de bedre, fordi det er lagret mindre, og der dermed simpelthen er 
 >mere vand i osten (den er mere "frisk", og frisk ost holder sig ikke så 
 >længe som tørret). "Stravecchio" (Ekstra gammel) er en betegnelse, som de 
 >gode oste fra Reggio (Parmigiano Reggiano) får, når de er lagret minimum 2 
 >år. Det er mums - og holder sig bedre.
 Et lille trick er, at indsmørre osten med en koncentreret
 saltopløsning, før den indpakkes i papir og plast.
 Oste bør dog 'vedligeholdes' jævnligt, d.v.s. afskylles for væde,
 saltes og indpakkes, hvis man vil gemme dem længe.
 Umagen er det hele værd, hvis man altså er til smagsfyldige oste.
 >Og hvis det alligevel bliver for gammelt, spiser du ikke 
 >nok parmesan-ost    AV! Den sved!     )
 m.v.h. Emil
            
             |  |  | 
  Rasmus Carlsen (08-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rasmus Carlsen
 | 
 Dato :  08-01-05 21:33
 | 
 |  | 
 "Kim Jensen" <kim.jensen_blokspam_@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:41debf0d$0$33666$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 > køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller andet
 > sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
 > mvh. Kim
 
 - ifølge min (gode) ostehandler er det (som allerede nævnt) ikke
 nødvendigvis mug ... og skulle der komme grønne mugpletter på, kan du bare
 skrabe dem af (sagde ostehandleren). Ostehandlerens kone havde i øvrigt et
 lille tip, hvis man var meget sart med den slags; riv hele osten med det
 samme og frys det ned i små poser og tag det op, når du skal bruge det. Det
 tør hurtigt op.
 
 ras
 
 
 
 
 |  |  | 
  Torben Madsen (09-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torben Madsen
 | 
 Dato :  09-01-05 17:07
 | 
 |  | 
 
 Ø      Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 > køleskabet efter kort tid. Men mener endgang at have læst et eller andet
 > sted om hvordan man opbevarer den rigtigt.
 > mvh. Kim
 >
 >
 
 
 
 Hej Kim
 
 
 
 Med hensyn til mug på parmasanost. Så kan en del af problemet også undgås
 ved at du husker at vaske dine hænder inden du begynder at røre ved osten,
 så der ikke kommer forskellige bakterie kulture på osten. Har selv oplevet
 at den blev rimelig hurtig grøn, men hvis man husker at vaske hænder så sker
 der ikke noget.
 
 Det hvide lag på osten det er noget som kommer fra osten selv så det kan du
 se stort på.
 
 
 
 mvh
 
 Torben
 
 
 
 
 |  |  | 
  Rene' Hjorth (10-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  10-01-05 17:26
 | 
 |  | 
 
            [Kim Jensen | Fri, 7 Jan 2005 17:56:24 +0100]
 >Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 >køleskabet efter kort tid.
 Jeg har et stort stykke gammel Parmigiano Reggiano (det startede med
 1/8-del), der var 2 år da jeg købte det, og det er da blevet en 3-4 måneder
 ældre siden, og det ligger bare i en plastpose i svaledelen af mit køleskab,
 og er stadig en pokkers lækker ost.
 Jeg har dog også prøvet at købe en billig parmesane, f.eks. i Netto, og de
 holder bare utroligt kort tid - jeg vil tror at den kortere lagringstid
 betyder mere fugt og potentielle "dårligdomme" for osten?
 René
www.rene.hjorth.com 
www.lowcarb.dk |  |  | 
  Gainsbourg (10-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gainsbourg
 | 
 Dato :  10-01-05 23:43
 | 
 |  | 
 
            >>Hvordan opbevarer man hel Parmasan ost, parmasanen bliver muggen i
 >>køleskabet efter kort tid.
 >
 > Jeg har et stort stykke gammel Parmigiano Reggiano (det startede med
 > 1/8-del), der var 2 år da jeg købte det, og det er da blevet en 3-4 
 > måneder
 > ældre siden, og det ligger bare i en plastpose i svaledelen af mit 
 > køleskab,
 > og er stadig en pokkers lækker ost.
 >
 > Jeg har dog også prøvet at købe en billig parmesane, f.eks. i Netto, og de
 > holder bare utroligt kort tid - jeg vil tror at den kortere lagringstid
 > betyder mere fugt og potentielle "dårligdomme" for osten?
 >
 > René
 > www.rene.hjorth.com > www.lowcarb.dk - Bare af interesse...hvad koster 1/8 af en 2 årig Parmegiano Reggiano i 
 Danmark? Det lyder som et meget stort stykke... 
            
             |  |  | 
   Kevin Edelvang (11-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  11-01-05 02:10
 | 
 |  | Gainsbourg wrote:
 
 > - Bare af interesse...hvad koster 1/8 af en 2 årig Parmegiano
 > Reggiano i Danmark? Det lyder som et meget stort stykke...
 
 *For* meget. Nu er der jo forskellige kvaliteter, men stravecchio kommer i
 dk hurtigt op på en kilopris i nærheden af 300 kroner i "almindelige"
 supermarkeder (der skal som regel et pænt osteudvalg eller decideret
 ostedelikatesse til, før man kan få et rigtig godt stykke Parmig Reggiano..
 Hvis man er heldig at se det billigt, skal man slå til. I lokalområdet
 koster det langt mindre og er således en oplagt sag at slæbe med hjem. Når
 jeg skal til Rom igen (som jo ikke er "lokalområdet" for en Reggiano, men
 alligevel) her til foråret, slæber jeg helt sikkert nogle kilogram med hjem.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
   Rene' Hjorth (14-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  14-01-05 16:06
 | 
 |  | 
 
            [Gainsbourg | Mon, 10 Jan 2005 23:43:22 +0100]
 >- Bare af interesse...hvad koster 1/8 af en 2 årig Parmegiano Reggiano i 
 >Danmark? Det lyder som et meget stort stykke... 
 Ups, min fejl - det var en 1/16-del.  Det var en gave, og ja - det var et
 stadig et voldsomt stykke.
 Når den en dag er slut, vil jeg købe noget i Metro, de har også en lækker 2
 årig Parmegiano Reggiano til ca. 150 kr. pr. kg. plus moms.
 René
www.rene.hjorth.com 
www.lowcarb.dk |  |  | 
    -V- (14-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  14-01-05 17:18
 | 
 |  | Rene' Hjorth wrote:
 > Når den en dag er slut, vil jeg købe noget i Metro, de har også en
 > lækker 2 årig Parmegiano Reggiano til ca. 150 kr. pr. kg. plus moms.
 
 Jeg fik for noget tid siden en røget 5-års Parmegiano fra en ven i Bologna.
 Det var helt forrygende.
 
 Kan det fås herhjemme, evt. i Metro?
 
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
     Kim (14-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim
 | 
 Dato :  14-01-05 17:40
 | 
 |  | Nu bor jeg på midtsjælland, og der ligger ikke nogle ostebutik lige her
 omkring.
 Er der nogen der ved hvor man kan købe et sådan rigtig godt stykke Parmasan.
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
     Rene' Hjorth (17-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  17-01-05 16:38
 | 
 |  | 
 
            [-V- | Fri, 14 Jan 2005 17:17:38 +0100]
 >Jeg fik for noget tid siden en røget 5-års Parmegiano fra en ven i Bologna.
 >Det var helt forrygende.
 >
 >Kan det fås herhjemme, evt. i Metro?
 Jeg ved ikke om den kan skaffes herhjemme, men jeg har ikke set den i Metro
 (og jeg har også søgt den) - jeg ville nok satse på en af de store
 osteforretninger eller måske Inco?
 René
www.rene.hjorth.com 
www.lowcarb.dk |  |  | 
 |  |