|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvad skal i ha iaften ? Fra : Juel
 | 
 Dato :  31-12-04 14:25
 | 
 |  | 
 
            Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 Vi skal ha:
 Forret:
 Gravad laks på ristet hvedebrød, men dild dressing.
 Hovedret:
 bacon omsvøbt indbagt hvidløgsmarineret oksemørbrad, med olie ovenbagte
 timian kartoffelskiver, med frisk salat, hjemmelavet sovs af sky fra sidste
 oksefilet og hjemmelavet hvidløgsbrød til.
 Dessert:
 Nøddekurve, med krokant spicet vanilieis med m&m's og citronmillise..
 Håber sq det bliver godt    Hvad skal i andre ha idag ?
 Mvh
 Morten
            
             |  |  | 
  Daniel Overby (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Daniel Overby
 | 
 Dato :  31-12-04 14:39
 | 
 |  | > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 
 Vi starter med en hvidløssuppe med kryddertoast, dernæst kalvefilet med
 wasabi og tilsidst en chokoladebund med ricottacreme og citronis
 (hjemmelavet).
 
 - Daniel
 
 
 
 
 |  |  | 
  -V- (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  31-12-04 14:45
 | 
 |  | Juel wrote:
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 
 At dømme efter den seneste uges poster, så gætter jeg på at 90% af folk skal
 have okse.
 
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  31-12-04 14:59
 | 
 |  | -V- wrote:
 
 > At dømme efter den seneste uges poster, så gætter jeg på at 90% af
 > folk skal have okse.
 
 Hov hov, vi skal ha kalv. Efter hummeren Jean, som i dette øjeblik trækker
 sine dødskramper i det spilkogende vand.
 
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 |  |  | 
  Margrete Johansen (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Margrete Johansen
 | 
 Dato :  01-01-05 09:43
 | 
 |  | 
 "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote in message
 news:41d557f2$0$84835$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Juel wrote:
 >> Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 >
 > At dømme efter den seneste uges poster, så gætter jeg på at 90% af folk
 > skal have okse.
 
 Laksemousse med rejer og kaviar
 Kronhjortekølle med aspargeskartofler og Waldorfsalat
 Nøddebund med æbleis
 
 Margrete
 
 
 
 
 |  |  | 
  Linda Hedegaard Jens~ (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Linda Hedegaard Jens~
 | 
 Dato :  31-12-04 14:56
 | 
 |  | 
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 Vi skal have rejecocktail til forret (meget kedeligt efter min smag men vi 
 er 7 til at bestemme).    Oksetyndsteg på weber med bagte kartofler, grillstegte champignon med 
 pikantost og bacon udenom, blandet salat og broccolisalat.
 Desserten springer vi over, men jeg har så kreeret en kæmpe grydefuld 
 aspargessuppe (med masser af fløde) vi skal have til natmad istedet.
 Rigtig godt nytår til alle 
            
             |  |  | 
  F.Hansen (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : F.Hansen
 | 
 Dato :  31-12-04 15:29
 | 
 |  | 
 "Juel" <news@FJERNstarchild.dk> skrev i en meddelelse
 news:cr3k0a$cn2$1@news.cybercity.dk...
 > Hvad skal i andre ha idag ?
 >
 Rester fra i går:
 
 Kyllinge steak med ris og favoritsovs og masser af cola og en mars.
 
 Godt nytår Finn
 
 
 
 
 |  |  | 
  Heidi, Miver og Mull~ (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi, Miver og Mull~
 | 
 Dato :  01-01-05 01:14
 | 
 |  |  |  |  | 
  Nielsen (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nielsen
 | 
 Dato :  31-12-04 15:39
 | 
 |  | 
 
            "Juel" <news@FJERNstarchild.dk> wrote in message
 news:cr3k0a$cn2$1@news.cybercity.dk...
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 >
 > Vi skal ha:
 >
 > Forret:
 > Gravad laks på ristet hvedebrød, men dild dressing.
 >
 > Hovedret:
 > bacon omsvøbt indbagt hvidløgsmarineret oksemørbrad, med olie ovenbagte
 > timian kartoffelskiver, med frisk salat, hjemmelavet sovs af sky fra
 sidste
 > oksefilet og hjemmelavet hvidløgsbrød til.
 >
 > Dessert:
 > Nøddekurve, med krokant spicet vanilieis med m&m's og citronmillise..
 >
 > Håber sq det bliver godt    >
 > Hvad skal i andre ha idag ?
 Grønlangkål. Hvad ellers??    Nielsen
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  31-12-04 15:52
 | 
 |  | 
 
            Lakseruller med friskbagt flutes
 Krondyrbøffer med bagte kartofler og salat
 Frisk ananas
 /Trine
 -- 
 Fra 1. april tilbyder vi overnatning i seperat lejlighed med plads til
 4 mennesker. Tæt på Blokhus, Aalborg, Fårup Sommerland og mange andre
 spændende ting. Jeres hund er naturligvis også velkommen.
http://www.triane.dk  - I Biersted, nord for Aalborg
            
             |  |  | 
  Tine (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tine
 | 
 Dato :  31-12-04 16:30
 | 
 |  | 
 "Juel" <news@FJERNstarchild.dk> skrev i en meddelelse
 news:cr3k0a$cn2$1@news.cybercity.dk...
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 >
 > Hvad skal i andre ha idag ?
 >
 
 Forret: Butterdejssnegle med pesto, gulerodsstave med smøreost-dip og chips.
 (bare for at drille de vilde dyr)
 
 Hovedret: Lammeryg, flødekartofler og grønne bønner m. soltørrede tomater og
 hvidløg.
 
 Dessert: Hjemmelavet kransekage og kransekagekonfekt.
 
 Godt nytår til alle.
 Tine
 
 
 
 
 |  |  | 
  JHR (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : JHR
 | 
 Dato :  31-12-04 16:44
 | 
 |  | 
 
            Appetizers til Dronningens nytårstale:
 Canapeer med landpate, gåseleverpostej, og røget laks med flødepeberrod
 Forret:
 Hjemmelavet Carpazzio med rucola
 Hovedret:
 Raclette (ikke mig der står for det)
 Dessert:
 Is og friske frugter.
 Godt nytår
 Jeppe.
 "Juel" <news@FJERNstarchild.dk> skrev i en meddelelse 
 news:cr3k0a$cn2$1@news.cybercity.dk...
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 >
 > Vi skal ha:
 >
 > Forret:
 > Gravad laks på ristet hvedebrød, men dild dressing.
 >
 > Hovedret:
 > bacon omsvøbt indbagt hvidløgsmarineret oksemørbrad, med olie ovenbagte
 > timian kartoffelskiver, med frisk salat, hjemmelavet sovs af sky fra 
 > sidste
 > oksefilet og hjemmelavet hvidløgsbrød til.
 >
 > Dessert:
 > Nøddekurve, med krokant spicet vanilieis med m&m's og citronmillise..
 >
 > Håber sq det bliver godt    >
 > Hvad skal i andre ha idag ?
 >
 > Mvh
 > Morten
 >
 > 
            
             |  |  | 
  Jeppe Vestergaard (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jeppe Vestergaard
 | 
 Dato :  31-12-04 17:25
 | 
 |  | Forret: tunmousse anrettet på salatblade m. flutes.
 
 Hovedret: oksetyndsteg, bagte kartofler, bearnaise sauce, grøntsager, salat,
 flutes (og nogle enkelte hvidløgsflutes).
 
 Dessert: pandekager med is.
 
 Kl. 24 står den på marcipan, champagne, og lidt god chokolade.
 
 --
 Mvh.
 Jeppe Vestergaard, Aalborg
 Email: Jeppe at dailyrush denmark - omskriv selv.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Silver (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Silver
 | 
 Dato :  01-01-05 18:14
 | 
 |  | DER fik jeg sgu vand i munden over den menu! takker :D
 
 Mvh
 Silver.
 
 
 
 
 |  |  | 
  A. Hagstrøm (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : A. Hagstrøm
 | 
 Dato :  31-12-04 17:57
 | 
 |  | "Juel"  skrev
 
 > Hvad skal i andre ha idag ?
 
 Vi skal have kålpølser, hamburgerryg, grønlangkål og brune og hvide
 kartofler (man er vel sønderjyde).
 
 Vist nok en kvark-citron-fromage-lagkage-tingest som dessert.
 
 Og whisky selvfølgelig.
 
 /Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
  Pernille Lauridsen (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pernille Lauridsen
 | 
 Dato :  01-01-05 11:37
 | 
 |  | 
 
            >
 > Vi skal have kålpølser, hamburgerryg, grønlangkål og brune og hvide
 > kartofler (man er vel sønderjyde).
 >
 > .
 >
 >
 >
 Vi fik næsten det samme. (Er gift med en sønderjyde)
 Kålpølser, glaseret hamburgryg, brunede kartofler, sdr. jysk grønkål og 
 gammeldags stuvet hvidkål.
 Hverken forret eller dessert, da hovedretten mætter!!!
 Ristet toast med røget skotsk laks til natmad
 og masser af jordbær"champagne" som jeg har en svaghed for nytårsaften
 Jeg håber alle kom godt ind i det nye år
 VH Pernille (Haderslev)
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.825 / Virus Database: 563 - Release Date: 30-12-2004 
            
             |  |  | 
  Jens Bruun (31-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  31-12-04 18:18
 | 
 |  | 
 
            "Juel" <news@FJERNstarchild.dk> wrote in message
 news:cr3k0a$cn2$1@news.cybercity.dk
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 Forret 1: Selvfanget, røget østersølaks (9,92kg inkl. dioxiner!) på surbrød
 Forret 2: Friske østers fra Bretagne
 Hovedret: Langtidsstegt Oscar berberiand med hele svineriet (jaja, jeg ved
 det godt)
 Dessert: Is
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 12/25/04)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
  Heidi, Miver og Mull~ (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi, Miver og Mull~
 | 
 Dato :  01-01-05 01:23
 | 
 |  | 
 
            Kogt torsk med sennepssovs, hvide og aspargeskaartofler, smørsovs, kapers og
 peberrod, hakket æg og rødbeder, tomater og citronskiver....mixes efter lyst
 Og jeg skal altid have franske kartofler til når det går festligt
 til....*smil*
 Hvidvin og Pepsi Max Lemon, og lidt isvand med citron
 Herefter fløderand med Svansøs Abrikoser i Amaretto og Blommer i Maderia
 *slurp*
 Senere diverse oste fra delikatessen i SuperBrugsen Lendemarke (Stege) en
 fantastisk forretning, men utroligt mange specialiteter, især en masse
 spændende oste...jeg kan ikke huske navnene men de smagte superlækkert...
 Fisken var også fra SuperBrugsen og var helt fantastisk fin i kødet og
 smagte...himmelsk :) og så kostede den ikke en halv fiskekutter, sølle
 60kr/kg! :))))))
 Inden Ole Lukøje slæbte mig i seng, nåede jeg lige en Max Havelaar økologisk
 banan til at tage den værste nattesult *G*
 Iøvrigt fik mine katte deres absolutte livret: masser af rejer....og jeg
 mener virkelig masser, de to kræ kan æde flere end mig *GG*
 Glædeligt nytår og velbekommen :)
 --
 Hilsen Heidi, Miver og Mulle's mor
http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=468 ....
http://chocolade.dk |  |  | 
  Heidi (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  01-01-05 17:11
 | 
 |  | Forret:
 Rejer i en dressing af creme fraiche med løg, dild, salt, peber,
 citronsaft og lidt sennep - dertil ristede brødskiver
 
 Hovedret:
 Saltindbagt oksemørbrad efter Karolines opskrift - blev rigtig god og
 mør
 Saltbagte kartofler med olivenolie, timian og rosmarin
 Grøn madagascarpeber sauce
 Baconomviklede grønne bønner
 
 Dessert:
 Diverse frugt (honningmelon, clementiner, frisk ananas, mango (var ikke
 den store succes i denne sammenhæng), carambole (var til gengæld god),
 jordbær
 To slags is
 Og dertil chokoladefondue med hver vores lille chokoladesmelter fra
 Summerbird (firmajulegave til gemalen), hvor især den mørke chokolade
 fra Summerbird og Toblerone var en succes...
 
 Diverse chips og dips
 
 Kl. midnat en Asti Spumante og kransekagekonfekt
 
 Og så natmaden som aldrig blev spist og som sikkert er endnu bedre i
 morgen - en rigtig god stærk mexicansk suppe med kylling, og dertil var
 det planen at servere creme fraiche, tortilla chips og revet ost
 
 --
 Heidi
 
 
 
 |  |  | 
  Silver (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Silver
 | 
 Dato :  01-01-05 18:20
 | 
 |  | 
 > Og så natmaden som aldrig blev spist og som sikkert er endnu bedre i
 > morgen - en rigtig god stærk mexicansk suppe med kylling, og dertil var
 > det planen at servere creme fraiche, tortilla chips og revet ost
 
 DEN opskrift vil jeg MEGET gerne have hvis du kan hjælpe mig?, det lyder
 rigtig lækkert!.
 
 Mvh
 Silver.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Heidi (02-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  02-01-05 09:16
 | 
 |  | 
 
            Silver wrote:
 >> Og så natmaden som aldrig blev spist og som sikkert er endnu bedre i
 >> morgen - en rigtig god stærk mexicansk suppe med kylling, og dertil
 >> var det planen at servere creme fraiche, tortilla chips og revet ost
 >
 > DEN opskrift vil jeg MEGET gerne have hvis du kan hjælpe mig?, det
 > lyder rigtig lækkert!.
 Jamen selvfølgelig - noget af den står på "skandinavisk" men regner med 
 du selv kan oversætte    Mexicansk suppe med kylling
 5 store løg
 3-4 fed hvidløg
 4 spsk olie
 6 grønne eller røde jalapeños (her brugte jeg de syltede i ringe, som 
 jeg bare hakkede - omkring et par håndfulde)
 2 dåser hakkede tomater
 9 dl kyllingebouillon
 9 dl kødbouillon
 7 dl tomatjuice
 1 spsk spidskommen
 2 spsk Worchestershiresauce
 2 tsk cayennepeper (brugte paprika i stedet, da cayenne ikke var i 
 huset)
 2 hele kyllinger delt opp i mindre biter (brugte 5-6 bryststykker)
 Hakk løk og hvitløk og stek i oljen til løken er gyllen og mør. Tilsett: 
 Chilipepper, hakkede tomater, kyllingkraft, kjøttkraft, tomatjuice, 
 cumin, Worechiestershiresaus, cayennepepper og de hele kyllinger delt 
 opp i mindre biter. Alt kokes i 2-5 timer, jo lengre jo bedre !! (tror 
 min fik omkring 3-4 timer i alt).
 PS! Dersom du liker sterk mat så kan du la være å ta ut frøene av 
 jalapeño'ene men bare skjære de i skiver, da blir suppen "meget" sterk 
 og god. Suppen kan med fordel lages dagen før den skal serveres, da den 
 bli bedre og bedre for hver dag!
 Server med revet ost, tortilla chips og rikelig med rømme som anrettes 
 på små skåler til hver enkelt person.
 Jeg lavede 1½ gang den skrevne portion, og det gav en stor 
 suppegrydefuld. Havde jeg haft andre grøntsager i huset havde jeg nok 
 også puttet dem i - tror den skal have en gang majs når den skal bruges 
 som aftensmad i aften    I øvrigt så plejer jeg normalt at putte ekstra krydderier i, i forhold 
 til opskrifter, da vi godt kan lide stærk mad (er især glad for sød 
 chilipulver, da det giver smag og styrke uden at blive FOR stærkt) men 
 det var ikke nødvendigt med denne suppe).
 -- 
 Heidi 
            
             |  |  | 
    Silver (02-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Silver
 | 
 Dato :  02-01-05 20:36
 | 
 |  | Takker :D, det skal nok blive sjovt og komme til at smage godt :D.
 
 Mvh
 Silver.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Silver (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Silver
 | 
 Dato :  01-01-05 18:25
 | 
 |  | Forret : Rejecocktail.....kan godt være det er "for almindeligt", men jeg
 elsker det sgu, fik osse en af de store portioner så jeg var da glad hehe.
 
 Hovedmenu : Engelske bøffer med kanøfler og brun sovs og godt med stegte
 løg, med majs og ærter....mmmmmmm..
 
 Dessert : Fløderand med flødeskum og viol-et-eller-andet, i ved de der små
 knasekonfetti.
 
 Kl. 12 til en fest fik vi Frexenet Champagne og blev enige om at det smagte
 af pis!....puha.
 
 Natmad da jeg engang dinglede hjem var vistnok en champagne sodavands is og
 en liter mælk til at tage de værste mavekramper fra bacardi rom med sprite
 og appelsinjuice, øl, rødvin (FY FOR ET ELLER ANDET!), galiano, bailey og
 irish coffee......GODT NYTÅR! hehe
 
 Mvh
 Silver.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Svangren Gutte~ (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~
 | 
 Dato :  01-01-05 20:20
 | 
 |  | 
 "Juel" <news@FJERNstarchild.dk> skrev i en meddelelse
 news:cr3k0a$cn2$1@news.cybercity.dk...
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 >
 Ikke synderlig originalt eller trendy (medmindre man kalder det 80'er-retro
  :
 Ingen forret (så bliver middagen for langtrukken med en på tre år +
 tvillinger på 16 mdr.)
 Hovedret: culotte med hvidløgsovnkartofler og bearnaise, grøn salat. En
 flaske A-mano rødvin, der i hvert fald faldt i min smag. Kødet var, hvis det
 er tilladt at prale, umanerlig velstegt! Så skidt med, at det ikke er
 nytænkende.
 Dessert: vaffelskåle med hjemmelavet frugtsalat og et glas god portvin.
 Ellers i løbet af aftenen lidt chips og dip, en enkelt gin +  lemon, og en
 stor kande te med lidt kransekage.
 MVH Mette
            
             |  |  | 
  Rene' Hjorth (01-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  01-01-05 23:32
 | 
 |  | 
 
            [Juel | Fri, 31 Dec 2004 14:25:20 +0100]
 Andeterrine m/ svesker og koriander
 Foie gras terrine med krydderurtersalat
 Bagt torsk i blomkålssuppe med østersgele, mandler og persilleolie
 Kalvemørbrad, lakridssauce, seleripure og confiteret kartoffel og -rødbede
 3 slags ost med kvædecreme og valnødder
 Nougatbar overtrukket med kakao, jordnødis og syltede pære
 Hjemmebagt "summerbird" kransekage
 René
www.rene.hjorth.com 
www.lowcarb.dk |  |  | 
  Emil (02-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  02-01-05 01:22
 | 
 |  | On Sat, 01 Jan 2005 23:32:11 +0100, Rene' Hjorth wrote:
 
 >Foie gras terrine med krydderurtersalat
 
 Hej René
 
 Har du en god opskrift på ovenstående? Hvis ja, så kom frem med
 den, på forhånd tak.
 
 Når jeg Googler på foie gras, så dukker der et uoverskueligt
 antal svar op, så jeg er mere forvirret end hjulpet.
 Gerne et enkelt link.
 
 Grunden til mit ? er, at jeg har en dåse 'Le bloc de foie gras
 dóie' fra Valette, 130 gram, som jeg gerne vil bruge til at give
 gæster en god smagsoplevelse. Jeg har alle krydderurter, trøfler,
 fonde, og alt andet til rådighed.
 
 Lidt underordnet undrer det mig, at dåsen er påtrykt sidste
 anvendelsesdato, til engang i 2007. Selv om det er konserves, kan
 fedtholdige produkter da ikke bevare velsmagen i flere år?
 Det var så et generelt spørgsmål, ikke kun til dig.
 Dåsen opbevares i køleskab.
 
 
 Godt nyt år ønskes for alle.
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
   -V- (02-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  02-01-05 01:53
 | 
 |  | Emil wrote:
 > Lidt underordnet undrer det mig, at dåsen er påtrykt sidste
 > anvendelsesdato, til engang i 2007. Selv om det er konserves, kan
 > fedtholdige produkter da ikke bevare velsmagen i flere år?
 > Det var så et generelt spørgsmål, ikke kun til dig.
 > Dåsen opbevares i køleskab.
 
 Der findes groft sagt to former for nedbrydning (lipid autoxidation), nemlig
 forårsaget af ilt eller af lys.
 Hvis du minimerer adgangen for de to ting, så minimere du også
 autoxidationen.
 
 Jeg kan for min død ikke huske det lige nu, men den ene har markant
 hurtigere reaktionskinetik end den anden, og her snakker vi >> 100 gange
 større. (anyone?)
 
 Selv om man laver helkonserves af sin foie gras, så er der dannet frie
 radikaler, som vil autoxidere materialet yderligere, selv om man fjerner
 adgang til lys og ilt, og ydermere forsinker reaktionshastigheden voldsomt
 ved at opbevare i køleskabet. En god håndregel er at den biologiske
 aktivitet (og dermed reaktionshastigheden) halveres for hver 10 gr.
 temperaturen sænkes.
 
 Derfor:
 Hvis du tager en nypakket dåse foie gras og en dåse, som er blevet pakket
 for nogle år siden, men som stadig er indenfor holdbarhedsdatoen, vil du
 helt givet kunne smage forskel.
 
 Håber at det hjalp - i modsat tilfælde er du yderst velkommen til at låne
 min hovedkilde, 'Lipid Oxidation' af Frankel. Et digert og afsindigt
 kedeligt værk.
 
 
 
 
 
 -V-
 
 
 
 
 |  |  | 
   Rene' Hjorth (02-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  02-01-05 13:49
 | 
 |  | 
 
            [Emil | Sun, 02 Jan 2005 01:22:17 +0100]
 >>Foie gras terrine med krydderurtersalat
 >Har du en god opskrift på ovenstående? Hvis ja, så kom frem med
 >den, på forhånd tak.
 Det er meget enkelt, men uden at kunne sige det med sikkerhed lyder det som
 om du har en dåse terrine; og skal jeg være helt ærlig er det en pest at
 lave den perfekte terrine selv...
 Du blandet hele blade af kruspersille, fladbladet persille, hel basilikum og
 purløg i 5 cm. snitter.
 Lav en dressing af hvidvindseddike, salt, sukker og stødt hvid peber og lidt
 god neutral olivenolie - den skal smage både salt surt og sødt for at give
 modspil og vend salaten sammen med dressingen få minutter før serveringen.
 Jeg anbefaler tynde elegante skiver af et godt brød til.
 René
www.rene.hjorth.com 
www.lowcarb.dk |  |  | 
  Charlotte (02-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Charlotte
 | 
 Dato :  02-01-05 20:50
 | 
 |  | > Hvad skal i andre ha idag ?
 
 Ja, nu er det jo nogle dage siden .. men sikke et måltid.
 
 Vi fik:
 
 - Butterdejs-canapéer med feta/dild, laks/spinat/gedeost og kogte vagtelæg
 med havsalt
 -  Danske østers med citron
 - Ristede kammuslinger med pancetta og salvie
 - ½ hummer med basilikum- og citronmayonnaise
 - Helstegt dyrefilet med små, timianstegte kartofler, vildtsauce og en sauté
 af svampe, æbler, valnødder og druer
 - Franske oste med pærer og oliven
 - Dessertsymfoni af Panna Cotta med appelsinkompot, Bagt æble med
 marcipan-is og Nemesis chokoladekage med sharon-mos
 
 Uhh, det var SÅ lækkert. Vi satte os til bords kl. 19 og var færdige kl.
 23.45. Dejlig aften for en flok madglade mennesker som os :)
 
 Opskrifter uddeles gerne..
 
 Godt nytår fra Charlotte :)
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Steen Suder, privat (03-01-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Suder, privat
 | 
 Dato :  03-01-05 02:03
 | 
 |  | Juel wrote:
 > Må vi høre hvad folk har fundet på ??
 
 Forret:
 Nachos af saltede tortillachips med smeltet ost. Dertil en hjemmelavet
 mild tomat/chilisalsa.
 
 Hovedret:
 Argentinsk oksefilet med fedt, stegt/kogt rosa i gryde med rødvin.
 Hasselbagte (?) kartofler og letstegte grøntsager (gulerod, rødløg,
 hvidløg, rød peber, timian, peber, honning).
 Sauce af stegevæden, tomat, paprika, sukker, eddike plus div.
 
 Desert:
 Chokoladefondant med vanilieis og jordbærsauce.
 Pyntet med sukker og et par litchen.
 
 <KLIP>
 
 --
 Steen Suder
 Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
 inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
 dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
 
 
 |  |  | 
 |  |