Oksemørbraden til nytårsmiddagen er købt - men da jeg for det første
aldrig har smagt det, og dermed heller aldrig har prøvet at lave det
før, er jeg meget i tvivl om hvilken fremgangsmåde jeg skal bruge.
Jeg har kigget tidligere indlæg igennem, og der er jo mange muligheder -
saltindbagt, butterdejsindbagt, marineret, stegt naturel osv.
Vinder sådan en fætter overhovedet ved at blive marineret, eller har den
smag nok i sig selv?
Vi er meget til hvidløg, chili og den slags, så jeg havde jo tænkt lidt
på en marinade med disse ingredienser i - eller måske grøn
madagascarpeber - men er det synd?
Tilbehøret er indtil videre strandet på nogle saltbagte kartofler (fra
Tinas mad - kogte, prikkede, med olie og krydderier og derefter i ovnen
i et fad med groft salt) - men der skal næsten også være noget dyppelse
til, så kunne man monstro få noget fornuftigt ud af en marinade, som
koges op med et eller andet - fløde, bouillon, rødvin, whatever?
Håber på nogle gode forslag
P.S. Foretten bliver sandsynligvis noget med rejer, og desserten
chokoladefondue med frugt og is.
--
Heidi