"Janne & Søren" <Email> wrote in message
news:41d062a6$0$288$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har nu været så heldig at få en krydderimaler i julegaver (Ja det er
> egentlig en kaffemaler
> Derfor ville jeg være glad hvis der er nogle her som har opskriften på
> følgende :
>
> Garam Massala
> Tanddori Massala
> Karry
>
> Evt. et links på en hjemmeside hvor man kan finde opskrifterne på de
> forskellige indiske blandingskrydderier ?
Karryerne har som grundsubstans koriander, spidskommen, chili, gurkemeje i
aftagende koncentrationer
- evt også sennepsfrø, ingefær og bukkehornsfrø
Tandoory solgte Irma for tyve år siden i en fremragende udgave med cirka
samme indhold men desuden en særlig art tørrede løg, som jeg som
gymnasielærer opnåede gratis vareprøver på fra De Danske Sukkerfabrikker,
men prøv med almindelig tørret løg. Og salt og almindelig sort peber og find
de for dig rette blandingsforhold. Løg var meget dominerende i Irmas Chicken
Tandori pulver.
Mon ikke der er nelliker eller allehånde i Garam Massala? Spørg i en indisk
indvandrerbutik - fx den ældre ekspedient på Nørrebrogade, hvor Ass
Kirkegaard starter , overfor, tre skridt ned.
Da jeg sjældent spiser fårekød, har jeg ikke dyrket det, men da jeg netop
var komet hjem fra Afghanistan brugte jeg det i youghurt-lage til shish
kebab - og med megen chili.Pakistanske butikker dur måske også, hvis ikke de
importerer alt færdigblandet fra London.