|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Bøger om "bagningens kemi og fysik" Fra : Steen Suder, privat
 | 
 Dato :  26-12-04 18:42
 | 
 |  | 
 
            Jeg har fået en bagebog med i julegave - med opskrifter...
 Jeg ønskede mig en bog om hvordan bagning fungerer og derfor skal gaven 
 byttes.
 Jeg er blevet fortalt at der skulle findes en bog med titlen "Bagningens 
 Kemi" eller noget, der ligner, men jeg har ikke kunnet finde en sådan.
 Jeg søger derfor en bog, der fortæller om gærs funktion, tempeturforløb, 
 gluten, fedtstof osv. De grundlæggende funktioner kender jeg, men jeg 
 søger mere noget i retning af en bog med det stof en bagersvend kan på 
 det "teknisk/teoretiske plan" (hvis han ellers har hørt efter   .
 Hvad er jeres anbefalinger?
 -- 
 Steen Suder
 Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
 inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
 dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.
            
             |  |  | 
  -V- (26-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : -V-
 | 
 Dato :  26-12-04 19:56
 | 
 |  | 
 
            Steen Suder, privat wrote:
 > Jeg søger derfor en bog, der fortæller om gærs funktion,
 > tempeturforløb, gluten, fedtstof osv. De grundlæggende funktioner
 > kender jeg, men jeg søger mere noget i retning af en bog med det stof
 > en bagersvend kan på det "teknisk/teoretiske plan" (hvis han ellers
 > har hørt efter   .
 Wenche Frølich: 'Brød'?
 Jeg havde for nogle uger siden fingrene i en anden teoretisk bagebog fra det 
 tyske forlag Springer, men gud nåde og trøste mig, om jeg kan huske titel og 
 forfatter lige nu.
 Den hed vist bare 'Baking', i lighed med sin søstertitel 'Brewing'.
 Jeg lånte den på DVJB (KVL's bibliotek), så måske kan jeg lige finde ud af 
 det igen.
 Den var uhyre omfattende, og meget trættende læsning.
 Iøvrigt tvivler jeg meget på at en bagersvend ville kunne tilfredsstille din 
 nysgerrighed, selvom du krydsforhørte ham desangående. Det er ihverttilfælde 
 min egen erfaring.
                                                                             
                                 -V-
                                                                             
                                     -V- 
            
             |  |  | 
  Torben Bjørgheim Abi~ (27-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torben Bjørgheim Abi~
 | 
 Dato :  27-12-04 00:34
 | 
 |  | 
 
            scripsit "-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:41cf093a$0$92163$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Steen Suder, privat wrote:
 > > Jeg søger derfor en bog, der fortæller om gærs funktion,
 > > tempeturforløb, gluten, fedtstof osv. De grundlæggende funktioner
 > > kender jeg, men jeg søger mere noget i retning af en bog med det stof
 > > en bagersvend kan på det "teknisk/teoretiske plan" (hvis han ellers
 > > har hørt efter   .
 >
 > Wenche Frølich: 'Brød'?
 >
 Den er desværre netop en opskriftsamling uden egentlig information om
 bagningens processer.
 vh/Torben
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (26-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  26-12-04 20:15
 | 
 |  | 
 
            Steen Suder, privat skrev:
 > Jeg søger derfor en bog, der fortæller om gærs funktion, tempeturforløb, 
 > gluten, fedtstof osv. De grundlæggende funktioner kender jeg, men jeg 
 > søger mere noget i retning af en bog med det stof en bagersvend kan på 
 > det "teknisk/teoretiske plan" (hvis han ellers har hørt efter   .
 >
 > Hvad er jeres anbefalinger?
 Hvis du er til rugbrød/surdej kan Hans Stephan Spichers "Handbuch
 Sauerteig" måske tilfredsstille din fetich.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (26-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  26-12-04 20:33
 | 
 |  | 
 
            Steen Suder, privat skrev:
 > Jeg søger derfor en bog, der fortæller om gærs funktion, tempeturforløb, 
 > gluten, fedtstof osv. De grundlæggende funktioner kender jeg, men jeg 
 > søger mere noget i retning af en bog med det stof en bagersvend kan på 
 > det "teknisk/teoretiske plan" (hvis han ellers har hørt efter   .
 >
 > Hvad er jeres anbefalinger?
 Hvis du er til rugbrød/surdej kan Hans Stephan Spichers "Handbuch
 Sauerteig" måske tilfredsstille din fetish.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
            
             |  |  | 
  Bo Warming (27-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  27-12-04 02:07
 | 
 |  | 
 
            "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message 
 news:slrncsu4g2.jrm.klaus@localhost.szn.dk...
 > Steen Suder, privat skrev:
 >
 >> Jeg søger derfor en bog, der fortæller om gærs funktion, tempeturforløb,
 >> gluten, fedtstof osv. De grundlæggende funktioner kender jeg, men jeg
 >> søger mere noget i retning af en bog med det stof en bagersvend kan på
 >> det "teknisk/teoretiske plan" (hvis han ellers har hørt efter   .
 >>
 >> Hvad er jeres anbefalinger?
 >
 > Hvis du er til rugbrød/surdej kan Hans Stephan Spichers "Handbuch
 > Sauerteig" måske tilfredsstille din fetish.
 Dengang jeg bagte meget, og ikke gad opløse en ny pakke gær hver gang, 
 genbrugte jeg lidt af forrige dej, og nåede frem til netop hvad bøgerne 
 kalder surdej og du mistænkeliggør som fetich-dyrkelse
 Dovenskab har bragt menneskeheden alle fremskridt. 
            
             |  |  | 
  Ukendt (26-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  26-12-04 20:49
 | 
 |  | 
 "Steen Suder, privat" <sfs_news_spam@suder.dk> skrev i en meddelelse
 news:41cef7df$0$74687$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jeg har fået en bagebog med i julegave - med opskrifter...
 >
 > Jeg ønskede mig en bog om hvordan bagning fungerer og derfor skal gaven
 > byttes.
 >
 
 I den lettere udgave er "et ordentligt brød", men det er altså ikke på
 kemiplan, men med en grundig beskrivelse af processorne
 Mvh Tommy
 
 
 
 
 |  |  | 
  Rene' Hjorth (28-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  28-12-04 22:14
 | 
 |  | 
 
            [Steen Suder, privat | Sun, 26 Dec 2004 18:41:52 +0100]
 >Jeg er blevet fortalt at der skulle findes en bog med titlen "Bagningens 
 >Kemi" eller noget, der ligner, men jeg har ikke kunnet finde en sådan.
 Begge Thorvald Pedersens bøger om mad & kemi (og omvendt) har et meget
 interessant afsnit om netop de processer du ønsker.
 René
www.rene.hjorth.com 
www.lowcarb.dk |  |  | 
  Bo Warming (29-12-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  29-12-04 03:46
 | 
 |  | "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
 news:u2j3t0tc5eqac4lgdgagog7rgdqv4mbd9a@4ax.com...
 > [Steen Suder, privat | Sun, 26 Dec 2004 18:41:52 +0100]
 >
 >>Jeg er blevet fortalt at der skulle findes en bog med titlen "Bagningens
 >>Kemi" eller noget, der ligner, men jeg har ikke kunnet finde en sådan.
 >
 > Begge Thorvald Pedersens bøger om mad & kemi (og omvendt) har et meget
 > interessant afsnit om netop de processer du ønsker.
 
 Når du har læst den middelmådigt kemi-videnskabsdygtige lektors bøger, kan
 du snakke science-sprog om kokkerierne.
 
 Men nævn een beslutning, som gøres klogere udfra den ophøjede snobbeviden?
 
 Jo, man kan springe over hvor gærdet er lavest og spare tid, hvis man ved
 hvilke procedurer, der er gjort besværlige af elitens vanetænkning.
 Men han har vist ingen forslag i den retning i sine - meget grundige og
 korrekte - bøger.
 Der er INGEN INSPIRATION TIL NOGET BRUGBART, gavnligt, praktisk.
 
 Madlavere er jo ivrige efter at være i kridthuset hos smagsdommere og
 tilføjer hellere ny ritualer end de fjerner resourcespildende gamle
 tåbeligheder.
 
 Jeg kender bedst den første af Thorvald Pedersens bøger. Og jeg vil være
 glad, hvis nogen der har studeret sagerne grundigere end jeg, kan retlede
 mig og give et eksempel på, at hans ord kan føre til forbedret fornuftig
 handling.
 
 "Lykken er at være på vej", skrev Goethe og synger Lars Lilholdt. Og hvis
 vejen går via snobberi,  så er det ofte en underholdende og god vej, og jeg
 er ikke ude efter at angribe snobber for at være hyklere, løgnere eller
 skadelige.
 Kun når snobberi bruges til at hakke på de, der går den lige vej i stedet
 for omveje, finder jeg grund til at harcelere over snobbers uforstand og
 kortsynede etik.
 ( Jeg minder om cognac-blindtest i mit hjem i det ny år. Aldi og brugs
 flasker haves parat.Vi undlader væddemål men ser om forskel i smag kan
 afgøres uden smagerens viden om hvilken flaske glassets indhold kommer fra.
 Bjelkes Alle 46, v Nørrebros Runddel.)
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |